Mit szólnál hozzá, ha anyukád ezt mondaná neked?
Múltkor tesóm, anyum és én mentünk a boltba. Bolt felé menet megkérdeztem, hogy mért várt 6 évet a másik gyerekkel (velem,tehát mért várt iylen sok időt) Ő mosolyogva azt mondta, hogy nem is voltam tervezve. (nem pont ezekkel a szavakkal) Elején azt hittem csak viccel, mert nevetett közben. Megkérdztem mégegyszer újra mosolyogva elmondta. Aztán újra megkérdeztem és már nem mosolyogva mondta hogy nem akartak mégegy gyereket, csak besikerültem, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnek... Ma este megkérdeztem, hogy mért nem akartak mégegy gyereket és ő azt mondta, hogy mert már akkor sem volt túl sok pénzük.. :S
Ti mit szólnátok, ha anyukátok ezt mondaná?
13/l
Ha eddig nem éreztették veled, akkor semmit. Ez rengeteg helyen így van.
Ismerek olyat, akit nem terveztek és szarnak se nézik, pedig már 44 éves.
Szóval szerintem te örülhetsz.
Én megértelek, nekem iszonyatosan rosszul esne, ha belegondolok. Én ugyan tervezett voltam, de ha mégsem így lenne, nem szeretném, ha ezt bevallanák nekem a szüleim.
Pláne így, hogy hozzátette anyukád az anyagiakat! Hiába őszinte volt, szégyellhetné magát.
Anyám úgy tudta, hogy meddő. Kiderült, hogy terhes. Meglepődtek, utána már örültek neki. Egyedül azon aggódtak, hogy az emésztési gondjaira apám pálinkát adott neki, illetve dohányzott, mert kb harmadik hónapban derült ki, hogy terhes. De hál' istennek semmi bajom, makkegészséges vagyok.
Férjem lánya szintén besikerült, az első házassága is emiatt volt. A lányát egyáltalán nem zavarja, néha viccelődik is vele. Tudja, hogy szeretik és a válás se miatta volt, csak a két szülő már nem jött ki egymással.
Jaj, kérdező, 13 vagy, épp a legrosszabb korszakod éled. persze, hogy megvisel. A tesóddal javulni fog a helyzet, ha majd kicsit benő a fejed lágya, most még sok a 6 év korkülönbség, később észre sem fogod venni. ÉS idővel majd arra is rájössz, hogy a pénz messze nem minden.
Ha meg majd eléred azt a kort, hogy megértsd és elgondolkodj a családalapítás problémáján, akkor majd tisztelni fogod a szüleid azért, hogy rendes körülmények között felneveltek.
Jobb lett volna, ha meg sem születsz?! Ennél nagyobb badarságot nem is mondhatnál. De ezt is csak a 13 évednek tudom be.
Nehéz dolga lesz a szüleidnek még 3-4 évig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!