Összeköltözők: közös kassza vagy külön gazdálkodtok a fizetéseitekből?
3 hónapja költöztem össze a párommal.
Ez nálunk úgy néz ki, hogy a rezsit közösen kifizetjük fele-fele arányban, a bevásárlásoknál már nem vagyunk ennyire szigorúak.
A kötelező kifizetések után ki-ki a maga fizumaradékából gazdálkodik, tehát nincsen egy nagy közös malacpersely, ha tudok spórolni, akkor az az én megtakarításom. És nem kérek engedélyt, mielőtt veszek pl egy új ruhadarabot.
Persze, ha kell valami nagyobb dolog (pl. szőnyeg), akkor az is felesben megy, együtt is választjuk ki.
Kíváncsi vagyok, ez nálatok hogy működik? Közös kassza vagy dugipénz?
Első perctől közös.Nálunk úgy nézett ki,hogy az én számlámról ment a rezsi,és a napi kiadások,a férjeméről a nagyobb tételek,úgy mint nagybevásárlás,lakásfelújítás,esküvő,nyaralások,stb.
Szerencsére egyikünk sem szórja feleslegesen a pénzt,így van megtakarításunk is,mindkettőnk nevén nagyjából ugyan annyi.
Mondjuk az nekem is furcsa,hogy bárkinek engedélyt kell kérni a párjától,hogy vegyen magának valamit,szerintem egy normális kapcsolatban ilyesminek nem szabad,hogy helye legyen.
Én nem tudom elképzelni a NEM közös kasszát...Ha összeköltöztünk, együtt vagyunk akkor nálunk ez alap.
Igaz nálunk a kapcsolat eleje óta KÖZÖS minden. Mikor kinek van pénze az ad...De nagyjából felesben működnek a nagy kiadások...
Nem hiszem, hogy tudnék valakivel együtt élni, aki gyakorlatilag kiszámolja, hogy hány falat kenyeret ettem meg...gyermekekkel pedig végképp...
Nálunk ez elképzelhetetlen, szerencsére a párom is így gondolja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!