Mit tegyek a nővérem rászokott a füvezésre?
"Nem csak iszik, hanem részegen fetreng a földön a hányásában. NEKTEK EZ NORMÁLIS?"
elhiszem hogy aggódsz, mert ez tényleg elég gáz. nem azt mondom hogy támogasd, de azért nem kell túlzásokba esni (rendőrség, elvonókúra...)
normális = a legtöbb fiatalnak van ilyen időszaka, isznak buliznak, kipróbálják a határaikat, kipróbálnak szereket... aztán a legtöbben igenis kinövik, hiába fogyatékosozol le.
igen, beszélj vele, és figyeljetek rá, de ha nem változik meg drasztikusan a családdal a kapcsolata, ha a suliban ugyanúgy teljesít mint eddig, akkor nem kell olyan rémképeket látnod hogy egy lecsúszott drogos lesz belőle...
"Senki nem kérdezett. Nem véletlenül nem gondolta hogy több vagy. 14 évesnél sem lehet téged többnek gondolni az alapján amit írsz. Ezért ha nem szeretnéd magad tovább lejáratni jobb ha nem írsz..."
szerintem meg kicsit többet tudok ezekről a dolgokról mint te. nagyon egyoldalúan látod a dolgokat. pedig ha nem lennél ilyen szűklátókörű, akkor többet tudnál segíteni a nővérednek, hogy ne legyenek TÉNYLEG nagyobb gondjai. sok szerencsét :)
hagyjuk már hogy mi volt régen, könyörgöm! nehogy azt hidd régen boldogabbak voltak az emberek!
ne haragudj, még mindig félreértesz ezért helyesbítek, nem normális, hanem megszokott dolog. általános. érted? menj el egy egyetemi buliban, nézd meg ott milyen züllés van. na, ők lesznek a jövő diplomásai ebben az elkorcsosult szörnyű világban.
jó akkor ne hidd el hogy jobban értek hozzá, ez nem fontos. te ismered a nővéred, szóval ha megtudod állapítani hogy úgy néz ki 17 évesen az ALKOHOLIZMUSNAK és a DROGFÜGGŐSÉGNEK szentelte az életét örökre, akkor azt tanácsolom keressetek fel egy szociális munkást, neki talán elhiszed hogy ért hozzá, és elmondja mi a teendő.
addig is, javaslom felejtsd el ezt a hozzáállást hogy köpjük le, különítsük el, mert ezzel nem segítesz. és ha az egész családjától ezt kapja akkor valóban okot adtok neki hogy a drogokba meneküljön.
:DD jólvan! nem vagyok tisztában. már csak azon csodálkozom hogy azt nem mondtátok még hogy én is biztos alkoholista vagyok és drogos, azért VÉDEM ennyire.
akkor javaslom a kérdezőnek fogadja meg a te tanácsaidat és taszítsa el magától még jobban a nővérét.
Sajnálom, hogy 17 évesnél nem kevéssel idősebben nem sikerült belátnod azt amit nekem sikerült fiatalabban.
Ha valakit értelmesebbnek látok, attól tanulok, ha ez nincs meg akkor nem tudok foglalkozni a véleményével.
Egyrészt nem hiszem hogy nagyon sajnálni kéne azt aki nyomorba dönti magát, és jó is így neki. Erről nem gonoszsága tehet hanem saját maga. Másrészről sajnálom, mivel nem teljesen tehet róla, már a mostani szülők nagy része se tudja rendes embernek nevelni a gyerekét(mi lesz a most felnövőkkel akikből szülő lesz...), mindenhol ezt látják hogy ez normális, ez rendben van, ez elfogadott. De ne felejtsük el hogy ehhez mindkét félnek akarni kell... Elsősorban azokat kéne leköpni és elkülöníteni akik ezt támogatják, akiknek céljuk hogy ilyenné váljon a fiatalság. Ezeket a fiatalokat meg rendesen megnevelni, ha kell a Tv-t, számítógépet kidobni az emeletről ha az butítja ennyire az agyukat. De azért nem kell ártatlan szenteknek sem beállítani őket.
A válasz írója 45%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:37
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!