Fel mernétek -és ha igen hogyan- lépni egy nyilvános
sértegetés ellen? 19/L
Figyelt kérdés
Reggel a buszon, az alsós kis pisisek a kb velük egykorú vagy fiatalabb roma kisfiút gúnyolják. Azzal, ha ruhák, amelyekbe jár az öveik, mivel már nem kellett nekik és kidobták az adott lakótelepi hulladékgyűjtőbe. És h le fogják szaggatni róla, és az egész családját sértegették. A kisfiú nagyon szomorú volt. Mit tennél? Én nagyon ideges voltam, de barátnőm azt mondta ne avatkozzak bele. szerintem viszont ezt nem szabad tűrni. Mi legyen ha megint ilyesmi történik? A kisfiú ugyanúgy iskolába ment...
Nem a roma gyereket kell sajnálni, hanem a gyereket. Marhára mindegy, hogy milyen nemzetiségű. Pár nap múlva ez a roma kisgyerek joggal fogja ugyanezt csinálni a magyar gyerekkel. Ezt tanították neki.
Felnőnek egy adott környezetben, onnan nem egyszerű ám kitörni és megváltozni, ha nincs előtte követendő jó példa
2011. szept. 7. 17:51
22/46 anonim válasza:
17:51-nek
Ja igen, és akkor ezzel egyenesen arányosnak kell lennie azzal, hogy sajnáljuk őket? Rá fogjuk erre? Ha felnő, akkor azért lesz ilyen, mert nem volt előtte követendő jó példa?
Ennél azért súlyosabb gondok vannak itt...., mint, hogy így fogjuk fel!
2011. szept. 7. 17:53
23/46 A kérdező kommentje:
Ez meg a másik... h mindenki pislog és mégsem történik semmi! Pont ez volt az egyik, amiért ennyire kiakadtam,persze az alap-helyzeten túl. egy egyik magyar srác konkrétan az én iskolám egyik tanárnője mellé ült le, és simán bambult kifele az ablakon. a Nagy fiúk, a busz hátsó részén, (középiskolásak) meg szórakoztak rajta-viszonylag halkan. Kb ennyi :( És bár tényleg nem az én dolgom az ilyesmibe beleszólni, de az meg nem hagy nyugodni, h semmit nem teszek. Ha nem is helyben beleavatkozni, de valamit csak lehet tenni az ilyesmi ellen, nem? :(
2011. szept. 7. 17:54
24/46 anonim válasza:
Már csak azért se ártott volna leállítani őket, egy, mert ne viselkedjenek úgy, mint a cigányok, kettő, ha a kisfiúnak nagy rokonsága van, nem lesz ez megtorlatlan.
2011. szept. 7. 18:00
25/46 anonim válasza:
Hidd el, hogy rengeteget számít a jó példa. A gyerekemnek van egy roma osztálytársa. A gyerek nagyon okos, pillanatok alatt megérti, megjegyzi a dolgokat, de pl a háziját sosem csinálja meg. Egyszer megkérdeztem, hogy miért nem. Mindegy, hogy megcsinálom e, anyámnak sincs meg a 8 általánosa, apámnak se, a tesómnak se. Akkor nekem minek?
2011. szept. 7. 18:02
26/46 anonim válasza:
nem kell félteni a c.igót, ez is felnő és olyan lesz, mint a nagy társai, akkor majd ő molesztálja a magyarokat, és akkor sem fog senki szólni ne félj, mert mindenki retteg tőlük. milyen világ ez??
2011. szept. 7. 18:02
27/46 anonim válasza:
Engem életemben egyszer vertek meg, addig rúgdosott egy tejfölszőke fiú, míg nem kaptam levegőt. Most magyar létemre utáljam a magyarokat?
Egyébként tényleg elég szociopatának kell lenni, hogy egy gyereken nem esik meg a szívetek. Lehet, hogy emlékezett volna rá évek múlva, hogy őt megvédte egy magyar, és talán ez változtatott volna rajta.
Mondhatjátok, hogy nem számít semmit, de honnan tudjuk, ha nem próbáljuk meg?
2011. szept. 7. 18:03
28/46 anonim válasza:
Egy a lényeg, senki nem szólt volna és mind1 hogy magyar bánt cigányt, cigány bánt magyart, vagy magyar bánt magyart. Senki nem avatkozik közbe, senki nem védi meg a másikat még el is fordul! Ez a szép a magyarokba!!! Aki annyira nyomja itt hogy jól tették az remélem mikor egy magyart bántanak is nagy pofával közbe szól! Kétlem...
2011. szept. 7. 18:04
29/46 anonim válasza:
sokak mellett ott volt egy tanár is és nem szólt egy szót sem? azért ez nagyon kemény. szerintem is tenni kellene valamit. mekkora város ez, nem tudod véletlenül, hogy a gúnyolódó alsósok melyik suliba, azon belül melyik osztályba járnak? az volna a legjobb, ha az ő tanáraikat értesítenéd, így el tudnak beszélgetni velük, és le tudják tiltani őket a gonoszkodásról. ha rendszeresen ezen a buszon utazol, te ellenőrizni is tudod, h tényleg abbahagyták-e...
2011. szept. 7. 18:06
30/46 anonim válasza:
ma 17:47
Nem tudom, de akkor Te vagy a családodból valaki árthatott a cigányoknak (lehet, hogy nem tudsz róla), ha mindekinek volt már velük összetűzése... Nekem nagy pofám van, párom el is vert egy cigánygyereket, mert állandóan szidta őt mégsem szálltak ránk. Ránkbízták ezt az elektronikai hulladékgyűjtőt és elzavartuk Őket mikor jöttek. Mégsem törték el semminket, nem dobták be az ablakot, nem törték fel a kocsinkat. Pedig itt lakik 25 család 40 gyerekkel tőlünk 200 méterre! Simán kicsinálhattak volna minket.
Meg kellet volna védeni szerintem is azt a kisfiút, mert nekem ez az elvem, hogy nem bántjuk a másikat ha cigány ha nem ha nem ártott nekünk. Ha ártott valakinek is nem azt kell nézni, hogy cigány-e vagy nem. Ennyi!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!