Anyós! Ne kapjak idegbajt?
2 éve szültem (első gyerek). Szülés előtt mondta anyum, hogy ha az első időkben fáradt lennék, vagy gondjaim akadnak a babázással, akkor csak szóljak, és besegít. Jól esett, megköszöntem azzal, hogy lehet, hogy élni fogok a lehetőséggel, de ha megy minden, akkor nem.
Anyós (szintén szülés előtt nem sokkal) nem felajánlotta, hanem közölte, hogy szülés után 2 hónapra odaköltözik(!) hozzánk, és majd segít. Mondtam neki, hogy nem biztos, hogy lesz rá szükség, de ha mégis, akkor anyu jönne. (Mégiscsak otthonosabban érzem magam vele, nem is beszélve az olyan dolgokról, mint a szoptatás, amit nem szeretek mások előtt csinálni (kivéve a férjem, anyu, nővérem.) Na erre teljesen begőzölt a mama.
Aztán úgy alakult, hogy ment minden simán, nem kellett anyunak jönnie, de innentől kezdve anyósom elkezdett rivalizálni anyuval, de még velem is. Ha jön, akkor felkapja a gyereket, és ki sem lehet venni a kezéből. Akkor sem, ha sír. Szerintetek mi a megoldás? A férjem szerint én fújom fel a dolgot.
Én megértem, hogy az anyósodnak rosszulesik, mert biztos segíteni akart és esetleg mos úgy érzi, hogy a másik nagymamát tartod fontosabbnak, ezért rivalizál.
De! Valamit azért az anyósoknak is figyelembe kellene venniük: egy nő, hacsak nincs nagyon rossz viszonyban a saját anyukájával, akkor természetes, hogy hajlamosabb az ő tanácsait megfogadni, az ő segítségét kérni, hiszen mégiscsak ő nevelte fel. Ő az anyukája. Az anyós, még ha jól ki is jönnek, szeretik is egymást, mégsem áll olyan közel hozzá. Úgyhogy nincs semmi furcsa abban, hogy egy nő, főleg az első gyereke születésekor jobban elfogadja a saját anyukája segítségét.
Talán ilyenkor jobb nem megsértődni azon, ha egy ilyen segítség felajánlását, hogy az anyós odaköltözik, nem fogadja el a menye és inkább a saját anyukájára támaszkodik jobban az elején.
Ez általában nem azt jelenti, ahogy szerintem a kérdezőnél sem azt jelenti, hogy az anyós már nem is számít, az ő segítségére nincs szükség, vagy ne lenne szívesen látva, de nem biztos, hogy ez az odaköltözés mindig jó ötlet. Kedves gesztus, ha felajánlja, de meg lehet érteni a visszautasítást egy ilyen helyzetben. Úgyhogy inkább az anyós értette itt félre a helyzetet akarattal, vagy akaratlanul és ő fújta fel egy kicsit ezt az ügyet.
Szia!
Kicsi vagyok ehhez,de más ehhez hasonló esettel már találkoztam. Te szülted a gyerekedet,lehet,hogy a mama segíteni akar,de mégis csak te vagy az anyja. Természetes,hogy anyudban jobban bízol,ki nem? Semmi köze nincs hozzá a szoptatáshoz stb... Apa is így van az ő anyukájával...
Köszi te kicsi! :)
Egyetértünk. ;)
Húú, kérdező, nagyon értem miről írsz...sajnos...
Én azt mondom, hogy légy résen, mert előbb lehet rosszabb, mint jobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!