Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családosok! Szüleiteknek van...

Családosok! Szüleiteknek van kulcsa a lakásotokhoz?

Figyelt kérdés

Természetesen olyanokhoz szól a kérdésem, akik külön élnek.

Nekem a férjem hallani sem akar róla, hogy a szüleimnek vagy az övéinek kulcsot adjunk, szerinte az beteges lenne. Én viszont sokkal inkább biztonságban érezném magam, bármi történhet, amíg nem vagyunk itthon, és tudom, hogy nem állítanának be hívatlanul, meg anyukém nem is az a típus, aki a távollétünkben idejönne rendet rakni.

Egyébként a szüleim soha nem tették szóvá, hogy nincs kulcsuk, nem ők ültették a bogarat a fülembe.

Nálatok hogy van? Szerintetek melyikünk gondolkozik helyesen? Meggyőzhető vagyok. :)

2011. szept. 7. 19:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak az én szüleimnek adtunk kulcsot, a barátnőm szülei nem kaptak. És azért adtuk csak az én szüleimnek mert ők csak 1 utcányira laknak és ha valami gond van akkor be tudjanak jönni ide, mivel alig vagyunk itthon hétköznap, hétvégén is csak akkor ha itthon dolog van vagy főzni kell meg hasonlóak és rossz az idő. Barátnőm jobban megbízik a szüleimben mint a sajátjaiban, és amint összeköltöztünk kb 1,5 éve akkor mondtam is neki hogy a szüleimnek van ide kulcsuk és mondta hogy nincsen semmi csak az ő szüleinek ne adjak. Aztán ennyibe maradtunk.
2011. szept. 7. 19:55
 12/22 anonim ***** válasza:
25%

Nincs. Miért lenne? Az ház leég akkor is, a van kulcsuk.

És fel is teszem a kérdést megforditva.

2011. szept. 7. 20:26
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
ha a szüleid normálisak, diszkrétek, tuti nem jönnek váratlanul, nem kutakodnak, ha elutaztatok, akkor szerintem a lehető legjobb megoldás. a tiétek elveszhet, adódhat bármilyen vészhelyzet nyaralás alatt, amikor jól jön, ha valakinek van kulcsa a lakáshoz. bocs, ha van ismétlődés, nem olvastam el a korábbi válaszokat
2011. szept. 7. 20:26
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de nem jönnek át vele, csak virágot locsolni ha kérem amikor elutazunk, nekem is van az ő lakásukhoz, miért ne lenne, bármilyen váratlan helyzet adódhat.
2011. szept. 7. 20:27
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyik sógornőmnek van kulcsa. Egy utcában lakunk, így kapott ő. Elő fordulhat, hogy egyikőnk itthon hagyja a kulcsát, a másik nincs itthon, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy ők otthon vannak, és kapunk kulcsot a lakásunkhoz:)

De más miatt is jól jöhet. Fentebb írtak már több példát.

2011. szept. 7. 20:56
 16/22 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem ezeket a "ha valami történne" indokokat. Egyrészt ha valami csötörés, vagy tüz lenne, akkor sokkal több az esélye, hogy mi vagyunk otthon, mint a szülök, ha más veszi észre, akkor elöször mindket értesitenek, nem a szülöket.

Ezen kivül se a szüleimnél nem történt semmi, pedig már 70 felett vannak, se nálunk, és mi is már majd 30 éve lakunk külön.

Ez egyetlen, amikor értelme van kulcsot adni, amig elutazunk valamerre hosszabb idöre, és a ház után tudnak nézni - postaládát kiüriteni, viragokat megöntözni, kiszellöztetni.

2011. szept. 7. 21:25
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Nincs egyik szülőnek sem! nem is tervezzük, hogy adunk nekik, pedig anyósom eleinte nagyon erősködött, hogy neki kell egy kulcs a kapuhoz, meg a házhoz is. Természetesen nagyon hamar megmagyaráztuk neki, hogy erről inkább ne is álmodjon..
2011. szept. 7. 23:53
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Szüleim egy utcányra laknak tőlunk,nekik van kulcsuk.

Elfordult hogy elmentünk itthonról,jött egy bazi nagy vihar csak szóltam apunak hogy jöjjön már át és huzgáljon ki mindent.Nálunk ez nem ügy,sok esetben volt hogy ha nem voltunk itthon apu vagy anyu itt is aludt.

2011. szept. 8. 07:46
 19/22 anonim ***** válasza:
80%
Kapuhoz van, házhoz nincs. Ha elutazunk, mindig hagyunk kulcsot, ha bármi történne + állatetetés céljából.
2011. szept. 8. 08:11
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Van! De soha nem használták még nélkülünk.

Olyan van,hogy apukám segít (most éppen parkosítjuk a kertet) egy kertésszel karöltve és mivel a szerszámok a garázsban vannak, van távirányítója, de a házba pl. ő soha nem megy be. Pedig mehetne,nem takargatok előle semmit. De nálunk alapból sem olyan egyik család sem,hogy csak úgy beállítsanak!

Még a szomszédnak is adtunk kulcsot. Ez azért jó,hogy ha nem vagyunk otthon és véletlenül mondjuk bekapcsol a riasztó,akkor ki tudják kapcsolni!

2011. szept. 8. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!