Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek a férjemmel? Igy...

Mit kezdjek a férjemmel? Igy neked sem kellene a segitség?

Figyelt kérdés

A férjem segiteni akar a házimunkában.Az ő feladata a mosás,nem akartam de nem tudok ellene mit tenni.Mindent ősszemos mindennel de ebbe már beletörődtem,ez van.

Most átvette az irányitást a konyhában.Este vacsi után ő mosogat,ami jó is lenne ha nem tartana egy óra hosszáig és nem oktatna folyton hogy igy kell csinálni.9évig a konyha közelébe nem ment mostmeg egy nap egyszer elmosogat és ő csinálja jól.Van egy kislányunk,melette abból áll a mosogatásom hogy gyorsan elmosom a szennyest letörölöm a konyhapultot és annyi.

Ő elmosogat,eltörölget,kifényesiti a pultot mindent baromi hosszú ideig addig engem szétcsesz az ideg mert persze tarsam távol a lányt addig.Mostmár ő veszi a mosiszert mert én hülye vagyok hogy a drágát veszem az olcsó is jó(fele annyi ideig elég,nem viszi le rendesen a tányérokról a koszt)

Mit csináljak vele?ha azt mondom ne segits akkor tuti bedurcizik és azt mondja házisárkány vagyok,ha továbbra is igy marad bekattanok tőlle.te mit tennél?

2011. aug. 25. 09:52
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem a férfiak lennének az elsők, akik kiborulnának, ha a nők hozzányúlva a féltett szerszámaikhoz, úgy tennék fel a karnist, hogy szétbombázzák közben a falat, vagy úgy cserélnek ki egy villanykörtét, hogy leszakítják a fél szerelvényt.

Én azt se szeretem nagyon, ha a párom bemegy a szerszámos kamrámba(pedig nem ügyetlen).

2011. aug. 25. 10:28
 32/34 anonim ***** válasza:

Hm, nekem is hasonló párom.

Szeretem, hogy segíteni akar, de az nem segítség, amit ő művel.

Azt szeretné, hogy hamarabb végezzünk, de dupla annyi idő, mintha egyedül tenném.

Nem oktattam ki, de igyekszem gyorsabb lenni nála, hogy ne kelljen annyit várni rá.

2011. aug. 25. 22:20
 33/34 anonim ***** válasza:

az én férjem egyszer "segítek!" felkiáltással vízkőtelenítette a mosógépünket, míg én nem voltam otthon. átmosta egyszer vízkőoldoval , átmosta ecettel, utána szépen el is öblítette, tulajdonképpen mindent tökéletesen csinált. csak nem nézett bele a gépbe, mielőtt elkezdte, így mindezt 1 garnitúra betöltött ruhával, tele a kedvenc cuccaimmal.... azt hittem, infarktust kapok:) de nem tudtam rá haragudni, mert olyan elkeseredett volt, hogy elszúrta:)

akkor inkább haragszom rá, amikor olyan dolgokba dumál bele, amit nem csinál. mosogatás, porszívózás, stb (mindig én csinálom, de ez nem is baj, nem várom el, nekem ez rutin, 5 perc alatt kész vagyok vele). na, ettől el tud szállni az agyam, amikor előadja, hogy hogy kell szépen elhelyezni a tányérokat a csepegtetőben... meg hogy hogyan kell tárolni a szivacsot, vagy milyen sorrendben kell porszívózni a lakást...ilyenkor mindig "összeveszünk", én elküldöm a pics@ba, felajánlom, hogy megcsinálhatja nyugodtan, ekkora már vigyorogva sunnyog vissza a szobába és bólogat, hogy "-dehogyis, te sokkal jobban csinálod, befogom a szám:)". úgyhogy mi elpoénkodjuk, hál istennek, ezeket konfliktusforrásokat. Viszont mindig megmondjuk egymásnak, ha valami nem tetszik. nem sértő módon (bár olyan is van, emberek vagyunk, néha elszakad a cérna", de határozottan. aztán ha ebből vita van, jól összeveszünk, mert egyszerűen ilyen hirtelen haragúak vagyunk, mind a ketten, de utána mindig megbeszéljük és megoldjuk a dolgokat.

ebből áll egy kapcsolat szerintem, ez a legnagyobb kihívás benne, de egyben a legszebb, legösszekovácsolóbb része is: együtt sikeresen átlendülni azokon a problémákon, amiket minden nap elénk dob az élet és viszonylag zökkenőmentesen gördíteni előre a szekeret, hogy senki ne sérüljön.

2011. aug. 26. 07:19
 34/34 anonim ***** válasza:

Látom kiakadtatok azon hogy leordítom a fejét. Ezt képletesen értettem. Én nem hagyom hogy elmagyarázza nekem hogy kell például húst kloppfolni mikor én már túl vagyok x kg n, ő meg életében másodszor csinálja.Szólok neki hogy ne mondja meg nekem. És elmagyaráztam neki hogy én sem mutatom meg neki hogy fogja az ecsetet.( ő festő)

És képzeljétek ettől még tisztelem őt, kb egy ilyen vita fordult elő a 6 év alatt.

Én nem várom el tőle hogy besegítsen a házimunkába.

Mi úgy vagyunk hogy általában én nagy takarítok hétvégén, mindig szombaton, én főzök stb.. De ha van kedve van olyan hogy csinál reggelit vagy vacsit mire hazaérek, vagy ha megkérem kitereget. De volt olyan mikor nagyon sok volt a munkahelyemen a meló magától kimosta a ruháit.( igaz a fehér pólókat a kék munkásgatyával).Vagy ha nincs kedvem főzni rendelünk kaját. Mosogatógépünk van, úgyhogy mosogatással nincs gond. Mivel én csinálom a házimunkát, ezért én nem szoktam fát rakni a tűzre, udvart rendezni, behordani a fát stb.., ilyen kinti dolgokat.Ezekkel úgy vagyunk ő csinálja ha van kedvem segítek ha nincs akkor nem, úgy mint ő a házimunkával.

Van egy nagy konyhakertünk azt közösen.

Szóval nincs ilyen problémánk.

2011. aug. 26. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!