Mit csinálnátok a helyemben? Elmondjam neki vagy titkoljam el előle? /Folyt. Lent/
Egy nős férfinak vagyok a szeretője már lassan 4. éve. Tudom, h elítélendő én is elítélem az ilyesmit, de nem bírom vele befejezni, mert sajnos beleszerettem. Ő is érez irántam vmit, de nem akarja elhagyni a feleségét és a gyerekeit és én sem akarom, h elhagyja miattam a családját így szeretők lettünk. Nem vagyok büszke rá, sőt...de már így alakult. És most jön a problémám.... babát várok tőle. Szedek gyógyszert és eddig a 4 év alatt nem is volt semmi ilyesmi gond nem tudom, h történhetett meg ez a gyógyszer mellett, de igen, várandós vagyok, voltam nőgyógyásznál is. Nem tudom mit csináljak?! Elmondjam e egyáltalán a szeretőmnek, h babát várok tőle? Nem tudom mi lenne a helyes. A felesége nem tud rólam és nem is szeretném, ha megtudná, ezért arra gondoltam, h nem mondom el a szeretőmnek, h várandós vagyok tőle csak megszakítok vele minden kapcsolatot, h ne tudja meg, h babát várok. Ha elmondanám neki akkor lehet, h érdekelné a gyereke, hisz mégis csak az övé, de akkor meg kiderül, h szeretők vagyunk és tönkre megy a családja, amit nem akarok!! Ezért gondoltam, h inkább eltitkolom és nem mondom el neki sosem, h van még 1 gyereke. Csak nem tudom, h lehet e ilyet? Joga van a gyerekéhez. Eltitkolhatom előle a gyerekét? Szerintetek mit csináljak? légyszi kíméljetek meg az olyan válaszoktól, h milyen szemét vagyok meg ilyesmi, mert ezzel tisztában vagyok én is, de ezt már nem tudom nem megtörténtté tenni sajnos:(((
Ti elmondanátok neki a helyemben, h babát vártok tőle? vagy eltitkolnátok előle, h az övé a baba? Én most afelé hajlok, h eltitkolom, mert úgy gondolom csak így tudom nem tönkretenni a családját! Nem szeretném, ha elválna!!!! Nem akarom tönkretenni a családját! Szeretném, ha továbbra is velük élne, hisz ő hozzájuk tartozik!! Ők nem tehetnek róla, h beleszerettem:(( Szóval mit csinálhatnék, h a családja ne tudjon továbbra sem rólam? Ha elmondom a babát és tartani akarja a gyerekével a kapcsolatot akkor ez előbb utóbb ki fog derülni:( de ezt nem akarom, h miattam menjen szét a családja!!
Előre is köszönöm azok válaszát, akik normálisan tudnak nekem írni vmi jó tanácsot!!
én 24 éves vagyok a szeretőm pedig 37, szóval már érett lennék 1 gyerekhez csak nem így akartam:(((
Szia!
Én nem akarok semmilyen tanácsot mondani,de azért leírnék 1-2 dolgot, amiket az ismerőseimről tudok.
Van olyan barátom,akinek az édesanyja véletlenül teherbe esett egy kelekótya mihaszna emberrel,aki lelépett 1 másik országba,mikor ő terhes volt.Méghozzá egy másik nővel.
Szegény anyuka egyedül maradt,szerencsére volt neki édesanyja,még viszonylag fiatal így megszülte a babát,volt támasza.Dolgozott mint a güzü,az édesanyja is.Majd mikor a baba 1-2éves lett,megtalálta élete szerelmét és azóta is együtt nevelik a gyereket,aki ma már elmúlt 18 éves:-)
Szóval a lényeg, hogy így vagy úgy, de tudnál neki családot teremteni esetleg egy másik férfi oldalán,de csak akkor,ha az igazi apukáját ő nem ismerné.
Vagy elmondod az édesapjának, hogy ő mit szól a dologhoz, semmiképp se titkold el előtte a terhességedet,akárhogy is döntesz a babáról(megszülöd avagy elveteted.)És tudod miért? Mert ha titokban elvetetnéd, akkor az biztos, hogy nem tudnál már erre a férfira úgy nézni ahogy eddig.Felemésztene a sok kétely,a rossz érzés,a bűntudat,és mindenképp elválnának útjaitok.
Lehet, hogy ha megszülöd a babát, akkor is elhagy téged, de akkor ott lesz a gyermek,akinek a boldogságáért mindent fel kell adnod,ő lesz az első és a saját boldogságot(legyen szó új szerelemről vagy akármiről)már mellékes lesz.
Csak az én saját privát véleményem, hogy én ugyan nem tudom hogyan döntenék a helyedben.Eddig úgy gondoltam, hogy gyermeket csak tiszta szívből és szerelemmel szeretnék szülni egy férfinek.A sors fintora, hogy nincs szerelmem, és kérdéses, hogy vajon képes leszek-e kihordani valaha is egy babát.
Van még pár napod, mindenképpen mérlegelj és tudd, hogy mindenre van megoldás.
Mondd el a pasinak! És ne érezd már magad ennyire rossznak!
A pasi legalább annyira hibás, mint te, sőt... az ő feleségéről és gyerekeiről van szó, ráadásul jóval idősebb nálad. ő a nagyobb barom a sztoriban. szerintem.
24/L
Nem azért,de gyes-ből hogy akarsz megélni gyerekkel?Egy három funkciós babakocsi ára ennyi.Életfolyamatai is lesznek a gyereknek,egy csomag pelenkát 4000-en alul nem veszel,tápszer áráról nem írnék.....
Felnőtt,felelősségteljes párok alig mernek gyereket vállalni,olyanok,akik két fizetésből élnek,van fedél a fejük felett és némi tartalékuk.
Te mit tudsz majd biztosítani a gyereknek?
Vasárnap délután másfél órát az apjával?
érdekes, azt a kérdést még senki sem tette fel neked, hogy mit mondanál a körülötted élőknek, a családodnak? honnan van a gyerek? vagy ők tudják, h szeretője vagy egy nős pasinak?
nem bántásból, komolyan érdekel...
én is amellett vagyok, h tartsd meg, egy abortusz évekre tönkrevágna.
de arra is gondolj, h anyagilag iszonyat nehéz lesz.
én is apa nélkül nőttem fel, házasságban születtem, csak épp apám születésem után nem sokkal lelépett egy 20 éves csajjal, kb azóta felém se nézett. na ennyit a boldog családi életről, meg a vállaljunk gyereket biztos kapcsolatba szövegről!
Igaz, hogy soha nem kezdtem és nem is kezdenék nős, vagy kapcsolatban élő férfivel, de mint már írtad, a múlton nem tudsz változtatni, ami megtörtént, az már úgy marad, az történelem. Viszont most a Te kezedben van a döntés, dönthetsz egy ártatlan kisbaba életéről, hogy megtartod-e, vagy sem? Gondolom, milyen nehéz lehet egy ilyen helyzetben józanul dönteni, de én - mérlegelve a dolgokat, az esetleges reakciókat stb. - megtartanám a babát, még akkor is ha a férfi nem szeretné. És igaz, nagyon nehéz eldönteni, hogy most megmondd-e neki vagy sem, én mégis elmondanám, hiszen ugyan annyi joga van a gyerekéhez, mint neked. Ezek után pedig az ő kezében van a döntés, hogy elhagyja-e a feleségét (az most teljesen mindegy, hogy értetek, vagy már eddig sem volt túl jó a kapcsolatuk), vagy továbbra is vele él, eltitkolva a harmadik gyermekét.
Erről a történetről különben Kovács Lázár története jut eszembe (annyi kivétellel, hogy Te egy sokkal, de sokkal intelligensebb nő vagy a válaszaidból ítélve, mint az előbb említett híresség szeretője), aki igaz hogy nagyon nagy hibát követett el, amikor megcsalta a feleségét, de legalább fizeti a gyerektartást (ja, és eszedbe ne jusson az, hogy "ő nem akarta a gyereket, ezért nem kérek tőle gyerektartást", mert igenis vállalja a tettei következményét, ami jelen esetben egy gyermek), lakást biztosított nekik, és elmondta őszintén a feleségének, akit azóta is csodálok, hogy vele maradt, és szült neki még egy gyermeket.
Nagyon együttérzek Veled, és átérzem a problémáidat! A lényeg az, hogy úgy dönts, ahogy az ösztöneid súgják, mert azok soha nem csalnak! :-)
Azt gondolom egyetlen lehetőséged van, ha már 4 éve ilyen gerinctelenül élsz. Itt az idő, hogy vállald a tetteidet, nőjj fel végre. Mondd el a pasidnak, és utána álljatok a családja elé. Igaz, így mindenkinek fájdalmat okozol, de legalább nem kell leélned hazugságban az életedet, és nem kényszerítesz mást sem további hazugságra (a pasira gondolok). A feleségnek is joga van tudnia arról, hogy mit tesz 4 éve a férje, sőt az Ő közös gyereküknek is!!
Itt nem csak egyedül Te, és a Te születendő gyermeked van a képben, hanem konkrétan 5 személy, akinek joga van tudni az igazságot!
Ha eltünsz a képből, és úgy szülöd meg a gyereketeket, akkor nem fogsz tudni tükörbe nézni, hazudhatsz a gyereketeknek, aki előbb-utóbb felnő, és kérdezősködni fog, majd ha nem kap kielégítő választ, elkezd kutatni az apja után. És ha megtalálja, vagy mástól tudja meg az igazságot, akkor még meg is gyűlöl. Ekkor úgyis megtudja a régi családja is, szóval a mindenkinek való fájdalom okozást nem fogod megúszni!!! Jobb előbb túllenni rajta, ha mindenképpen megtartod a babát!
Ahhoz, hogy egy gyerek megfoganjon két ember kell. Nem a férfi joga megtudni, hogy gyereket vársz tőle, hanem a te kötelességed (jól felfogott érdeked) elmondani neki. Mégis mit gondolsz, hogyan fogod a gyereketeket gyesből, gyedből eltartani - gyerektartás nélkül?! Egyedül?
Neked nem kell foglalkoznod a férfi házasságával. Neked ahhoz nincs semmi közöd. A szeretődnek van. Ha elég bátor volt megcsalni a feleségét, akkor nyilván elég tökös ahhoz is, hogy elmondja neki: gyereket vár a szeretője, amint megszületett támogatnia kell anyagilag azt a gyerekét is.
Ebbe a képletbe nem fér bele a naiv kicsi kis elved arról, hogy nem teszed tönkre a házasságukat. Nem is te tetted tönkre, hanem a szeretőd.
Kötelességed a gyereketeknek a legjobbat megadni, ahhoz pedig sok minden kell - többek között pénz és az apjának a jelenléte (legalább hétvégén)
24 évesen én nem tartanám meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!