Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyós! Ne kapjak idegbajt?

Anyós! Ne kapjak idegbajt?

Figyelt kérdés

2 éve szültem (első gyerek). Szülés előtt mondta anyum, hogy ha az első időkben fáradt lennék, vagy gondjaim akadnak a babázással, akkor csak szóljak, és besegít. Jól esett, megköszöntem azzal, hogy lehet, hogy élni fogok a lehetőséggel, de ha megy minden, akkor nem.

Anyós (szintén szülés előtt nem sokkal) nem felajánlotta, hanem közölte, hogy szülés után 2 hónapra odaköltözik(!) hozzánk, és majd segít. Mondtam neki, hogy nem biztos, hogy lesz rá szükség, de ha mégis, akkor anyu jönne. (Mégiscsak otthonosabban érzem magam vele, nem is beszélve az olyan dolgokról, mint a szoptatás, amit nem szeretek mások előtt csinálni (kivéve a férjem, anyu, nővérem.) Na erre teljesen begőzölt a mama.

Aztán úgy alakult, hogy ment minden simán, nem kellett anyunak jönnie, de innentől kezdve anyósom elkezdett rivalizálni anyuval, de még velem is. Ha jön, akkor felkapja a gyereket, és ki sem lehet venni a kezéből. Akkor sem, ha sír. Szerintetek mi a megoldás? A férjem szerint én fújom fel a dolgot.

2011. szept. 14. 09:38
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
66%

Anyosod, tehat a ferjednek a mamaja, a gyermekednek a nagymamaja, es eppen ezert mar elfogadtad, hiszen felesegul mentel a parodhoz. Ez valojaban nem jelenti azt, hogy vele kell elned, de elkell fogadnod!

TEhat probald meg elfogadni, hiszen valahol mar a Te "anyukad" is, hiszen a parod, az eleted resze lett!

Azert is jobb lenne igy megkozeliteni ezt, hogy a ne ez legyen a vita targya a ferjed, es kozted, hiszen a ferjed vedeni fogja az edesanyjat!

Fogadd el, s ha valami nem tetszik, azt kedvesen kozold vele, de ne haragosan, hiszen a fianak a gyermeke, s ez igy termeszetes, hogy boldog es orul annak, hogy unokaja van, talan ez kesobb valtozni fog, de most orul a kis jovevenynek, hasonloak az erzesei, mint a sajat szuleidnek, erre gondolj.

Te is leszel nagyszulo, erezz egyutt ezzel az anyossal!

2011. szept. 14. 09:56
 12/35 anonim ***** válasza:
84%

Nem akarom lebunkózni anyósodat, de minden nő tisztában van vele, hogy szüléskor/szülés után a nő csak a saját anyját fogadja el szivesen. Az a szentség pedig, amikor család születik (az első két hónap) nem tartozik senkire. Ti ketten kötöttétek össze az életeteket!

Ha anyósod ilyen ostoba, könnyű dolgod van. Puffogjon ha akar, titeket ez ne érintsen. A Ti "matriarhátusotokban" Te vagy a főnök, ha ehhez nem tudja magát tartani, maradhat otthon is. Hidd el, rosszabb lenne, ha okos, ravasz, fondorlatos lenne és ki tudna játszani a férjed ellen.

2011. szept. 14. 10:00
 13/35 anonim ***** válasza:
14%

09:54 vagyok! Az egyik ismerősöméknél kissé hasonló a helyzet. A nőci anyukája olyan szende, alkalmazkodó típus. ő azt mondta, hogy ha kell szólj és segítek. A férj anyja nagyszájú mindenben kotnyeles de irtó aranyos asszonyka. Na ő kérdezés nélkül segített mindenben. A férj, azt mondta, hogy ez a ti ügyetek én anyámmal nem veszek össze e miatt. Ha neked nem tetszik valami, álj ki magadért. Mond meg neki. Nem játszom el a postás szerepét. Persze a nő csendben tűrt. Csendben gyűlölte az anyóst, mert valljuk be a nők zöme ezt már nem vállalja be, ha a férjet nem sikerül maga mellé állítani. A kis srác csendben cseperedett. És úgy szereit a nagyszájú mindenbe beleszóló nagyit, hogy még. A másikat le se szarja. A szája tényleg a füléig ér, ha meglátja. Lobog a haja ahogy mászva siet a nagyi után. :)

Az élet tehát kárpótolta a mamát és bosszút állt az anyukán. Eszi a sárga irigység. Nem sikerült neki a nagyi ellen nevelni. :)

Annyira jó érzéssel tölt el amikor látom őket. Egy példa amikor rosszul sülnek el a dolgok.

2011. szept. 14. 10:03
 14/35 anonim ***** válasza:
68%

Nekem már 2 gyerekem van kétszer túlestem ezen a mindenki segíteni akar dolgon...

Mind a kétszer jött anyós bentlakásos volt 1 hétig mert messze lakik( anyukám 5 percre sem) de a férjem ragaszkodott hozzá...

Igaz a tesóm segített fürdetni én mostam, de itt volt.

nekem is rosszul esett hogy az én anyám nem jó az övé kell de egy hét volt és kibírtuk.

2011. szept. 14. 10:05
 15/35 anonim ***** válasza:
82%
Ó, nekem is felajánlotta még igen korán anyós, h arra a hétre, mikor szülök, vesz ki szabit, és otthon marad. meg persze anyum is. Mindkettő megértette, h köszi a segítséget, de egyedül próbálnám meg. Szerencsére nem volt belőle gond. Ha pedig a gyerek sír, engem nem érdekel ki mit mond, nem hagyom bömbölni, inkább kiveszem bárki kezéből, mert nálam hamar megnyugszik. Pedig szerencsére nem egy sírós baba, de nem is szeretném, ha az lenne. Ezt normális ember elfogadja. A gyerek a tiéd, neveld úgy, ahogy te szeretnéd. Aki pedig ezt nem érti meg, hát bocsi. Szüljön magának, és azt úgy neveli, ahogy akarja. ez a véleményem.
2011. szept. 14. 10:06
 16/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Örülök, hogy szinte mindenki megérti a gondom.

Két kommentelőnek külön válaszolnék:

9:47 és 9:54 (azt hiszem.. "anyunak mindent szabad")

Nem az a bajom, hogy "ez a szemétláda segíteni akar". Ezt én értékelem, és becsülöm benne. A gondom az, ahogy teszi. Nincs apelláta, jön és kész!

De ez más témában is így van/volt:

Anyu is, anyós is messzebb laknak. Ha látogatóba jönnek, akkor több napot maradnak, mert csak úgy éri meg. Anyu megvárja, amíg meghívom. Nagy ritkán ő kérdi meg, hogy nem zavarna-e, ha meglátogatna. Megkérdi nekem mikor lenne jó, és 2-3 napot marad. Ezzel szemben anyós közli, hogy "holnap jövünk", és azt se mondja meddig. Legutóbb 2 hetet maradt. Após miatt kellett hazamenniük, és após még fel is ajánlotta anyósnak, hogy ő még nyugodtan maradhat. Értitek???? Az apósom megengedi, hogy maradjon még!!!! Csak a szerencsén múlott, hogy nem maradt. A férjem meg örül neki, hogy így összetart a család...

2011. szept. 14. 10:07
 17/35 anonim ***** válasza:
35%

A gyerek a tiéd???

NEM! A gyerek nem TULAJDON!

Annak a gyereknek anyuka mellett apukára, nagyszülőkre és egyéb rokonokra is szüksége van, így lesz teljes az élete.

Attól, hogy kisajátítod, elmarod mellőle a nagymamáját, nem leszel jobb anya...

2011. szept. 14. 10:10
 18/35 anonim ***** válasza:
61%

Az anyunak mindent szabados vagyok.

De amikor hozzámentél a párodhoz is ilyen típus volt az anyósod. Mindenben kotnyeles. A férjed szereti. persze, hogy saját anyukájának minden nő többet enged mint anyósának, de abba gondolj bele, hogy ő meg a baba apjának az anyja. Ő nyilván az élet más terén is így oldja meg a dolgokat.

2011. szept. 14. 10:11
 19/35 A kérdező kommentje:

Kicsit kezdünk elkanyarodni!

Nem azt mondtam, hogy elmarom, vagy, hogy ne lenne ugyanannyi joga az unokához, mint anyunak. Csak zavar, hogy nem hagy nekünk szabad döntést. Mikor megismerkedtünk a férjemmel, nem voltak ilyen gondok.

Akkor kezdődtek a gondok, amikor összeköltöztünk a férjemmel, berendeztük a lakást, és egyik nap, mikor hazamentem a munkából, a bútorok máshol voltak, és még a konyhaszekrény is át volt rendezve. Persze anyós volt. "Aranyoskám, így sokkal szebb és praktikusabb" szöveggel.

A gyerekemnek is joga van mindkét nagyihoz, és annak örülnék a legjobban, ha mindkettőt nagyon szeretné. Az ő kapcsolatuk független attól, amit én érzek.

De ha már a jogonál tartunk.. Ha összejön a család, akkor anyunak nincs joga unokázni? Anyósom teljesen kisajátítja. Ha elveszem tőle, és lerakom, akkor ő felkapja. Akkor mi a teendő? Egész vendégség alatt szorongassam a gyereket?

2011. szept. 14. 10:16
 20/35 anonim ***** válasza:
85%

Ez nálatok vérmésrékleti probléma. A két családban a szokások mások. Leültél valaha is ezt megbeszélni velük? Mert ha nem, akkor a te hibád is, hogy így viselkednek. Üljetek le egyszer együtt úgy, hogy a férjed is ott van, akit előre felkészítettél arról, hogy milyen téma következik és megegyeztetek valamiben, és vezessétek fel anyósnak, apósnak, hogy nálatok más szokások dívnak és habár nagyon örültök a látogatásuknak és, hogy sokáig maradnak, de a jövőben legyenek szívesek előre bejelentkezni.

Szerintem ha nem kiabálva, hanem szépen, a férjeddel összefogva (egyetértve) vezetitek ezt fel, megfogják érteni. Lesz puffogás, a temepramentum miatt, de ha látják, hogy nem ellenségesek vagytok, csak kicsit tartozkodóbbak, nem olyan hevesek, mint ők, akkor elfogják fogadni.

De beszélni kell! Ez az alapja mindennek! A csedben puffogás nem segít.

2011. szept. 14. 10:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!