Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon durván összevesztem a...

Nagyon durván összevesztem a szüleimmel, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Elmesélem a szituációt:

Anyám valamilyen rendezvényre kellett hogy vigyen néhány üveg szénsavmentes ásványvizet, hideget. Mondta hogy hozzák a boltból. Lementem a SPARba, nem volt behűtve, csak kis üveges ásványvíz, így átmentem a szemközti kisboltba, ahol volt behűtve ugyan, de csak szénsavas. Vittem nekik, erre mondta anyám, hogy ez nem szénsavmentes (mellette húzta a száját). Mondom jó, de csak ez volt behűtve. Erre kezébe veszi, és mondja, hogy "ez neked hideg?!". Mondom, ez volt a leghidegebb, a hűtőből szedtem ki. Aztmondta hogy ez nem elég hideg, és nemigaz hogy a SPARból nem tudtam volna hozni. Közben pedig elég hevesen káromkodott velem, hogy mennyire megbízhatatlan vagyok, meg hogy b*sszam meg hogy ilyen hülye vagyok. Merthogy nem biztos, hogy mindenki szereti azon a rendezvényen a szénsavas ásványvizet.

Erre én nagyon ideges lettem, és azt mondtam, hogy "akinek nem ízlik, az b*ssza meg az anyját, iszik majd szénsavasat, és rohadtul elegem van belőle, hogy mondok valamit te meg sz*rsz rá." És faképnél hagytam az ásványvizekkel.

Szerintetek?

17/F

2011. aug. 27. 15:18
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Kérdezd meg tőle. 3 is van velem együtt.
2011. aug. 27. 15:41
 12/27 anonim ***** válasza:
11%

hozzak

vittem neki

Nem vittél. Mást vittél.

Lehet, ha megtudnád csinálni amit kér tőleg úgy ahogy kéri, akkor nem kezdődne a cirkusz. Túlreagálta igen, de lehet oka van,hogy ideges lesz, mert érezheti, hogy nem kérhet semmit, mert úgysem tudjátok rendesen megcsinálni úgy, és ez felgyülemlik időnként egy anyában.

Kérj bocsánatot, talán mondd, hogy igazad volt nem azt hoztam amit kértél, máskor meg tedd oda magad, és inkább hivd fel, hogy jó lesz e ami van a boltban, vagy menj máshova, vagy mit szeretne. Ha nincs telefon, akkor újra mehetsz másik boltba, de inkább az legyen, mert különben ez lesz.

2011. aug. 27. 15:45
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért mondom, de tipikusan ezek a szülők, akik hülyézik, meg csődtömegezik a gyereket, csak azért, mert azt a mintát követi, amit mutattak neki, függetlenül attól, hogy mit prédikáltak mellé. Itt van most ez a szülő is, a fontos rendezvényre képtelen megvenni ELŐRE a vizet és behűteni, inkább az utolsó pillanatban kell a gyereknek elrohanni, hogy teljesítse az idegbajos anyja kérését, ráadásul nem is volt az, amit ő kért, megoldotta úgy, ahogy szerinte a legjobb és akkor még cirkuszol az anyja. Aztán elmegy, felveszi a mézesmázas álarcot és körül ugráltatja magát, hogy milyen szépen hozott ásványvizet meg milyen egy illedelmes rendes asszony ő. Hányinger.
2011. aug. 27. 15:45
 14/27 anonim ***** válasza:
0%
és az nem jutott az eszedbe hogy hazatelefonálj hogy eggyik boltba csak ez van a másikba csak az, és akkor mit hozzak.?
2011. aug. 27. 15:50
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

Valószínűleg anyukádnak sem első alkalma volt ez, hogy kért valamit és nem lett teljesítve. (mert másképp lett, az meg mintha nem lenne)

Arra is kíváncsi lennék, hogy ti hányszor mondtok köszönetet neki a mindenféle nagyobb és apróbb dolgokért amit értetek tesz ? Ami fel sem tűnik, hogy értetek teszi, hanem berakjátok a - ez természetes egy anya dolga - kalapba. Igen fárasztó anyukának lenni, és bár tudjuk ne várjunk semmit érte hálát, de valahol mi is emberek vagyunk, felnőtt gyermekek, akiknek szintén vannak elvárásai a gyerekek felől. Sajnos sok esetben ez így jön le, hogy kimerül, és már nem tud szólni az anya normálisan, különösen egy hormonális gyerekkor-felnőttkor szélén álló tinédzserrel szemben, aki maga sem a leg elnézőbb, és kezelhetőbb.

16/27 anonim ***** válasza:
59%

Oka van túlreagálni egy anyának, hogy most milyen vizet hozott? És fontosabb, hogy a rendezvényem milyen víz jut majd az ismeretlen mittudomén kinek a belének, mint a saját fia? Meg amint mondta, nem csak a vízről van itt szó.

Van valaki akivel beszélhetsz ilyenekről, hogyha kiakadsz. barátnő?

17/27 anonim ***** válasza:

Az én szüleim is ilyenek. Csakhogy nekem még sok minden mással is meg kell küzdenem mellettük. :/

Jah és ráadásul barátom is van már 2 éve, szóval ezen a téren is csak az idegbaj van állandóan. Nagyon nehéz bírni idegileg...

Költözni meg nem tudok,mert suli van még mögöttem... :S

18L

2011. aug. 27. 15:51
 18/27 anonim ***** válasza:
18%

Jó ideges lehet az anyukád, és biztos, hogy nem esik jól, és egyáltalán nincs igaza, de ő is ember.

Mindketten túlreagáltátok.

Azt írtad, mindkét szülődet gyűlölöd. Én is így voltam 17 évesen. Aztán felnőttem, megértettem, hogy miért olyanok, amilyenek. Ma nagyon jó a kapcsolatom velük.

Ki kell bírni ezt az időszakot, felnőve te is másként fogod látni a dolgokat.

Most hűtsd le magad, ne nyalogasd a sebeid. Együtt kell élned velük, próbélj meg te is tolerálni, akkor is, ha nehéz. Bocsánatot azért nem kell kérned.

2011. aug. 27. 15:55
 19/27 anonim ***** válasza:
68%

Az a baj, hogy a legtöbb kommentelő tökéletes családban nőtt fel és fogalmuk nincs arról, hogy vannak nagyon gyökér szülők is. Akivel nem lehet máshogy beszélni csak kiabálva.

Jól tetted kérdező.

2011. aug. 27. 16:04
 20/27 A kérdező kommentje:
Most itt lett hagyva párezer forint, hogy csináljak valami vacsorát amíg nem érnek haza, lemegyek megint a boltba, összeütök valamit, aztán remélem, hogy nem lesz veszekedés megint. Habár ahogy őket ismerem.. namindegy.
2011. aug. 27. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!