Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan költözhetnék el a...

Hogyan költözhetnék el a pokolból?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, ugyebár nagykorú, innen mondhatnátok, hogy akkor semmi gond, ahogy akarok. Csakhogy idén fogok érettségizni, teljesen rá vagyok kényszerülve a szüleimre, nehezen tudnék suli mellett dolgozni, mert amúgy is nehezen koncentrálok már önmagában a sulira,(vagy egyáltalán akármire, idegileg ki vagyok készülve teljesen)

Rokonokhoz nem mehetek, mert rögtön visszaküldenének.

Viszont ha itt kell maradnom, akkor tudom, hogy öngyilkos leszek. (mindig gyenge volt az idegzetem, ne vessetek meg érte)

Mit csinálhatnék?????????

Előre köszönöm az értelmes válaszokat

2011. szept. 17. 14:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Hát azért érettségi meg szalagtűző előtt nem olyan egyszerű szerintem...
2011. szept. 17. 14:10
 12/27 A kérdező kommentje:
Nem fenyegetőzöm, és nem siránkozom, csak ötleteket kérek, az öngyilkosságot, mint gondolat a fejemben tényként írtam le. És a szüleim csak egy tényezők ebben a "ki vagyok idegileg" dologban.
2011. szept. 17. 14:11
 13/27 anonim ***** válasza:
Értem, hogy nem szeretnél belemenni a miértekbe, de csak van valami oka,ha az egész család ilyen ellenséges? Te nem tudsz valamin változtatni, hogy jobb legyen? Beszéljetek róla. Nagyszüleidhez nem tudsz menni?
2011. szept. 17. 14:12
 14/27 A kérdező kommentje:
szalagavatóra nem is megyek, ilyenekkel már nem foglakozom. De két tantárgyból érettségizek emelten, hogy felvegyenek valahová, és így nem olyan könnyű mellette dolgozni, ha valóban jól akarom csinálni.
2011. szept. 17. 14:12
 15/27 A kérdező kommentje:

14:12

Nem lehet velük beszélni, agresszív a testvérem is nagyon,(folyton öldöklős játékokkal játszik, ez szerintem rá is segít az agressziójára)

Nem lehet velük bezsélni, én meghúzom magam, egész nap segítek, sokszor a tanulás rovására, de mégis én vagyok a szemét, mert azt nem tudják elfogadni, hogy az egyik gyerekük egyszerűen orvosi eset... Már nagyon félek tőle.

Nagymamámék közel laknak, nem vagyok velük jó viszonyban, igazából épp hgoy csak ismerem őket, és "próbáljuk fenn tartani a látszatot" ami az elképzeléseiknek megfelelnek. Szóval mikor idejönnek akkor...

2011. szept. 17. 14:15
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Na ez a baj,hogy még bele sem kezdtél,már elkönyveled hogy lehetetlen dolgozni ha emelt szintű érettségit akarsz..

Tudod én anno annak idején szakmunkásképzőbe mentem,mert a szüleim nem engedték a gimnáziumot.17 évesen az alkoholista szülők elzavartak dolgozni,mert úgy gondolták,hogy ott élek így fizetnem kell a piájukat.Az első fizetésemet azért tudták elvenni az utolsó fillérig mert jobbról az alkoholista anyám,balról a még nagyobb alkoholista apám ütött. ég 18 se voltam,és leléptem a szülői házból.20 évesen férjhez mentem,gyermeket szültem,mert ez tűnt a legjobb megoldásnak,hogy legyen otthonom,és ne az utcán éljek.33 évesen azt akartam,hogy a fiam büszke legyen rám,és 2 évvel ezelőtt munka,család mellett elmentem esti suliba,hogy leérettségizem.Emelt szintű érettségit tettem le történelemből,magyarból,fizikából,Művészettörténelemből.Kitűnő eredménnyel végeztem el..Én aki az általános iskolát hármas eredménnyel zárta le..

Szóval semmi sem lehetetlen csak akarni kell.

Csak megjegyzem,hogy két műszakban dolgoztam,sokszor hétvégén is..Most azon gondolkodom,hogy 39 évesen elmennék egy olyan egyetemre ahol régészetet lehet tanulni..Eddig azért nem mentem,mert úgy gondoltam 39 évesen már "öreg" vagyok ehhez..

2011. szept. 17. 14:22
 17/27 anonim ***** válasza:
bocsika elírtam..35 évesen és nem 39 évesen..
2011. szept. 17. 14:23
 18/27 A kérdező kommentje:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:22

Nagyon gratulálok hozzá!! De komolyan, tényleg nem semmi.

De amíg itt lakom, addig munkát nem tudok szerezni (vidéken lakom) viszont az elköltözéshez meg pénz kell. Kicsit ördögi kör-szerűség...

2011. szept. 17. 14:26
 19/27 anonim ***** válasza:

Necces a helyzet olyasmi, mint az enyém. Lényegében ezért lett olyan az érettségim amilyen. Munkát ezerrel kerestem magamnak, de a protekció miatt semmi. 4 diákszövetkezetnél vagyok tag semmit sem kaptam. Szerintetek? Nem olyan könnyű munkát találni vidéken.

Lelkileg tropa voltam, akkoriban nagyon szerettem volna öngyilkos lenni, de nem akartam elhinni, hogy ez lenne a megoldás. Azóta se sokkal jobb a helyzet csak annyi hogy már nem hallgatom a veszekedéseket, nem beszélek a család harmadával. Nekem ez volt a megoldás. Ma már egyetemre járok munkát még mindig keresek, de nem találok.

A lelki erő a motiváció ami hiányzik ahhoz, hogy meg tudd oldani a problémákat. És ez nem könnyű nagyon nem az mondhatja bárki, hogy csak akarni kell. Mert nem elég csak az.

2011. szept. 19. 15:20
 20/27 A kérdező kommentje:

Nem örülök kedves utolsó válaszoló, hogy te is hasonló helyzetben vagy, de legalább megértesz! Valóban nem megy az "akarás" varázsszóra egy ilyen helyzetben..

Azon én is sokat agyalok, ami neked is megfordult a fejedben megoldásként, csak én még nem vagyok biztos benne, hogy nem lenne megoldás..

2011. szept. 19. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!