Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Köteles vagyok anyósomnak is...

Köteles vagyok anyósomnak is megvenni azt amit magunknak?

Figyelt kérdés
Az anyós nálunk lakik,mi tartjuk el. Nagyon unom már hogy nem tudok még 1darab csokit sem megvenni,úgy hogy otthon egyem meg. Általában az utcán fogyasztjuk el a gyerekkel. Lehet szemét vagyok,de nekem nem füllik rá a fogam,hogy neki is megvegyem. Főleg hogy semmit nem ad a rezsibe. Mindene megvan enni kap,de ezt már nem. Volt már párszor hogy itthon ettük meg amit vettünk,de kinézte a szánkból. Persze ha nagyobb dolgot veszek megkínálom de kisebb dolgokból nem veszek neki is.
2011. szept. 24. 20:51
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy köteles megvenni neki is. Én is nagyon ritkán vettem anyósomnak külön édességet, mikor együtt laktunk. Attól függetlenül a gyerek otthon ette meg a csokiját, pudingját miegymását. Anyósom is csak a gyereknek vett ilyen apróságot, nekem nem. :)) (csak, hogy teljes legyen a kép) De nem is kellett. Sem nekem, sem neki. Természetesen, ha sütöttünk valamit, vagy nagyobb dolgot vettünk, akkor mindig neki is, és ő is viszont. Ha nagyobbat vett, vagy sütött, akkor mi is kaptunk, nem csak a gyerek.
2011. szept. 24. 21:04
 12/36 anonim ***** válasza:
87%
Első vagyok, helyesbítettem és a válasznál hozzátettem, hogyha megtehetik. Egyébként, ha elsőre leírja a szitut nem válaszolok h.lyeséget.
2011. szept. 24. 21:04
 13/36 anonim ***** válasza:
14%

Soha nem jutna eszembe,hogy bármit is eldugjak a családom tagjaitól,amit magunknak veszek. Anyósod pedig családtag.

Nagyon önző vagy és erre neveled a gyerekedet is. A férjed helyben nem állnám ki szó nélkül a viselkedésed. Főleg akkor nem,ha ti laktok az ő házában,és neki nincs magas nyugdíja.

2011. szept. 24. 21:06
 14/36 anonim ***** válasza:
97%

leírta a kérdező,hogy az anyós lakik náluk nem fordítva.

46 éves és nem dolgozik. És nem azért mert levágták mindkét lábát, hanem mert depis. Oké.

Vegyen magának csokit.

2011. szept. 24. 21:07
 15/36 anonim ***** válasza:
94%
Nem, nem vagy köteles sem eltartani, sem pedig megvenni neki a csokit, pláne nem a gyeteked elől. Elég szomorú az, hogy ilyen emberrel kell együtt élned. Nemhogy ő adna az unokájának, hanem még ő venné el tőle.
2011. szept. 24. 21:12
 16/36 anonim ***** válasza:
71%
Lehet, hogy eleinte akart dolgozni, csak 46 évesen nem olyan egyszerű a munkakeresés. Ebben segítsétek őt, illetve el kellene vinni egy jó pszichiáterhez. Biztos ő se örömében lakik nálatok. Nagyobb gondok lehetnek itt, mint egy szelet csoki. Elhiszem, hogy nem örülsz, hogy nálatok lakik, de próbáld az előnyeit nézni, pl. tud segíteni, vigyázni az unokákra, főzni nekik.
2011. szept. 24. 21:13
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy köteles! Menjen el az orvoshoz és kezeltesse magát.

Ha sikerül felépülnie vállaljon munkát. Otthon gubbaszt még jobban ront az állapotán. Ami tehettek, hogy segítetek legyőzni a depresszióját.

Amíg ez nem történik meg lássátok el, de ne vigyétek túlzásba mert akkor hozzászokik a kényelemhez, és az életvitelén nem akar majd változtattni.

2011. szept. 24. 21:15
 18/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ő lakik nálunk,a lakásunkon hitel van 25évre. Ő 1fillér segítséget nem adott bele,az én szüleim támogattak. A férje 4éve halt meg,és 1,5éve lakik nálunk. Soha nem dolgozott,illetve jó ha van 10éve,mert a férje keresett annyit hogy eltartotta. De miután meghalt az após,pénz nélkül maradt,és ráfogja a depresszióra hogy azért nem dolgozik. És azért depressziós mert a férje meghalt. Elmondanám már anyukám is özvegy sajnos,de éli az életét,és dolgozik! Anyósnak van saját háza,csak hát a pénz nem akar neki az égből peregni,hogy fenntartsa magát.
2011. szept. 24. 21:24
 19/36 anonim ***** válasza:
93%
Ha van háza,akkor miért nem adja ki? akkor fizethetné a saját költségeit nálatok. És még csokit is vehetne.
2011. szept. 24. 21:26
 20/36 A kérdező kommentje:
Azért nem adja ki mert le van lakva,és egy pici faluban van.
2011. szept. 24. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!