Mit csinálnál azzal a közeli családtaggal, akiről kiderül, hogy durva volt, és ok nélkül megverte a kamasz gyerekedet, akit rábíztál?
Ez mit jelent?
Egy kamasz gyereket nem lehet csak úgy megverni. Nem értem, lehet többett kellett volna leírnod hogy mi történt.
Ha az történt hogy otthagytad a testvérednél, vagy a nagyszülöknél vagy sógornál, és valami okból kapott egy pofont, akkor jól utánna járnék miért is. De ha tényleg oknélkül történt vagy olyan koholt vádakért akkor többet oda nem vinném a gyerekemet. De egy kamasznál sokszor nem oknélkül van egy egy füles.
Pl sokszor vigyázok az unokaöcsémre. 3 éves korátol kezdve viszem ahova tudom magammal. Volt olyan hogy elvittem 4 évesen egy barátnömhöz, ahol fogta és elkezdte püfölni az egyévvel fiatalabb gyereket, na akkor tölem is kapott, vagy is megfogtam rácspatam a kezére és indulhatott a sarokba. Aztán otthon azzal kezdtük hogy elmeséltem mi történt, az anyja egyetértett velem.
A kézrácsapás sem elfogadható... Nem hiszem, hogy sok tekintélye lehet annak a szülőnek, akinek a rutin nevelési eszköztára a "rácsaptam a kezére" effektus. Mert arra utal, hogy semmi más ötlete nincs az ütésen kívül, nyilván, mert egyszerűbb, mint gondolkozni.
Az ilyen szülőre nem lehet felnézni.
11:59-es szívemből szóltál. Örülök, hogy egyre több normálisan gondolkodó, agressziót elítélő Ember van :-))
A kérdésre eddig még nem válaszolt senki érdemben. Nos, leírom én mit csinálnék.
1. Elbeszélgetnék a gyerekkel, elmondanám neki, hogy mindenben mellette állok, számíthat rám, és senkinek nincs joga bántalmazni (még a szülőnek sem, nemhogy egy "közeli családtagnak").
2. Felkeresném a "rokon"-t, megkérdezném tőle, hogy mit képzelt magáról. Felkínálnám neki a lehetőséget: 1. Bocsánatot kér a gyerektől, megmagyarázza miért tette, és megígéri, hogy soha többet nem csinál ilyet. 2. Feljelentem a gyerekemnek okozott testi és lelki károkért (mert ilyen esetekben a lelki kár a súlyosabb).
Ne hagyd annyiban, az ilyen erőszakos emberre nem szabad ráhagyni, mert azt hiszi joga volt hozzá, és igaza van (lásd az első válaszoló válasza, aki megverte szerencsétlen 4! éves unokaöccsét és még szemmel láthatóan büszke is rá). Gyermekbántalmazás büntetendő cselekmény, kíváncsi vagyok, Magyarországon mikor fogják már fel végre. Ha nincs erőd fellépni az agresszív rokon ellen, kérj segítséget (pl. www.nane.hu vagy családsegítő). Fontos, hogy a gyereked lássa, hogy kiállsz mellette, ő is akkor fog felnézni Rád, és ha öregkorodban Téged bántalmaz majd valaki, ő is ki fog állni melletted. Minden jót, és ne feledd: a jog melletted áll!
Kedves utolsó, én vagyok, akinek az első mondatot címezted, de a válaszodra annyit reagálnék, hogy a rokonnal tovább mérgesíteni a helyzetet nincs értelme. A feljelentgetést hagynám (hacsak nem volt valóban nagyon durva) ehelyett a gyerek lelkébe merülnék, kinyomozni, mi történhetett, és hogy érezze, mellette vagyok, de TUDNOM KELL, mit tett, akár jó, akár nem.
A rokonnak annyit mondanék, hogy semmi érzelmi és törvényes joga nincs a gyerekem verésére, a nevelését bízza rám, ha nem tud rájuk vigyázni (jelentése=elérni, hogy békében! rá tudjam bízni) akkor ez nem fog előfordulni többé- a gyerekem érdekében.
Tényleg ott tartunk, hogy le kell pontozni azokat, akik nem értenek egyet a gyerekveréssel? Ez komoly?
Azt hittem, rosszul látok...
Gratulálok a nívóhoz: Gyereket verni jó, nem verni hülyeség. Remélem, egyikőtöknek sincs, és ezzel a hozzáállással nem is lesz.
Az attól is függ mi volt az oka!!!!!!!4
Mindenképpen utána járnék a dolognak.
Kedves első, nyilván szereted a gyerekedet, de olyat leírni, hogy egy kamasznál sokszor nem ok nélkül van egy füles...
Igen, néha rémesek tudnak lenni. Mi i sazok voltunk, a kamasz az egy ilyen- de nem ok nélkül. Akinek a gyerekéről az a véleménye, hogy néha megérdemel egy fülest, az sürgősen szálljon magába, és tűnődjön, hol szúrta-szórja el...
A gyerek nem kérte, hogy világra jöjjön, ez a Ti döntésetek volt. Akkor legyen hozzá türelmetek is.
Első ne büszke legyen magára, hanem szégyellje, amit tesz, tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!