Ez miért van? Akiknek van gyerekük miért nem tesznek fel ilyen kérdést?
Ő így gondolja. Te nem. Ennyi.
Szerintem udvariatlanság megkérdezni, mert magánügy.
Ne haragudj, de nem értem, min akadsz ki. A gyermektelen nőket sokkal durvább megkülönböztetés éri. Aztán olvasol egy mondatot, és felháborodsz, csak mert olyan jó háborogni.
Szerintem nem vágnak vissza (elég gyerekes meglátás), csak szimplán így gondolják.
Lehet, hogy ő csak olyan anyukákat ismer, akik szülés után elhagyták magukat.
Egyébként ez elég gyenge visszavágás lenne, hisz a sok gyerekes nő azt mondja, hogy "ha nem szülsz, minek létezel, nem érsz annyit, mint én", és erre annyi lenne a válaszuk, hogy "neked meg nagy a segged"?
Nekem az jobban fájna, hogy miért élek, mint az, hogy ronda vagyok.
A gyerektelenek elég sok bántás éri, ez tény akárhogy szépíted.
Hogy egy példát mondjak: vannak olyanok akik blogot vezetnek a gyerektelenségről, amiben ők is élnek. És naponta több fenyegető levelet kapnak, hogy kirúgatják őket a munkahelyükről, meg hogy miért élnek, és milyen undorító emberek. Csak mert nem akarnak gyereket. Azért ez nem durva? Olyannal találkoztál már aki veréssel fenyeget ha gyereket mersz szülni? Vannak normális szülők, de igenis valljuk be hogy elszalad velük a ló.
A kérdést pedig egy nagyon egyszerű ok miatt teszik fel: mindenki normális szeretne lenni, azt szeretné hogy elfogadják és szeressék. Aki pedig nem megszokott dologra vágyik arra furán néznek és ő maga is furcsállja mert belenevelték a "normákat" és azt hiszi máshogy nem lehet.
Szerintem azon az egy mondaton húztad fel magad, amin én is, miszerint:
a nőnek szülés után ocsmány teste van?
Ez megint egy béna érv a szülők részéről. Te nem álltál mindkét oldalon. Az, hogy nem volt egy ideig gyereked, nem egyenlő azzal, hogy tudatosan készültél egy gyerektelen életre. Te csak gyerektelen voltál, de akartál gyereket. Ők pedig sosem akarnak. Teljesen más helyzet. A társadalom is máshogy itéli meg azt akinek MÉG nincs gyerek, de akar, és kedveli őket.
Hacsak nem olyan vagy aki "utálta" a gyerekeket évekig és készült rá, hogy nem akar, aztán hirtelen bekattant neki, hogy akar. De ez elég ritka.
Nem gondolod hogy a gyerekesek is ugyanazt a sértést visszadják (beteg, selejtes vagy, nem érdemled az életet, undorító, karrierista p*csa stb - mennyivel jobb mint a kanca?). Az miért nem zavar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!