Mi a jól működő párkapcsolat lelke?
Szia!
Hűség
Bizalom
Szeretet
Őszinteség
A szerelem mellett az, hogy jót feltételezel róla (bizalom) és hogy önmagad adod (őszinteség). És a közös értékrend.
Aztán fontos még a megújulás képessége, a közös élmények, az egymásra való odafigyelés, az önismeret és persze a szex is.
Szerintem az igaz szerelemnek és boldog párkapcsolatnak a barátság az alapja. Úgy értem, hogy azt szeretjük igazán, akit barátunkként is szeretünk, úgy is szeretnénk, jól kijönnénk, szex nélkül is. A barátság mellé még jön a szerelem( ami szerintem barátság és szexuális vonzalom)
Ha ezek megvannak már jó úton haladunk. Aztán persze fontos a bizalom, közös célok, jó kommunikáció, őszinteség. De az alapja a barátság, szerintem.
Szia!
Szerelem, őszinteség, hűség, bizalom, tudják megbeszélni a felek a problémákat, közös élmények. Akár jó, akár rossz és az utóbbinál kitartsanak egymás mellett.
- értékrendek egyezősége, de minimum hasonlósága
- önkifejezések stílusa, módja, pontossága, és egyáltalán, a kölcsönös és megegyező törekvés arra, hogy kifejezzünk bármit is
- szexuális beállítottság ("perverzitások" egyezősége, szex gyakoriság, stb)
- humor (stílus, mennyiség, egyezőség)
ezeknek az egyidejű megléte és észrevétele már beindítja a szerelem folyamatát, aminek esetleges elmúltával is legalább van mihez visszanyúlni emlékek szintjén, ha a kapcsolat laposodni látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!