Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez miért van? Akiknek van...

Ez miért van? Akiknek van gyerekük miért nem tesznek fel ilyen kérdést?

Figyelt kérdés
Miért nem teszik fel, hogy valakinek miért nincs gyereke, Mert nem foglalkoznak vele, ellenben sok nővel, aki megkérdezi, hogy nem e gáz, hogy nem akar. Nem, nem baj, hogy nem akar. Viszont néha kiakadok 1-2 válaszon, hogy aki szült az már ronda, kövér, ápolatlan és önző. Önző, mert gyereket szült, mert lemondott a karrierjéről, éjszakáiról stb.Úgy állítják be, mintha manapság negatívum lenne szülni, persze ők milyen jó fejek, hogy nem teszik tönkre valaki életét. Hát nekem se célom a gyerekem életének tönkretétele, sőt a legjobbat akarom neki. Nem értem, hogy tudnak úgy kritizálni, hogy nem is tapasztalták még.Sok gyerektelen megkeseredik, én még se általánosítok, hogy mindenki, mert ismerek olyat, aki teljes életet él gyerek nélkül is.
2011. szept. 28. 18:34
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Ő így gondolja. Te nem. Ennyi.

Szerintem udvariatlanság megkérdezni, mert magánügy.

Ne haragudj, de nem értem, min akadsz ki. A gyermektelen nőket sokkal durvább megkülönböztetés éri. Aztán olvasol egy mondatot, és felháborodsz, csak mert olyan jó háborogni.

2011. szept. 28. 19:36
 12/29 A kérdező kommentje:
Nem egy kérdés volt, hanem már a sokadik.De akkor gondolom azért mondják ezeket, mert valamivel vissza vágnak.
2011. szept. 28. 19:43
 13/29 anonim ***** válasza:

Szerintem nem vágnak vissza (elég gyerekes meglátás), csak szimplán így gondolják.

Lehet, hogy ő csak olyan anyukákat ismer, akik szülés után elhagyták magukat.

Egyébként ez elég gyenge visszavágás lenne, hisz a sok gyerekes nő azt mondja, hogy "ha nem szülsz, minek létezel, nem érsz annyit, mint én", és erre annyi lenne a válaszuk, hogy "neked meg nagy a segged"?

Nekem az jobban fájna, hogy miért élek, mint az, hogy ronda vagyok.

2011. szept. 28. 19:58
 14/29 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy ilyen anyukákkal találkoztok, bocsi, de én, lehet a munkám miatt, de tök laza anyukákkal voltam körbevéve, akik egyáltalán nem cseszegettek, sőt poénkodtak, hogy addig örüljek míg nincs.
2011. szept. 28. 20:01
 15/29 anonim ***** válasza:

A gyerektelenek elég sok bántás éri, ez tény akárhogy szépíted.

Hogy egy példát mondjak: vannak olyanok akik blogot vezetnek a gyerektelenségről, amiben ők is élnek. És naponta több fenyegető levelet kapnak, hogy kirúgatják őket a munkahelyükről, meg hogy miért élnek, és milyen undorító emberek. Csak mert nem akarnak gyereket. Azért ez nem durva? Olyannal találkoztál már aki veréssel fenyeget ha gyereket mersz szülni? Vannak normális szülők, de igenis valljuk be hogy elszalad velük a ló.

A kérdést pedig egy nagyon egyszerű ok miatt teszik fel: mindenki normális szeretne lenni, azt szeretné hogy elfogadják és szeressék. Aki pedig nem megszokott dologra vágyik arra furán néznek és ő maga is furcsállja mert belenevelték a "normákat" és azt hiszi máshogy nem lehet.

2011. szept. 28. 21:41
 16/29 anonim ***** válasza:
Szerintem meg éljen mindenki úgy, ahogy neki jól esik. Ne kurkásszunk mások életében.
2011. szept. 28. 23:59
 17/29 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem azon az egy mondaton húztad fel magad, amin én is, miszerint:

a nőnek szülés után ocsmány teste van?

2011. szept. 29. 16:25
 18/29 A kérdező kommentje:
Igen azon, azóta már ősanya tenyészkancák az anyukák. A poén az, hogy én mind a 2 oldalon álltam, ők csak az egyiken, és olyan dolgokat próbálnak bemagyarázni, amiről tudom, hogy nem igaz. Amikor még tervben se volt a gyerek, egyáltalán nem is foglalkoztam az anyukákkal, nemhogy ennyire rosszindulatú lettem volna.
2011. szept. 29. 18:35
 19/29 anonim ***** válasza:

Ez megint egy béna érv a szülők részéről. Te nem álltál mindkét oldalon. Az, hogy nem volt egy ideig gyereked, nem egyenlő azzal, hogy tudatosan készültél egy gyerektelen életre. Te csak gyerektelen voltál, de akartál gyereket. Ők pedig sosem akarnak. Teljesen más helyzet. A társadalom is máshogy itéli meg azt akinek MÉG nincs gyerek, de akar, és kedveli őket.

Hacsak nem olyan vagy aki "utálta" a gyerekeket évekig és készült rá, hogy nem akar, aztán hirtelen bekattant neki, hogy akar. De ez elég ritka.

Nem gondolod hogy a gyerekesek is ugyanazt a sértést visszadják (beteg, selejtes vagy, nem érdemled az életet, undorító, karrierista p*csa stb - mennyivel jobb mint a kanca?). Az miért nem zavar?

2011. szept. 29. 18:49
 20/29 A kérdező kommentje:
De úgy álltam hozzá, hogy nekem nem kell, sőt hiába magyarázta a kolléganőm, hogy mit hagyok ki, nem értettem és nem is érdekelt.Mégse bántottam, elfogadtam, hogy neki ez fontos.Nem akadtam ki, hogy miért áradozik nekem, megértettem, én az új kocsimról áradoztam és magamban azért éreztem, hogy nem ugyanaz.
2011. szept. 29. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!