Családosok! Szüleiteknek van kulcsa a lakásotokhoz?
Természetesen olyanokhoz szól a kérdésem, akik külön élnek.
Nekem a férjem hallani sem akar róla, hogy a szüleimnek vagy az övéinek kulcsot adjunk, szerinte az beteges lenne. Én viszont sokkal inkább biztonságban érezném magam, bármi történhet, amíg nem vagyunk itthon, és tudom, hogy nem állítanának be hívatlanul, meg anyukém nem is az a típus, aki a távollétünkben idejönne rendet rakni.
Egyébként a szüleim soha nem tették szóvá, hogy nincs kulcsuk, nem ők ültették a bogarat a fülembe.
Nálatok hogy van? Szerintetek melyikünk gondolkozik helyesen? Meggyőzhető vagyok. :)
Nincs. Miért lenne? Az ház leég akkor is, a van kulcsuk.
És fel is teszem a kérdést megforditva.
Egyik sógornőmnek van kulcsa. Egy utcában lakunk, így kapott ő. Elő fordulhat, hogy egyikőnk itthon hagyja a kulcsát, a másik nincs itthon, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy ők otthon vannak, és kapunk kulcsot a lakásunkhoz:)
De más miatt is jól jöhet. Fentebb írtak már több példát.
Nem értem ezeket a "ha valami történne" indokokat. Egyrészt ha valami csötörés, vagy tüz lenne, akkor sokkal több az esélye, hogy mi vagyunk otthon, mint a szülök, ha más veszi észre, akkor elöször mindket értesitenek, nem a szülöket.
Ezen kivül se a szüleimnél nem történt semmi, pedig már 70 felett vannak, se nálunk, és mi is már majd 30 éve lakunk külön.
Ez egyetlen, amikor értelme van kulcsot adni, amig elutazunk valamerre hosszabb idöre, és a ház után tudnak nézni - postaládát kiüriteni, viragokat megöntözni, kiszellöztetni.
Szüleim egy utcányra laknak tőlunk,nekik van kulcsuk.
Elfordult hogy elmentünk itthonról,jött egy bazi nagy vihar csak szóltam apunak hogy jöjjön már át és huzgáljon ki mindent.Nálunk ez nem ügy,sok esetben volt hogy ha nem voltunk itthon apu vagy anyu itt is aludt.
Van! De soha nem használták még nélkülünk.
Olyan van,hogy apukám segít (most éppen parkosítjuk a kertet) egy kertésszel karöltve és mivel a szerszámok a garázsban vannak, van távirányítója, de a házba pl. ő soha nem megy be. Pedig mehetne,nem takargatok előle semmit. De nálunk alapból sem olyan egyik család sem,hogy csak úgy beállítsanak!
Még a szomszédnak is adtunk kulcsot. Ez azért jó,hogy ha nem vagyunk otthon és véletlenül mondjuk bekapcsol a riasztó,akkor ki tudják kapcsolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!