Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltözés a szülőknél?

Összeköltözés a szülőknél?

Figyelt kérdés
Barátommal 4 éve vagyunk együtt.Nincs semmi pénzünk mind2-en tanulunk még de már nagyon jó lenne együtt élni.Szüleinél lenne arra lehetőség hogy miénk legyen egy szint.Mi a véleményetek erről?Előnyök hátulütők?Jó lehetőség ez?Belemenjek?
2011. szept. 18. 16:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%

Ha a kapcsolat ennyire szuper, akkor egy kérdés van: ezt a szenzációs kapcsolatot a piszkos anyagiak sem fogják tönkretenni? Szerintem üljetek le, és beszéljétek meg. Mondd el, hogy nem igazán tudsz hozzájárulni a rezsihez, kajához, de szeretnétek együtt élni, és ha nem érzik úgy, hogy ez kihasználás, akkor odaköltöznél.

+1: Ajánld föl, hogy pénzt bár nem tudsz adni, rendszeresen segítesz a házimunkában, - fektessétek le, hogy milyen rendszerességgel, konkrétan mit.

+2: Talán szerencsésebb lenne, ha megbeszélnétek ezt a dolgot pároddal és egy nagy családi kupaktanácson ő vezetné elő a témát.

Sok sikert!

2011. szept. 18. 17:15
 12/23 A kérdező kommentje:
De én magam sem vagyok benne biztos hogy ez jó ötlet ezért kérném a segítségeteket hogy mi az amire oda kéne figyelni és ami vissza üthetne később.jó lenne pár tapasztalatot látni vagy ha van más ötletetek a problémánkra azt is szívesen fogadom:)De én úgy érzem hogy 4-5 év után ha valakik nem költöznek össze az nem egészséges.Nem szeretnék megrekedni valahol és ezzel elszúrni a kapcsolatunkat.
2011. szept. 18. 17:18
 13/23 anonim ***** válasza:
72%

Tapasztalatból írom.Én a párommal 5 évig jártunk amikor úgy döntöttünk hogy ideje együtt lakni.Anyósom,és apósom szeretett,jóban voltunk(legalábbis én azt hittem) A sógornőm is panaszkodott néha hogy az anyja jobban szeret engem mint őt.Így nyugodt szívvel költöztem hozzájuk.Mi is a felső szintet kaptuk meg,ahol volt 1 szoba,egy fürdő.A konyha volt csak közös..6 hónap után már sírtam,mert kiderült minden jó csak az nem amit én csinálok.Olyan szinten kikészítettek(pedig én tudok alkalmazkodni,és csendes vagyok) hogy azt mondtam a páromnak hogy vagy elköltözünk albérletbe,és csak ketten leszünk,vagy én megyek el innen,de végleg..

Elköltöztünk,de az a 6 hónap rányomta a bélyegét a kapcsolatunkra..6 hónap alatt sokszor nem védett meg az anyjával szemben,így most ott tartunk,hogy igyekszünk újra jók lenni egymásnak.Ha nem sikerül,akkor nem erőltetjük a dolgot..

Ha újra kezdhetném SOHA nem költöznék össze a szülőkkel...Abból sose jön ki semmi jó.

24/N

2011. szept. 18. 17:19
 14/23 A kérdező kommentje:
17:15-ös köszönöm igen valóban ettől tartok hogy ha hozzá tudnék járulni sem hagynák és emiatt rosszul érezném magam így sem tudom már viszonozni azt amiket kaptam tőlük.természetesen beszeretnék segíteni a házi munkában de minimum az én és a párom kajáját,mosatlanát,szennyesét és részének takarítását magamra vállalnám.
2011. szept. 18. 17:22
 15/23 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Megértelek teljesen, hisz már 4 éve együtt vagytok, az már komoly kapcsolat, s szeretnéd előrébb vinni.

Viszont úgyis lehet boldog a kapcsolatotok, ha még mindketten a szülőknél laktok ( épp az anyagi dolgok miatt). Nem hiszem, hogy emiatt rosszabb lenne bármi is.

Főleg hogy még Te sem tudod, hogy ez jó ötlet lenne-e.

Az rossz lenne, ha várnátok, amíg dolgoztok, s akkor albérletbe mehettek?

Tudod, azért jobb érzés, ha az ember fejéhez nem vágják, hogy az én kajámat eszem....stb.

Párod szülei ajánlották fel ezt? Ők mit szólnak ehhez?

Niki

2011. szept. 18. 17:24
 16/23 anonim ***** válasza:
54%

Mi a párommal a szüleimmel lakunk egy házban!Ő nagyon jól érzi magát nálunk,teljesen beilleszkedett a családba,viszont nekem nem mindig könnyű ez a helyzet.Nálunk ugyanis az megy,hogy a szüleim soha semmilyen körmülmények között nem bántanák meg a páromat és még ha van is valami,ami nem tetszik nekik,akkor is mindig nekem szólnak.Nem egyszer volt rá példa,hogy apám belekötött valamibe és elég csúnyán összekaptunk,amikor ezt elmeséltem a páromnak,szinte el sem akarta hinni,hogy apám így is tud viselkedni és még nekem kellett bizonygatnom az igazamat a párom előtt.Másik eset az volt,hogy az én szüleim elég konzervatívak és apám egyes dolgokat kifogásolt a párommal való kapcsolatomban,amihez szerintem az ég világon semmi köze nincs.Gyakran nagyon idegesítő tud lenni,hogy belavatkoznak olyan dolgokba,ami csak rám és a páromra tartozik.Tehát nekem az a tapasztalatom,hogy nem a legjobb ötlet a szülőkkel együtt élni,pedig én a saját szüleimmel élek egy házban és a párom az,aki úgymond új a családban.Nagyon sok dologban megkönnyítik az életünket,hiszen nem csak a költségeket,hanem a házimunkát is megosztjuk velük,így mindenkinek könnyebb,de azért vannak az együttélésnek hátrányai is.

A másik dolog,amit már mások írtak,hogy amig nincs önálló jövedelmetek,nem túl szerencsés dolog odaköltöznöd a szülők nyakára.Persze te ismered a párod szüleit és magadat is,neked kell tudnod,hogy mennyire vagytok rugalmasak,toleránsak egymással szemben.Ha úgy érzed,hogy menni fog a dolog,akkor vágjatok bele,de szerintem jobban tennétek ha várnátok,amig befejezitek a sulit és utána a szülőktől függetlenül költöznétek össze.

21/L

2011. szept. 18. 17:28
 17/23 A kérdező kommentje:
17:24 nagyon rossz hogy hétköznap nem látom csak max fél-1óra web camozásnyi időre.Igen az lenne az optimális hogy megvárjuk amíg dolgozunk de mint említettem már páromnak ez még 4 év..akkor 8 éve lennénk együtt már és úgy mint a gimis kis párocskák nos ez nekem eléggé kibírhatatlannak hangzik már most is bosszant az hogy rengetegen előrébb vannak 1-2 év után is holott fele annyi dolgot sem éltek még meg mi meg folyton csak várunk valamire.Még nem beszéltünk erről a szüleivel amíg nem hozunk mi döntést addig nincs értelme előadni a szülőknek.
2011. szept. 18. 17:44
 18/23 anonim ***** válasza:
73%
17.15 vagyok: figy, ez egy másik történet. Ha megtehetnéd, h hozzájárulj a költségekhez, és ők nem engedik (mondván, h inkább spóroljatok esküvőre, lakástakarékra, akármire), és TUDOD, HOGY ŐSZINTÉN mondják, akkor ne görcsölj rajta! Akkor fogadd el, és ahogy tőlük természetesen jön a segítség, úgy a te oldaladról is természetesen menjen felőlük. Ez esetben adj hálát a fönnvalónak, hogy ilyen szenzációs családod van, és élj természetesen köztük, és örülj, hogy milyen jó mindez. Ne a te aggódásod tegye tönkre azt, ami egyébként jó lenne!
2011. szept. 18. 17:46
 19/23 anonim ***** válasza:
77%

Igen, igazad van, de véleményem szerint ne az utolsó pillanatban szóljatok a szüleinek, hogy odaköltözöl, hisz mi van akkor, ha ők ebben nincsenek benne, s akkor jobban fog fájni.

A másik: ha a szülők benne vannak, s odaköltözöl, a Te szüleid tudnak anyagilag támogatni? Arra gondolok itt, hogy akkor neked is lenne saját kis pénzecskéd, ha akarsz magadnak valamit venni, tudsz mihez nyúlni.

Niki

2011. szept. 18. 17:59
 20/23 A kérdező kommentje:
igen annyi pénzem lenne hogy ruhát meg magamra való dolgokat ajándékokat stb saját pénzből fizessem.tehát azt hogy ők adjanak nekem pénzt így kézbe az kizárt hogy engedném.Már ha csak jó szándékúan vesznek nekem valamit attól is rosszul érzem magam.Nem szeretnék terhükre lenni,ezek csak gondolatok még mivel szeretnék valamilyen megoldást találni a problémánkra.
2011. szept. 18. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!