Hogy értessem meg anyámmal hogy nem kell mindentől meg óvnia?
15 vagyok ráadásul fiu.. ő úgy félt, mintha egy 11 éves lány lennék..
nyáron 1x vizipipáztunk, és most meglátta a képeket.. és elkezdett hepciáskodni hogy ez még károsabb mint a cigi stb.. meg hogy én miért iszok egyártalán alkoholt.. (nagyon néha iszok keveset) most azzal fenyegetőzik hogy nem enged el többet a barátaimmal, keressek olyan társaságot ahol senki se cigizik (nálunk sem) és senki sem iszik soha(=otthon ül minden áldott nap)
tudom hogy félt meg minden.. de olyanokat kitalált már, hogy 11re érjek haza, és kisérjenek el haverok is páran... (pedig pest mellet lakunk falun.. nincsenek romák meg semmi veszélyes) /ezt így nyáron.. és össz 2x engedett el 11ig... bele értve aug 20at/
most suli időbe alap hogy tanulok és nem bulizok egész éjjel, de ha legközelebb ilyet csinál, gondoltam rá hogy összeveszek már vele..
________
volt már 1 hasonló kérdésem.. most nem kérnék olyan válaszokat hogy: téged meg kéne nevelni, meg jól szájba kéne rugdosni(mert szó szerint ez volt).. szal hasonlókat
Én is anyuka vagyok, az én gyerekeim 18-19 évesek...
Az anyukád szeret téged és aggódik érted : teljesen igaza van, a vízipipa sokkal károsabb, mint a cigi, 1 pipázással mintha 1 doboz cigit szívnál el egyszerre!
15 évesen cigizni sem kellene, ilyenkor a szervezetedre sokkal ártalmasabb és nagyon könnyű rászokni...
Abban is igazat adok anyukádnak, hogy sajnos legtöbbször a társaság visz bele a cigizésbe, vízipipázásba, alkoholizálásba is!
Más barátokra lenne szükséged...
15 évesen este 11-re érj haza?
Mi a baj ezzel?!... Én sem engedném el a gyerekeim ennél később (szerencsére az enyéim nem is akarnak bulizni menni, soha nem voltak még este 9-nél tovább házon kívül!).
A gyerekeimtől tudom, hogy sok gyerek elég "szabadon" él, volt olyan osztálytársuk 8-ban, aki napokig nem ment haza, általában éjfélkor járt haza, napi 1 doboz cigit szívott... De ővele abszolút nem foglalkoztak a szülei, napokig sem keresték, hol van (nem cigány, sőt az apja egy neves focista!).
Örülj neki, hogy a te anyukádnak nagyon nem mindegy, mi van veled, aggódik érted és törődik veled!!!
az előttem szólóval maximálisan egyet értek!! én 20 leszek, és nekem is nagyon aggódós még mindig az édesanyám, ami néha kellemetlen, de ha belegondolsz ez mind azért van, mert szeret, imád és te vagy a szeme fénye! az h 15 évesen dohányzik valaki, szerintem igen csak elitélendő...a pipa meg főleg.. én nem mertem volna megtenni, és ilyen idős koromban sokszor kellett 10re hazajárnom! akkor nagyon szar volt, de most már nem bánom, mert a kamasz gyerek sokszor befolyásolható, és el tud "kallódni". szóval szerintem ezen ne háborodj fel, idővel változni fog. ne adj okot a szüleidnek h kételkedjenek benned, a döntéseidben, ill. ne hagyd h mások befolyásoljanak! ha más szívja, te mond azt h neked nem kell és nincs rá szükséged!
amúgy meg 11 ig is lehet bulizni, meg jól érezni magát az embernek, de ez idővel egyre kijjebb fog tolódni...
csak okosan ;)
*2-vel előttem
szerinted egy 15 éves gyereknek ez túlkorlátozás?! ugye te sem gondolod komolyan?!
01:19-nek
Itt egy 15 éves GYEREKRŐL van szó!!!
Ebben a korban egyáltalán nem kellene sem cigizni, sem vízipipázni, sem alkoholizálni! Bőven ráérne ezeket kipróbálni 18-20 éves korában is, ha tapasztalatokat szeretne szerezni...
15 évesen az utcán sem kellene kószálni éjszaka, annál is inkább, mert a rendőrségi járőrautók is megállítják : mit keres az utcán egy gyerek?! Beviszik a rendőrségre és a szülő magyarázkodhat, hogyan engedi meg ezt, nem figyel a gyerekére?
Én Bp-en lakom (Budán), nem is egy rossz környéken, mégsem szívesen járkálnék egyedül éjszaka...
Én inkább azt mondanám, hogy aki legalább ennyi korlátot nem állít egy 15 évesnek, az nem törődik megfelelően a gyerekéről!!!
Azokkal a szülőkkel van valami nagy baj, akik egész éjszaka elengedik bulizni a 15 éves gyereküket, és nem veszik észre, hogy iszik meg cigizik! (Az ilyennek nem kellett volna gyereket a világra hoznia!)
01:19es vagyok
Először is, köszönöm a lepontozást.
Másodszor. Voltam én is 15 éves, nem is olyan régen. Minek ennyire félteni valakit? 15 évesen az ember már bőven nem gyerek, ez az a kor, amikor már nem gyerek, de még nem is felnőtt. Az ember kalandokra vágyik, nem a négy falra, ami körbeveszi. Tudod, nekem az anyukám megengedte nekem, hogy eljárjak este (11kor jött értem), néha vp-ztem, olykor lecsúszott egy sör vagy egy boroskóla, nem lettem tőle rosszabb ember. Nincs semmi baj a szümeimmel, ők a világ legfantasztikusabb szülei, bíznak bennem, én pedig nem játszom ki a bizalmukat. Ne jelents ki ilyen hülyeségeket, hogy nem kellett volna a gyereket világra hozni ilyen szülőknek, mert baromság. Rossz szülő az, aki nem zárja be a gyerekét? Gratulálok...
Előrebocsátom, hogy 15 vagyok. De: elég hülyén hangzik a szádból, hogy nem érted, miért veszekszik veled anyukád, mert vízipipázol... A vízipipa igenis ártalmas, anyukád félt, te pedig túl nagynak érzed magad. 15 évesen szerintem anyukádtól teljesen korrekt a 11-re legyél otthon szöveg.
Másik:
Miért is iszol alkoholt? Te természetes polgári jogodnak tartod, hogy 15 évesen igyál? Nincs igazad.
Majd akkor is megkérdezem a véleményed, ha neked is lesz gyereked : egészen másképp fogod látni!
Egy 15 éves igenis még GYEREK!
Nem véletlen, hogy 18 éves kor alatt nem vásárolhat sem cigarettát, sem alkoholt.
Ha téged a szüleid elismerőleg hátbaveregettek, mert 15 évesen cigiztél és boroskóláztál, akkor én a szüleidet felelőtlen embereknek tartom, akiknek nem való gyerek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!