Összeköltözés a szülőknél?
Ha a kapcsolat ennyire szuper, akkor egy kérdés van: ezt a szenzációs kapcsolatot a piszkos anyagiak sem fogják tönkretenni? Szerintem üljetek le, és beszéljétek meg. Mondd el, hogy nem igazán tudsz hozzájárulni a rezsihez, kajához, de szeretnétek együtt élni, és ha nem érzik úgy, hogy ez kihasználás, akkor odaköltöznél.
+1: Ajánld föl, hogy pénzt bár nem tudsz adni, rendszeresen segítesz a házimunkában, - fektessétek le, hogy milyen rendszerességgel, konkrétan mit.
+2: Talán szerencsésebb lenne, ha megbeszélnétek ezt a dolgot pároddal és egy nagy családi kupaktanácson ő vezetné elő a témát.
Sok sikert!
Tapasztalatból írom.Én a párommal 5 évig jártunk amikor úgy döntöttünk hogy ideje együtt lakni.Anyósom,és apósom szeretett,jóban voltunk(legalábbis én azt hittem) A sógornőm is panaszkodott néha hogy az anyja jobban szeret engem mint őt.Így nyugodt szívvel költöztem hozzájuk.Mi is a felső szintet kaptuk meg,ahol volt 1 szoba,egy fürdő.A konyha volt csak közös..6 hónap után már sírtam,mert kiderült minden jó csak az nem amit én csinálok.Olyan szinten kikészítettek(pedig én tudok alkalmazkodni,és csendes vagyok) hogy azt mondtam a páromnak hogy vagy elköltözünk albérletbe,és csak ketten leszünk,vagy én megyek el innen,de végleg..
Elköltöztünk,de az a 6 hónap rányomta a bélyegét a kapcsolatunkra..6 hónap alatt sokszor nem védett meg az anyjával szemben,így most ott tartunk,hogy igyekszünk újra jók lenni egymásnak.Ha nem sikerül,akkor nem erőltetjük a dolgot..
Ha újra kezdhetném SOHA nem költöznék össze a szülőkkel...Abból sose jön ki semmi jó.
24/N
Szia!
Megértelek teljesen, hisz már 4 éve együtt vagytok, az már komoly kapcsolat, s szeretnéd előrébb vinni.
Viszont úgyis lehet boldog a kapcsolatotok, ha még mindketten a szülőknél laktok ( épp az anyagi dolgok miatt). Nem hiszem, hogy emiatt rosszabb lenne bármi is.
Főleg hogy még Te sem tudod, hogy ez jó ötlet lenne-e.
Az rossz lenne, ha várnátok, amíg dolgoztok, s akkor albérletbe mehettek?
Tudod, azért jobb érzés, ha az ember fejéhez nem vágják, hogy az én kajámat eszem....stb.
Párod szülei ajánlották fel ezt? Ők mit szólnak ehhez?
Niki
Mi a párommal a szüleimmel lakunk egy házban!Ő nagyon jól érzi magát nálunk,teljesen beilleszkedett a családba,viszont nekem nem mindig könnyű ez a helyzet.Nálunk ugyanis az megy,hogy a szüleim soha semmilyen körmülmények között nem bántanák meg a páromat és még ha van is valami,ami nem tetszik nekik,akkor is mindig nekem szólnak.Nem egyszer volt rá példa,hogy apám belekötött valamibe és elég csúnyán összekaptunk,amikor ezt elmeséltem a páromnak,szinte el sem akarta hinni,hogy apám így is tud viselkedni és még nekem kellett bizonygatnom az igazamat a párom előtt.Másik eset az volt,hogy az én szüleim elég konzervatívak és apám egyes dolgokat kifogásolt a párommal való kapcsolatomban,amihez szerintem az ég világon semmi köze nincs.Gyakran nagyon idegesítő tud lenni,hogy belavatkoznak olyan dolgokba,ami csak rám és a páromra tartozik.Tehát nekem az a tapasztalatom,hogy nem a legjobb ötlet a szülőkkel együtt élni,pedig én a saját szüleimmel élek egy házban és a párom az,aki úgymond új a családban.Nagyon sok dologban megkönnyítik az életünket,hiszen nem csak a költségeket,hanem a házimunkát is megosztjuk velük,így mindenkinek könnyebb,de azért vannak az együttélésnek hátrányai is.
A másik dolog,amit már mások írtak,hogy amig nincs önálló jövedelmetek,nem túl szerencsés dolog odaköltöznöd a szülők nyakára.Persze te ismered a párod szüleit és magadat is,neked kell tudnod,hogy mennyire vagytok rugalmasak,toleránsak egymással szemben.Ha úgy érzed,hogy menni fog a dolog,akkor vágjatok bele,de szerintem jobban tennétek ha várnátok,amig befejezitek a sulit és utána a szülőktől függetlenül költöznétek össze.
21/L
Igen, igazad van, de véleményem szerint ne az utolsó pillanatban szóljatok a szüleinek, hogy odaköltözöl, hisz mi van akkor, ha ők ebben nincsenek benne, s akkor jobban fog fájni.
A másik: ha a szülők benne vannak, s odaköltözöl, a Te szüleid tudnak anyagilag támogatni? Arra gondolok itt, hogy akkor neked is lenne saját kis pénzecskéd, ha akarsz magadnak valamit venni, tudsz mihez nyúlni.
Niki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!