Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnál azzal a közeli...

Mit csinálnál azzal a közeli családtaggal, akiről kiderül, hogy durva volt, és ok nélkül megverte a kamasz gyerekedet, akit rábíztál?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 17. 10:53
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
47%

Tényleg??? ne mondd, akkor mivel van köszönőviszonyban? Az átgondolt neveléssel? Esetleg a simogatással?

Ki nyugtatja még magát azzal, hogy a rácsapás nem verés? Gyermekjogi aktivista nem vagyok, de eszerint szükség van rájuk.

Legalább ne magyarázzátok meg magatoknak, hogy egy-két pofon, rácsapás az ugyanmár... Ez önátverés, bár egyszerűbb, mint beismerni, hogy néha(ha néha...) nem tudok parancsolni a türelmetlenségemnek, az idegességemnek a gyerekem felé...

Pedig ez az igazság.

Ez tényleg hihetetlen...

2009. ápr. 17. 12:34
 12/42 anonim ***** válasza:
68%
Mindenki ezt a kérdést és hozzászólást olvassa? Mert úgy tünik mintha egypáran nem is ide akarnának írni. Már lassan brutális agyonvérésröl beszéltek.
2009. ápr. 17. 12:35
 13/42 anonim ***** válasza:
82%

OFF

ismerek nem egy olyan családot ahol tudom mitöl nevelödik félre a gyerek. Az anya szinte semmit nem tud tenni a gyermeke nevelésében, pedig ö van egésznap a gyerekkel.

Pl apuka hazajöän és egyböl teletömi a gyereket csokival, ha büntetésben van a gyerek már mindent szabad, és mikor leköpi az anyát a gyerek apuka talán még meg is dicséri. lehet jobb lenne elválni nekik, de anyuka nem képes erre. Aztán minek apu´kának akkor is lenne láthatása, ugyan úgy félrenevlené a gyerekét. Az anya tudja mit kellene tennie, de mikor a párja nincs mellette, rizsázhat a gyereknek. Se verés se normál nem segít a gyereknek. Semmi.

ès tudjátok hány olyan család van ahol az egyikfél semmibe veszi a másik nevelését? azoknak akiknek áldott jó gyerekük van és örülnek hogy közös erövel tudják nevelni a gyereket, örüljenek és gondoljanak abba bele hány olyan család van ahol az egyik fél csakazért is alátesz a másiknak.

Senkit ne ítélj meg addig míg nem tudod a hátterét. Inkább képzeld magadat oda, abba a bizonyos szituba. ès türelem még annyak is elfogy akiröl aztgondlod végtelen türelmü.

2009. ápr. 17. 12:41
 14/42 anonim ***** válasza:
50%
..nem! A gyerek nem bűnhődhet két felnőtt ember rossz döntése, változtatásra való képtelensége miatt. Amit írtál érthető, de számomra nem elfogadható és nem mentség.
2009. ápr. 17. 12:48
 15/42 anonim ***** válasza:
65%

azok akik annyira a verés ellen vannak!!! láttatok már rossz egyereket?????? mert ha nem akkor nézzétek kanadát meg amerikát ahol tiltott a gyerek verés. már láttam olyat hogy egy 6 éves gyerek az anyját ütötte mert nem vett neki egy játékot. ami legalább 50-100 dollárba került!!!

még csak az kéne hogy az én gyerekem is ilyet csináljon. igen az igaz hogy nem kell verni minden hülyeségért. de amikor már át megy a határon, igen is a fenekére fogok ütni!! és utánna tudja hogy nem szabad olyat csinálni

aztán lehet lepontozni

kössz

2009. ápr. 17. 12:55
 16/42 anonim ***** válasza:
82%

Gyakorlatilag 1-2 olyan írás született, ami a kérdésre a válasz. Ez a kérdés nem arról szól, hogy ki ért egyet és ki ellenzi a gyerekverést, kézrácsapást, fenékenbillentést, testi fenyítést, akármit. Akit érdekel az ilyen jellegű érvek-ellenérvek, az írjon ki egy új kérdést!

Az első pár válaszban volt egy olyan, hogy nem tudsz ellene mit tenni. Ez hülyeség, nemhogy tudsz, de mint a gyerek szülőjének kötelességed is.

Jó lenne, kedves kérdező, ha pontosan leírnád a szituációt, mert ha mondjuk egy pofonról volt szó, akkor ÉN nem, de ha komoly verésről, akkor valószínű, hogy én is mennék a rendőrségre.

2009. ápr. 17. 13:00
 17/42 anonim ***** válasza:
44%

12:55-ös: a gyerek önmagától nem lesz rossz, csak pancser anya kezében, nézd meg, mit mutat a tükör.

Elnézést, hogy nem a kérdéshez kapcsolódtam, de nem tudtam nem reagálni. Tényleg eléggé balkáni egyesek intellektusa... És ezt hirdetik...

Oké. Legyen, nyomassátok még hangosabban, miért indokolt (szegény kimerült szülöknek) a gyerekverés, hadd hallja mindenki mekkora gyökerek vagytok.

Ennyi a kultúra itt? Komolyan?

2009. ápr. 17. 13:07
 18/42 anonim ***** válasza:
47%

györkér vagy te. ugy nevelem a gyerekem ahogy én akarom. egy ami biztos hogy nem lesz bunkó mint a többi gyerek. és tisztelni fog engem és az apját.

és egy diplomata is rá üt a gyerekére ha kell. ne itt mondd hogy azok akik elfeneklik a gyereket amikor szükség van rá, hogy neveletlen gyökerek. neked is nagy az szád...pff

2009. ápr. 17. 13:22
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

Mégegyszer OFF

Amerikában nagy port kavart kb 10 éve mikor elvettek egy gyermeket a szülöktöl mert az apa a gyerek kezére csapott. ètterembe mentek ahol a családnak 3 gyereke volt. Az egyik gyerek nagyon nem bírt magával és mikor már akkora volt a hiszti hogy apka rácsapott a gyermek kezére kihívta az egyik vendég a gyámügyet és rögtön elvitték a gyerekeket. Aztán kiderült hogy a család nagyon ritkán folyamodik ehez a fenyítéshez, és a többi vendég szerint is már jogos volt a kézrecsapás. Viszont a gyerekeket rettentöen megviselte ez a herce hurca. Szóval biztos jót tett az a vendég aki annyira buzgó volt, mert a gyerekek egy életre megtanulták hogy étterembe nem kiabálunk mert elvisz gyámügy.

Laktam panelben pár évet ahol a szomszéd üvötött igen durván a ngyekekeel reggelente, söt halottam hogy néha néha ioda csap. Nagyon durva alatt azt értem hogy saját magát K-ta. Ez nem egyszeri vagy néhanapi volt, minden reggel ezzel indultak oviba. Aztán elmondtam a nagynénémnek aki védönö, és mondta két dolgot tehetek, feljelentem öket, akár még jogos is lesz, de ezzel jót teszek-e a gyerkekeknek? tényleg jobb lenne a hülye szüleik nélkül? a szülö nem fog megváltozni, ö akkor is kiabálni fog, és verni, lehet még jobban, mert azért hogy szoltak neki még mérgesebb lesz a gyerkre. A másik amit tehettem, hogy csöndbe maradtam. talán ez jobb volt mindenkinek.

2009. ápr. 17. 13:24
 20/42 anonim ***** válasza:
44%

És azok a leghangosabbak megint, akik a legostobábbak...Én nem a gyökerező válaszoló vagyok, de egyetértek vele. Jóérzésű embertől ne várjátok, hogy helyeselni fogja a verést. Tiszteletet nem erőfölénnyel kell kivívni... Az, hogy ki hogy neveli a gyerekét, azt sajnos önmaga dönti el, nem kell azt hangoztatni, hogy úgy neveled ahogyan akarod, (meg ahogy képességeidből telik...:S), ezzel ugyanis nem nekünk ártasz, hanem a gyerekednek.

Azt, hogy ki képtelen gondolkozni az is jelzi, hogy a gyerekcsapkodók mind személyes sértésnek veszik azt, hogy naná, hogy ezt sokan ellenzik, az meg egyszer sem jut eszetekbe, hogy a gyerek miatt írtunk- írunk ide, nektek, nem a hatalmas egótok érdekel minket...

Ha anya vagy, ezen neked is túl kéne látni, de ha annyit sem ér neked az egész, hogy KÉRDEZZ azoktól, akiknek láss csodát nomálisan működő gyereke -nem rossz gyereke!-van verés nélkül is, akkor mit lehet várni..

Azt biztos nem, hogy a gyereked fontosabb legyen, mint a nevetségesen háborgó egód..

2009. ápr. 17. 13:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!