Szerintetek gáz, ha? .
egy huszonéves férfinek az anyja:
- uzsonnát (ebédet) pakol
- szól neki, hogy borotválkozz meg, vegyél fel sapkát és hasonlók
- ruhát vesz neki (nem 1-2 ingre gondolok, hanem alsónadrágra is. vagy pénzt ad cipőre)
- az élete minden részletéről tudni akar (be kell neki számolni, hogy most ezt csinálunk, most azt csinálunk, stb., stb.)
Miközben a fia már házas. Hogy lehet az ilyet kezelni?
Valahol ő is tehet róla (a párom), hogy ez így alakult, de 90%ban az anyja alakította őt (nevelte a kezdetektől úgy, hogy nem tud kiállni a saját igazáért) így. Egy nagyon erőszakos (ne társítsatok mellé agresszivitást, csak addig erőlteti amit akar, míg úgy nem lesz) nő. Ezt, hogy így akarja magához láncolni, önzőségnek tartom (miközben kifele egy nagylelkűséget mutat, csak cserébe azt várja el, hogy a fia ne repüljön ki teljesen)
Ezeket a dolgokat nagyon is átlátom és pont emiatt rágódom, nyomaszt az egész. A megoldást meg nem találom rá.
Igen, szerintem ez nagyon gáz!
Nézd, egy fiú akárhány éves is mindig az anyukája pici fia marad.
Hasonlót én is átéltem, bár azért nem ennyire durván. Az én párom 33 éves koráig lakott otthon (addig anyukája mindenbe beleszólt, ugyanígy mint nálatok), mi addig nem költöztünk össze míg meg nem lett a saját kis fészkünk, mert én se akartam hozzájuk menni, ő se akart az én szüleimmel együtt lakni.
Most már így 4 év távlatából azt mondom ez volt a legjobb döntésünk, mert én nem bírtam volna idegekkel ha anyós úgy utasítgatja a párom mintha totyis lenne. Elfogadta anyós is hogy mára már én gondoskodok a fiáról, pedig elhiheted mennyire pityergett hogy hiányzik neki a fiacskája az első hónapokban amikor összeköltöztünk és elmentünk látogatóba...
Gondolom együtt laktok ha ennyi mindenbe beleszól anyósod. Próbáljatok meg külön menni, mert ez hosszú távon nem lesz így jó.
Ne ott próbáljatok keresgélni, hogy akkor rosszul választottam, mert ez nem alternatíva számomra. Én nekem a házasság azt jelenti, amit eredetileg kell, hogy jelentsen, tehát ilyeneken nem fogok fennakadni és egyből a válásra gondolni, mint lehetőség.
Ráadásul, mondom, kisebb részben hibás a férjem, de talán ő is hibás kicsit.
Nehéz dolog, hátha idővel jobb lesz. Bár minél idősebb egy ember, annál kevésbé változik. Így az a valószínű eshetőség, hogy én törődök majd bele ebbe a szituációba. Ha már változtatni úgyse tudok, akkor minek idegeljem magam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!