Hogyan értessem meg anyámmal, hogy elég érett vagyok a jogsihoz?
szeptemberbe töltöm a 17-et és rögtön elszeretném kezdeni a jogsit^^ De anyám nem szeretné mert szerinte még komolytalan vagyok. Azt mondta abból a pénzből vesz nekem inkább egy másik sz.gépet.. Apámat simán rátudnám venni mert mindent megenged nekem de anyám már nehezebb eset...
Nagyon szeretném a jogsit^^
Mégis mivel győzhetném meg??
Mivel diákoknak jár kedvezmény, érdemes diákként megcsinálni.
Pestet én is jobban támogatom tanulás céljából, mert több rutint szerezhetsz, több helyzettel találkozol, mint vidéken.
Próbálj anyukáddal valami egyezségre jutni, sok melóhely is elvárja a jogsit. Nem kell azt egyelőre állandóan használni, de ha megvan, az nem hátrány. És minél fiatalabb vagy, annál jobban rááll az agyad (van kivétel), és fiatalon még könnyebben tanulod, főleg, ha most még nem kell másra koncentrálni (pl. érettségi... stb.)
Ameddig nincs autó, amit vezethetnél, szerintem ne pattogj a a jogsin. 17 évesen én is nagyon szerettem volna, azóta is minden álmom, mégis úgy hozta az élet, hogy csak most, 23 évesen járok tanfolyamra. Tényleg semmit nem fog érni az a jogsi, ha a szüleid nem adják oda az autót, hogy vezesd. Ez pedig az ő döntésük, mivel az ő autójukról van szó.
Végül pedig egy tanulságos történet, ami ráadásul igaz is, az egyik volt gimis osztálytársammal esett meg. Ő 16 évesen már tanfolyamra járt, a 17. szülinapjára pedig felső középkategóriás autót kapott milliomos szüleitől. A csaj nem csak nekem hencegett azzal, hogy lefizette a vizsgabiztost, hogy átengedje, hanem az egész iskola tudott a dologról. Aztán egy nap nem jött suliba, mint kiderült, a rendőrségen csücsült, mert még a 18. szülinapja előtt halálos balesetet okozott. Ő ép bőrrel megúszta, a kocsija viszont totálkárosra tört. Két hónap múlva már új kocsival járt iskolába... Azt is összetörte.
Az ilyen történetek után tényleg elgondolkodom azon, miért akarnak tinik csak felvágásból jogsit...
En nem ertem a hozzaszolokat,h mi ebben a baj,ha vki fiatalon rakja le a jogsit, az meg nem jelenti azt,h akkor kotelezoen nem fog halni diszkobalesetben!
En 17 evesen tettem le, Apu vett egy Opel Omegat ( hatalmas auto, nehez kasznival, szervokormany nelkul :) es jo sokat fogyaszt), mikor megkaptam a jogsit, azt adta mindig oda, mert biztonsagos volt es massziv es mivel eszi a benzint es nekem kell tankolnom ketszer is meggondoltam,h hogy furikazzak vele, azt mondta Apu,h ha azt tudom vezetni,akkor akarmit elvezetek. A barataim kaptak sorra asz uj autokat en meg az 1000 eves Omegaval verettem es imadtam!!!
Anyukad biztos felt, probald neki bebizonyitani,h erett vagy, ne nyaggasd ( ez pl komolytalansagra utal ),hadj neki es magadnak egy kis idot, ha latja, h szorgalmas es megbizhato vagy, meg fog enyhulni.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!