Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fel mernétek -és ha igen...

Fel mernétek -és ha igen hogyan- lépni egy nyilvános sértegetés ellen? 19/L

Figyelt kérdés
Reggel a buszon, az alsós kis pisisek a kb velük egykorú vagy fiatalabb roma kisfiút gúnyolják. Azzal, ha ruhák, amelyekbe jár az öveik, mivel már nem kellett nekik és kidobták az adott lakótelepi hulladékgyűjtőbe. És h le fogják szaggatni róla, és az egész családját sértegették. A kisfiú nagyon szomorú volt. Mit tennél? Én nagyon ideges voltam, de barátnőm azt mondta ne avatkozzak bele. szerintem viszont ezt nem szabad tűrni. Mi legyen ha megint ilyesmi történik? A kisfiú ugyanúgy iskolába ment...
2011. szept. 7. 17:16
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:
Attól, h besülök, h ahelyett h segítek, csak majmolnak majd, és h egyáltalán mit tudok majd mondani, és h mit fognak mások...
2011. szept. 8. 22:02
 42/46 anonim ***** válasza:
100%

Na látod, ennyi....szóval ne vedd a szádra azokat, akik nem segítenek, mert semmivel sem vagy különb.

Mert, ha úgy tetted volna fel a kérdést, hogy segítettél, és jól tetted-e azt mondom oké. De így, hogy te magad is azok közé tartozol, akik NEM segítettek, nem is értem hogy gondolod, hogy prédikálsz. Bocsi, nem bántásból, de tényleg!

2011. szept. 9. 07:13
 43/46 anonim ***** válasza:

Azért nem biztos, hogy így van, mert az ember leblokkolhat akkor is, ha valami TELJESEN ÉRTELEM NÉLKÜL VALÓ dolgot lát, tehát a Kérdezőnek igaza lehet, nem azért ne mavatkozott közbe, mintha nem akart volna, hanem mert FULL NONSZENSZ volt az egész helyzet.

Verést látva az ember nyilván eléjeáll annak, aki meg akar védeni, de szóbeli bántásnál nem mindig könnyű kapásból érezni, hogy mit is kellene mondani ahhoz, hogy az értelem nélküli lények abbahagyják a piszkálást, és ne váljanak még erőszakosabbá. Sajnos ez az előnyük mindig megvan az értelem nélküli lényeknek, hogy az ember ilyenkor olyan idegenséget érez, mintha ezek valami scifiből lépnének elő.

Persze itt csak gyerekekről van szó, nem idegen lényekről, de még így is nehéz megítélni, hogy az ilyen személyiségzavaros gyerekek mivel vehetők rá, hogy átérezzék, mit csinálnak. Szerintem általában az ilyen támadó gyerekeknek már lehet valami bajuk (valami otthonról hozott probléma vagy ilyesmi).

2011. szept. 10. 17:30
 44/46 anonim ***** válasza:

7 éves gyerekek, akik agresszívek, az tényleg nehéz kérdés. Talán egy jobb, tapasztaltabb tanár tud valami jó tanácsot mondani, hogy őket hogyan lehet kezeleni. Állítólag sok agresszív kisgyerek azért ilyan, mert tulajdonképpen maguk is olyan helyzetben vannak, mint az, akire rászállnak, és valahogy így vetitik ki ezt magukból. Persze sok más is lehetséges. Egy gyerekpszichológus sokat tudna segíteni, én nem értek hozzá.

Persze biztos egyszerűen rendre is lehet utasítani őket, de ahhoz lelkierő kell, vagy valamennyi tapasztalat, nem mindenki tudja megtenni.

2011. szept. 10. 17:38
 45/46 anonim ***** válasza:
Szerintem igazad van hogy felzaklatott a dolog, és az is jó hogy a ruhákat a családnak adtátok. Sok sikert kívánok a tanulmányaidhoz is.
2011. szept. 10. 17:48
 46/46 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg nem kell hagyni, de azok akik itt aztmondják h í így vígy úgy reagáltak volna, vajon valóban képesek e beleavatkozni az ilyen helyzetekbe. Hosszútávon szeretnék az ilyesmin segíteni. Sajnálom, ha gyengének, vagy álszentnek tartotok, de egyszerűen nem tudtam mit mondani...
2011. szept. 10. 23:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!