Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fel mernétek -és ha igen...

Fel mernétek -és ha igen hogyan- lépni egy nyilvános sértegetés ellen? 19/L

Figyelt kérdés
Reggel a buszon, az alsós kis pisisek a kb velük egykorú vagy fiatalabb roma kisfiút gúnyolják. Azzal, ha ruhák, amelyekbe jár az öveik, mivel már nem kellett nekik és kidobták az adott lakótelepi hulladékgyűjtőbe. És h le fogják szaggatni róla, és az egész családját sértegették. A kisfiú nagyon szomorú volt. Mit tennél? Én nagyon ideges voltam, de barátnőm azt mondta ne avatkozzak bele. szerintem viszont ezt nem szabad tűrni. Mi legyen ha megint ilyesmi történik? A kisfiú ugyanúgy iskolába ment...
2011. szept. 7. 17:16
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
A másik fele, hogy nem azért bántották, mert cigány, hanem azért, mert szegény. Ezek a kis gonoszok, magyar gyereket is bántottak volna. 7 évesek és senki nem szólt. Gratulálok, neveljük a jövő szörnyetegeit.Teljesen normális, hogy valakibe bele kell rúgni, mert szegény. És tényleg ne csodálkozzon senki, ha a kis cigány gyerek később magyarokat ver ezek után. Ennek így soha nem lesz vége.
2011. szept. 7. 18:12
 32/46 A kérdező kommentje:
18:03 , ezt tényleg ki kell próbálni, ahogy magam ismerem, elmagyarázom majd az adott tanárnak mi a helyzet. S ha senki nem tesz semmit, az lesz ám a példamutatás és emberség büszkesége. Meglátom mi lesz holnap reggel, s ha csak néhány bántó szó is elhangzik, utána nézek a dolgoknak. Egyébként valóban, a szegénysége miatt is lehetett!
2011. szept. 7. 18:16
 33/46 A kérdező kommentje:
Egyébként, én 7 évig(8 éves koromtól) laktam 3 roma családdal, egy udvarban. 2 alkalommal nekünk anno feltűnt h kotorásznak a szemetünkbe. Ezek után nem a mocsok közé dobott, hanem ez agyszerűen fölöslegessé vált de használható cuccainkat nekik adtuk. Míg voltak olyanok, akik ezért lehülyéztek bennünket! Persze mi a helyzetük ismeretében, teljes nyugalommal és gondoskodással tettük. És még sok sok hasonló pl van. Ezt csak azért, mert akinek az ilyesmi alapból nem tetszik,attól bármi emberséget is felesleges várni!
2011. szept. 7. 18:20
 34/46 anonim ***** válasza:
84%

Igen, hagyjuk, hogy a lelkébe tiporjanak egy kisgyereknek, hagyjuk, hogy megalázzák, mert sok cigány bűnözésből él. Így kellene, igaz? És akkor meg is van bosszulva minden sérelem, nem? Ez a kisfiú tehet minden bűncselekményről, amit a cigányok elkövetnek, igaz? Sőt, nemcsak hagyni kellene, hogy alázzák, talán még nekünk is be kellene állni azok közé, akik bántják! Sőt! Jól meg is gyepálhatnánk, nem?

Gondoljátok magatokat a helyébe, az Isten szerelmére! Ti állnátok ott a buszon, és titeket vennének körbe, és gúnyolódnának rajtatok, ti meg már a sírás szélén állnátok.... Vagy épp a gyereketek, őt csúfolnál, bántanák..... Van egy csomó magyar bűnöző, tehát jogos lenne, hogy bántják a fehér embert...

Tudod, én a helyedben lettem volna, magamat ismerve, elszállt volna az agyam, és kiálltam volna a kisfiú mellett. És nem köszönték volna meg, amit kaptak volna tőlem.

2011. szept. 7. 18:51
 35/46 anonim ***** válasza:
100%
Én fel szoktam, akármennyire félek. És szomorú vagyok, hogy sokaknak nem az számít, hogy egy kisfiúról volt szó, hanem hogy cigány.
2011. szept. 7. 20:36
 36/46 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj kérdező, de te is ugyanolyan vagy, mint a többi.... itt vered a tamtam-ot, hogy milyen már, hogy senki sem csinál semmit, csak beszél róla mindenki, közben meg TE SEM védted meg azt a gyereket. Akkor miről beszélünk?:D
2011. szept. 8. 07:47
 37/46 anonim ***** válasza:

"Ez meg a másik... h mindenki pislog és mégsem történik semmi! Pont ez volt az egyik, amiért ennyire kiakadtam,persze az alap-helyzeten túl."

Na pont erről beszéltem, közben rákerestem. Ugyanúgy, te sem csináltál semmit, csak itt háborogsz.

2011. szept. 8. 07:48
 38/46 anonim válasza:
59%
szerintem ha segített volna neki jutalmul még ki is zsebelte volna minimum :) nem egy ilyen esetet hallottam már, hogy valaki segített cigányoknak, köszönetképp meg megölték vagy megverték...
2011. szept. 8. 14:49
 39/46 A kérdező kommentje:
Igen, igazad/igazatok van, én sem csináltam semmit! Mit tagadjam! Féltem! És nem tudtam mit mondjak. És h mit szólnak majd mások! TUDOM H EBBEN A TÖRTÉNETBEN NEM ÉN SZÁMÍTOK, de sokszor használták ki, gúnyolták, és használták fel azt amikor kiálltam valakiért(többnyire osztályban, tanári igazságtalanságoknál MINDIG MÁSOKÉRT) Szóval valóban, bánt is amiért nem tudtam semmit tenni.
2011. szept. 8. 20:23
 40/46 anonim ***** válasza:
7 éves gyerekektől féltél?
2011. szept. 8. 20:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!