Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnál azzal a közeli...

Mit csinálnál azzal a közeli családtaggal, akiről kiderül, hogy durva volt, és ok nélkül megverte a kamasz gyerekedet, akit rábíztál?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 17. 10:53
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
77%

13:24 es egyet értek veled. amikor azt mondom hogy rá lehet ütni a gyerek fenekére vagy kezére, nem ugy értem hogy most tiszta ideg vagyok és egész nap csak verem a gyereket.

de egyesek igy értelmezik. nem vagyok gyerek terminátor :D én csak egy rendes anyuka vagyok aki, rácsap a gyerekre (nagyon ritkán) ha ugy adodik az eset hogy már túl messzire ment a játék.

de mégis elítélnek...

2009. ápr. 17. 13:38
 22/42 anonim ***** válasza:
83%

Be lehet azt ismerni, hogy nincs több tudás a tarsolyomban néha, minta gyerekre csapás. És akkor legalább nem úgy jön ki, hogy kell a pofon a gyereknek, sőt az a hülye, aki nem adja.

De aki így gondolja, az tényleg sz*arjon farfekvéses sünt gyerek helyett, azt lehet csapkodni sortszerűen, nem egy kiszolgáltatott 4 évest...

2009. ápr. 17. 13:43
 23/42 anonim ***** válasza:
80%

13.28 as

azt hiszed hogy minden nap gyilkolom a gyerekem vagy mi???? hát ez aztán tényleg túl magas nekem... hányszor írjam le hogy én sem a gyerek verés mellett állok???? engem csak az húzott fel hogy azt mondják itt többen hogy egyáltalán nem lehet megverni a gyereket söt még egy kézre ütés is sok.

amikor a gyerek a konektorban játszik, vagy az akváriumot akarja magára húzni, és már 100x elmontad nem hogy kisfiam nem szabad de mégis oda megy, és akkor már tényleg a fenekére ütök hogy már tanulja meg hogy nem szabad oda menni mert veszélyes.

ezért és egy hülye anya lennék??

szerintem az a hülye anya aki a gyerekének engedi hogy a veszélyes dolgokkal játszon...

2009. ápr. 17. 13:45
 24/42 anonim ***** válasza:
46%

Kösd le a figyelmét, vonszold el onnan azzal, hogy mutatsz neki vmi érdeekeset, olvass neki mesét, játszatok, stb.

Igen, ezredszer is naponta.

2009. ápr. 17. 13:49
 25/42 anonim ***** válasza:
57%

hát igen csinálom ezt de még is oda megy egy kis idö mulva. amióta a fenekére lett csapva, azóta nem megy oda és tudja hogy nem szabad a konektorral játszani. a halakat is csak nézegeti.

ezért mondom hogy néha néha egy fenékre legyintés nem árt. és ettöl még nem leszek rossz anya.

de sokan félre értik és azt hiszik hogy minden nap verem a gyereket...

nah mind1 mindenki ugy neveli a gyerekét ahogy akarja. én azt tudom hogy jó anya vagyok... és ha ezzel valaki nem ért egyet, hivhatja a védönénit :D

2009. ápr. 17. 13:54
 26/42 A kérdező kommentje:

Hú de gerjednek itt is az indulatok!

A normális válaszolóknak írom,mert kérték a konkrét szitut: a nagybácsi adott egy nagy pofont, mert azt hitte(!) hogy hazudik neki a gyerek. (Ezért írtam, hogy ok nélkül, bár szerintem a hazugság se lenne ok .)

2009. ápr. 17. 19:18
 27/42 anonim ***** válasza:
65%
Nagy valószínűséggel fagyossá válna a viszony.Nem üthet meg egy gyereket senki,pláne nem aki arra lett megkérve,hogy vigyázzon rá.Milyen lett volna ha még nem is vigyáz rá?Valóban úgy van,mint azt már előttem is írták: a gyerek tükröt tart elénk,olyan amilyennek neveljük.Ezért mielőtt bárki kezet emel a gyerekére,előbb saját magával kezdje.EGYÉBKÉNT IS, GYEREKET MEGÜTNI?
2009. ápr. 17. 21:55
 28/42 anonim ***** válasza:
79%

Kedves utolsó, teljesen egyetértek veled, én eddig azért nem írtam ide, mert úgy gondolom, akinek ez nem evidens, az csak hülye indokokat tud kiabálni itt "én csak rácsapok" címszóval, mintha az kivétel lenne... És még elhitetik magukkal, hogy jó, sőt remek anyák.

Szóval ide csak önmagukat menteni jönnek kiabálva ők, míg azok, akiknek érdekes módon nem kell rácsapni a gyerekükre ahhoz, hogy értsenek a szóból, döbbenten olvasnak...

Mindegy.

Azt ismételgetem, hogy nem, nem, nem ilyen az anyák többsége, hanem igen is érzik a súlyát annak, amiről beszélünk.

2009. ápr. 17. 22:02
 29/42 anonim ***** válasza:
48%

Én úgy gondolom, hogy a verés nem megoldás, de nem mondom, hogy ha majd nagyon kiakaszt/nem ért valamit meg, hogy nem szabad/megérdemli, mert pl. megveri a testvérét akkor nem fogok a fenekére ütni. Nem kerültem még ilyen szituációba.

Azt viszont gondolom, hogy az ártatlanság vélelme mindenkinek fennáll, vagyis akár egyet értek a pofonnal, mint megoldással, akár nem, nem lett volna joga a nagybácsinak pofonvágni a gyereket azért, mert azt HITTE, hogy hazudik. Hinni a templomban kell, ott is csak a jóistenben.

Szóval én elbeszélgetnék a nagybácsival, hogy

a) nem hiszek a pofon erejében

b) mielőtt bármit tesz (leszid, csúnyán néz rá, akármi) győződjön meg arról, hogy igaza van-e.

és c) amíg nem érzem, hogy változott volna a gyerekhez való hozzáállása nem bíznám rá.

2009. ápr. 20. 09:53
 30/42 anonim ***** válasza:
48%
Az én páromat egészen kicsi korától verte az apja mert "hazudik". Mikor kamasz lett a falhoz lökte. Attól kezdve nem bántotta. Szerintem azt magyarázd el a kedves nagybácsinak hogy lehet hogy nem most lehet hogy 1 v. két év múlva de visszakapja azt a pofont. Egy kamaszt nem lehet megverni (kicsit sem). És legfőképpen magyarázd el neki hogy nem az ő feladata nevelni.
2009. ápr. 22. 07:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!