Kívülállók hogyan látják ezt a kérdést? (párkapcsolat)
Nagyon egyszerű... Már belekényelmesedett a mostani életébe és úgy érzi hogy már nem kell tennie semmit a kapcsolatotokért. Na itt jön az hogy tedd féltékennyé de érezze hogy neked csak ő kell de azért lenne rád más jelentkező is... Egyből minden érdekelni fogja veled kapcsolatban... Hidd el.. Kicsit fájdalmas a pasinak de ez van. Midig csak a krízishelyzetek hoznak változást, a mindennapi mondóka nem ér semmit.
F36
Nàlunk is ez van, hogy én szeretném a motort jobban beinditani, de nem rajtam mùlik.
pl. van egy vasràcs hónapok óta kérem, hogy rakassa fel. Azóta is ùgy van.
Mindenki azt tanácsolja, hogy beszéljétek meg. Igen, a kommunikáció nagyon fontos, DE nem mindegy HOGYAN.
Már a kezdeti lépés is meghatározza a végső kimenetelt: nem mindegy, hogy úgy mész oda hozzá, hogy "szeretném, ha meghallgatnál" vagy hogy "szeretnék elmondani neked valamit".
Az elsőnél kényszeríted, és ő máris a kibúvókon gondolkodik, hogy miért ne kelljen téged sokáig hallgatnia, míg a második esetben készségesen meghallgat, mert ő a jófej és megértő férj. Egyáltalán nem egyszerű.
Aztán, nem szabad belefutni ilyenekbe sem, mint a
"szerintem jobban tennéd, ha ..."
"szerintem neked azt kellene tenned, hogy..."
"meg kellene már végre változnod"
"azt gondolom, hogy neked így-meg úgy"
jellegű megmondomneked üzenetekbe, amelyek tartalmilag az én tudom, te meg hülye vagy, én jól csinálom, neked meg meg kell változnod üzenetek.
A férjed egyetlen dolgot szeretne: ne változzon semmi és főleg neki ne kelljen változnia. Persze, óhajai lehetnek, de tenni nem akar semmit, ahogy leírod. Ebből kell kiindulnod.
Ha jól fogalmazol (folyamatosan, nem csak az egyszeri, mindent tisztázó beszélgetés alkalmával) ő maga fog dolgozni azon, hogy változzon. - Thomas Gordon szerint legalább is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!