Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg anyámmal...

Hogy értessem meg anyámmal hogy nem kell mindentől meg óvnia?

Figyelt kérdés

15 vagyok ráadásul fiu.. ő úgy félt, mintha egy 11 éves lány lennék..

nyáron 1x vizipipáztunk, és most meglátta a képeket.. és elkezdett hepciáskodni hogy ez még károsabb mint a cigi stb.. meg hogy én miért iszok egyártalán alkoholt.. (nagyon néha iszok keveset) most azzal fenyegetőzik hogy nem enged el többet a barátaimmal, keressek olyan társaságot ahol senki se cigizik (nálunk sem) és senki sem iszik soha(=otthon ül minden áldott nap)

tudom hogy félt meg minden.. de olyanokat kitalált már, hogy 11re érjek haza, és kisérjenek el haverok is páran... (pedig pest mellet lakunk falun.. nincsenek romák meg semmi veszélyes) /ezt így nyáron.. és össz 2x engedett el 11ig... bele értve aug 20at/

most suli időbe alap hogy tanulok és nem bulizok egész éjjel, de ha legközelebb ilyet csinál, gondoltam rá hogy összeveszek már vele..

________

volt már 1 hasonló kérdésem.. most nem kérnék olyan válaszokat hogy: téged meg kéne nevelni, meg jól szájba kéne rugdosni(mert szó szerint ez volt).. szal hasonlókat

2009. aug. 26. 00:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%

ma 02:26

Nahát... egy ilyen benyögés, mint "majd akkor megkérdezem a véleményed, ha neked is lesz gyereked", elég... khm... fura hozzáállás. Természetesen én hülye, lezüllött kis p*csa vagyok, mert néha vp-zek és párszor iszok, jah, és természetesen felelőtlen szülőkkel, akiknek nem való gyerek. Nah kicsi szívem. Ugass le, nyugodtan. De a szüleimet nem ismered, így ne jelents ki róluk ilyet, mert jöhetnék én is azzal, hogy sajnálom a kölködet, hogy ilyen szülője van, de nem teszem, mert nem ismerlek se téged, se a gyerekedet. Attól függetlenül, hogy ebben eltér a véleményünk, én nem ítélem el a tiédet, hiszen érthető. De gondolj bele, te nem voltál 15 éves? Nem akartál bulizni? Szerettél otthon ülni?

Amúgy puszta jószándékbólajánlom ezt mindenkinek: http://www.youtube.com/watch?v=hBsUR9PPNuA

Elgondolkodtató dal:)

2009. aug. 26. 02:37
 12/20 anonim válasza:
100%

Nem igazán értem a hozzászólásokat.. Egész nyugodtan le pontozhattok, én is 15 éves vagyok, ha van vkinek cseppnyi esze, nem tesz baromságokat. ( : Engem kisebb koromban (5-7) évesen fogtak meg mindennel. Amit igazából nem is bánok. ( : Szerintem abban semmi rosz nincs h ki szeretné élvezni a nyarat. ( : Azt én sem díjjazom h iszol néha, vagy vp.zel.. de ez is a te döntésed. ( :

És egyébként meg szerintem arra is rálehet unni h ha minden nap pl elmegy bulizni. És.. nem leszólni akarom az előttem szóló anyukát, de abban tényleg van vmi h vannak korlátok is. ( : Szerintem mindenkinek más a nézőpontja. Pl ismerek olyan szülőt, aki a hibáiból tanulván óvja meg a gyermekét a sok-sok hülyeségtől.

Szabad lepontozni. :''D

(Amúgy.. én nem szívesen mászkálok már 11 után, szerintem ahogy változol, belátod te is h.. 'minek akartam én 11 után kimenni?!' Itt áll az egész nap arra h csináljak is vmit.) ( :

2009. aug. 26. 04:21
 13/20 anonim ***** válasza:

Hümmm... ilyesmit az ember igazán akkor ért meg, amikor neki is gyerekei lesznek, és a másik oldalról szemléli a dolgokat.

A szüleidről leválás kettőtök szempontjából eltérő időpontra esik, te már lépnél, míg ő anyáskodna, egy átmeneti idő nehéz,míg e kettő összehangolódik. Szerintem kedves légy hozzá, nyugtasd meg, engedékenyebb lesz, meglátod. Semmiképpen se légy fellengzős, nagyképű, ideges, vagy durva.

Édesanyád szeret, hidd el!!

2009. aug. 26. 07:47
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Joga ven-e egy 15 évesnek buliba járni,és későn hazamenni ? Felelős-e a szülő a gyerekéért?

Néhány példa,ami bárhol bárkivel megtörténhet:

Egy 15 éves lány teherbe esett.Felelős-e az anyja ?

Egy ismerős srác a barátaival a szomszéd városban bulizott,nem ivott,de a sofőr igen.Halálos balesetet szenvedtek.Megérte,hogy joga volt szórakozni?

Vagy : az utcában volt egy rendes,csendes srác.Az anyja elengedte egy diszkóba,mert bízott a gyerekben.A diszkóban verekedés tört ki,a gyerek nem tudott kimenekülni a helyiségből,a verekedők közül valaki úgy megütötte,hogy megsérült a gerince.Hetekig kómában volt és soha nem tud járni,tolószékbe kényszerült.Az édesanyja saját magát hibáztatja,amiért elengedte a fiát.

Nem véletlen,hogy Győrben ősszel életbe lép egy rendelet,ami szerint 10 óra után 16 éven aluli nem tartózkodhat szórakozóhelyen.

Lehet ezeken az eseteken elgondolkozni.Hiába akar vigyázni valaki magára,a baj bármikor megtörténhet.És akkor nem sokra megy azzal,hogy ő csak élni akart,meg jogai vannak.

2009. aug. 26. 07:55
 15/20 A kérdező kommentje:

(utolsó 3 kommentet nem olvastam el, bocs :D)

vélemény:

15 évesen teljesen korrekt szerintem is a 11... de.. ezt is ki kellet könyörögnöm.. és 1x sikerült egész nyáron.... (kiv aug 20, akkor hegyen voltunk tüzijátékot nézni)

szerintem igenis anyám túlfélt, mindentől meg akar óvni, nem bízik bennem, nem hagyja hogy a saját hibáimból tanuljak.. én sem járnék egyedül pesten éjszaka.. mert az nagyon durva..

haverjaim 16-17 évesek.. járnak bulizni.. korlátok nélkül.. nem cigiznek(nagyon néha 1-1 szál).. nem drogoznak csak néha isznak.. és nem most kezdték...

szerintem igenis 15-16 évesen kell elkezdeni bulizni mert... gondoljatok bele.. 18 évesek vagyok.. akár 20...

akkor már nem ugyanaz bulizni mint 16-17 évesen...20 évesen elkezdeni buliba járni nagyon késő.. mire rendes tapasztaltot szerzel, jó haverokat 1-2 év.. 20 évesen már főiskola, egyetem.. esetleg dolgozni kell.. nem bulizni.. nagybátyámnak volt elég zűrös időszaka.. ő is megmondta.. 15-22/23 éves kor van arra hogy bulizzon az ember.. tanulni is kell... de bulizni is.. nem lehet azt, hogy 18-20 éves korodig otthon ülsz és tévézel... arra ráérsz majd 40 évesen...

szerintem igenis elkellene engednie anyámnak.. fiu vagyok.. senki nem fog megerőszakolni.. egyedül meg nem fogok járkálni pesten mert tényleg veszélyes..főleg éjszaka..

ma beszéltem vele, hogy jövőre már nem fogok itthon ülni egész nyáron.. erre ő azt válaszolta, hogy majd bejön értem.. ez eddig jó is.. de ha esetleg nem akarok hazamenni még 1kor mert jó a buli, mert elmegyünk valahova a haverokkal akkor mi van?! nekem mennem kell haza... és azt mondta h elbújik az egyik sarkon.. de nem tünik el mindenki haza fele menet.. mindenki kisér mindenkit egy ideig..

(bocs nemtom mit írtam mit nem)

az ember a saját hibáiból tanul főleg.. én cigizni sosem fogok.. a haverjaim se ilyenek.. alkoholista nem leszek, drogozni nem fogok mert nem vagyok hülye, de ki kell élvezzem a fiatalságom.. mert ha 19 évesen kezdek eljárni buliz addigra kivel?! minden haveromnak már addigra meglesz a saját társasága...

2009. aug. 26. 14:06
 16/20 A kérdező kommentje:

kiegészítés:

nem 15 évesen akarok bulizni minden nap, egész éjjel.. majd.. 1-1x.. és jövő nyáron.. mikor már 16 leszek..

megértem hogy félt az anyám, egyedüli gyerek vagyok, nem szeretik már egymást apámal csak együt vannak.. megértem én hogy félt.. de túlságosan is..

nem vagyok hülye, nem tudnak belevinni a roszba.. nem fogok drogozni.. ha akartam volna több millió lehetőségem lett volna rászokni a cigire.. a sört nem szeretem, csak a kevert erősebb piát..

nem szar iskolába járok.. nagyon ügyelnek az ilyenre.. iskolában nem lehet cigizni.. ki vágnak érte.. 1000 emberből max 10 cigizik..

haverokkal is beszéltük... akinek van egy kis esze.. NEM befolyásolható, és NEM lehet belevinni mindenbe.. amit Ő nem akar..

vizipipázáshoz:

nem bizonyított tény, hogy a vizipipa káros.. de gondoljatok bele.. miért lenne károsab.. ha van is olyan káros mint a cigi.. vizipipa egy héten max 1x kerül elő ha van .. a cigi meg minden nap minden percében ottvan.. mindíg folyamatosan szívják..

persze nem azt mondom hogy nem káros.. mert füst.. nem egészséges.. de.. a cigi azért nagyon egészségtelen, mert ég a papír, ég a SZÁRAZ dohány... vizipipa dohány nem teljesen száraz, nem közvetlenül ég együt a dohánnyal a szén, hanem annak a melege gyújtja be.. a víz megszűri.. (ha nem is tökéletesen).. a víz lehűti.. nem 5-600° os füstöt szívunk be...

/mellesleg szerintem nem ártana már egy vizipipás tanulmányt is készíteni, mert egyre nagyobb gond.. nagyon sokan azt állítják hogy JOBB mint a cigi.. de van rá ellen példa is/

2009. aug. 26. 14:15
 17/20 anonim válasza:
ez igy igaz kell mar egy ilyen bizonyitek h jobb a pipa mint a cigi.
2009. aug. 27. 01:11
 18/20 anonim ***** válasza:

Kiegészítés az elsőnek:

A vizipipa NEM károsabb, mint a cigaretta, az meg egyszerű propagandabaromság, hogy 1 vizipipa = 1 doboz cigaretta.

Tessék elolvasni a World Health Organazation számára készített tanulmányokat.

Aki nem tudna angolul annak ittvan egy kis wikis szöveg magyarul.

A vízipipa tetején körülbelül 600 fokon izzik a faszén. Ez azonos azzal a hőmérséklettel, ami a cigaretta szívásakor jelen van. Mégis, mi a különbség a kettő között?

A cigaretta dohány száraz, és a papírral együtt azonnal hamuvá ég a 600-800 fokon. Ezen a hőmérsékleten jönnek létre a rákkeltő anyagok, melyeket ilyen forró állapotban a szájba majd tüdőbe szívnak a dohányosok.

A vízipipában nem égetjük hamuvá a nedves dohányt, hanem forró levegőt áramoltatunk át rajta. A levegő az izzó faszén mellett hevül fel, de mire elér a dohányhoz, lehűl 200-400 fokosra. Nem tudnak a rákkeltő anyagok kiválni a dohányból, aminek a füstje átáramlik a pipa testén és a szívócsövön, ahol egy része lerakódik. Ez a füst út közben átáramlik és lehűl a vízben, ahol szintúgy lerakódik a káros anyag.

A vízipipa füstje hideg, így a gégerák nem valószínű. A hosszú csőrendszerben és vízben megszűrődik, így a káros anyagok lerakódnak, nem jutnak a tüdőbe.

Mit mond a toxikológus?

"Tudni kell a vízipipáról, hogy mivel itt hosszú a füstnek az útja, egy csomó káros anyag lecsapódik, és ha már idézőjelben beszélhetünk arról, hogy hogyan a legegészségesebb dohányozni, akkor a vízipipa ezek közül a legegészségesebb."

Ténylegesen a vízipipásnak van a legkevesebb káros hatása, így lehet ajánlani dohányzó ismerőseinknek is, hiszen nem károsítja annyira a légutakat mint bármely más dohányáru

2009. aug. 27. 22:24
 19/20 A kérdező kommentje:

köszönöm az utolsónak.. össze-vissza sok helyen olvastam ezt, de így eggyüt nem :)

nagyon sok ellen érvet hallotam.. hogy a vizipipa ilyen rosz, olyan rosz.. de sose hittem neki ;)

2009. aug. 27. 23:54
 20/20 anonim válasza:
ez igy igaz teljesen igaza van az utolso(elottinek)
2009. aug. 29. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!