Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek a nővérem rászokott...

Mit tegyek a nővérem rászokott a füvezésre?

Figyelt kérdés
Ma elbeszélgettem vele és kiderült, hogy rászokott a fűre. Borzalmas volt nézni ahogy ott össze-vissza könyörgött a barátainak, hogy szerezzenek neki füvet. Méghozzá tudom azt is a mostani új baráti körének igen nagy részének is szerepe van ebben, hogy rászokott. Pár hónapja még teljesen ellenezte az ilyen dolgokat, mióta megismerkedett ezekkel a nyomorultakkal azóta, teljesen megváltozott, állandóan részegre issza magát, és már a fűre is rászokott. Az eddigi kedves,erkölcsös nővéremből egy ilyen borzalom lett, és úgy érzem ha nem teszek ellene valamit, akkor még rosszabb lesz, esetleg komolyabb kábítószerekre is rászokhat... Nagyon könnyen megsértődik, és nem érti meg mi a gond ezzel és hogy teljesen rossz irányba kezd átváltozni. Valami ötlet, hogy mit csináljak?
2011. aug. 20. 23:22
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
0%

ugyanmár, akkor az összes 16 év feletti fiatalt aki bulizni jár köpjünk be a szüleinek azok meg ítéljék örök szobafogságra...

tudod rengetegen isszák magukat részegre és füveznek is sokan, és aztán normális felnőttek válnak belőlük. ha túl sokat iszik és alkoholmérgezése lesz, akkor a barátai kihívják a mentőt, és majd a detox után óvatosabb lesz. de azért annyit elég nehéz inni.

2011. aug. 21. 10:56
 12/52 anonim ***** válasza:
figyelj szólj a szüleidnek és kérd őket ,hogy vigyék el orvoshoz mert már ő nem fogja külső segítség nélkül abba hagyni. egyébként nem ő haragszik hanem a szer ami benne van,Ha az őseid nem viszik el orvoshoz,és te segíteni akarsz a tesódon akkor csak egy meg oldás van ,ez bármennyire aljasnak tűnik csináld meg figyeld ki ,hogy mikor van nála szer és hívd ki rá a rendőröket ezzel nem csak a nővéreden segítesz hanem az egész baráti körén mert a rendőrök felszámolják az egész kábító szer terjesztő bandát a tesódat pedig elvonóra kötelezik!
2011. aug. 21. 13:08
 13/52 anonim ***** válasza:
jézusom...igen, valóban sok füvest terelt már jó útra a rendőrség...
2011. aug. 21. 13:52
 14/52 A kérdező kommentje:

Az ilyen könnyelmű válaszokra nem is tudom mit írjak, hihetetlen.

Már kicsit kijött abból a "kinövős" megfelelni akarós korszakból, szóval nem így megy ez.

"ugyanmár, akkor az összes 16 év feletti fiatalt aki bulizni jár köpjünk be a szüleinek azok meg ítéljék örök szobafogságra... "

Nem beköpni kéne őket hanem leköpni, és valami nevelőintézetbe elkülöníteni őket, mert egy biztos, hogy ettől minden lesz belőlük csak felelősségteljes értelmes felnőtt nem.

De ez kicsit brutális lenne, és mivel a nővérem segítenem kell neki.

2011. aug. 21. 13:54
 15/52 A kérdező kommentje:

Az értelmes válaszokat meg köszönöm:)

Lehet tényleg a szüleimnek kéne szólnom, bár kétlem hogy sokat használna.

Mondjuk nem az egész baráti köre kábítószeres, de a legjobb barátai persze pont azok... Általában egybe van az egész társaság az értelmesekkel meg nem akarnék ki****ni ha kihívom a rendőröket. Eddig annyit tudtam tenni érte, hogy szóltam a csoport értelmese felének hogy figyeljenek rá ne jusson droghoz. És ha kihívom a rendőröket, akkor a szüleinket nem vonhatják felelősségre, vagy valami komolyabb büntetést nem szabhatnak ki rá?

2011. aug. 21. 14:00
 16/52 anonim ***** válasza:

"Már kicsit kijött abból a "kinövős" megfelelni akarós korszakból, szóval nem így megy ez."

akkor mostmár elárulod hány éves a nővéred?

"Nem beköpni kéne őket hanem leköpni, és valami nevelőintézetbe elkülöníteni őket, mert egy biztos, hogy ettől minden lesz belőlük csak felelősségteljes értelmes felnőtt nem."

nem ettől, hanem ennek ellenére lesz sokakból értelmes felnőtt

hogyha tudod hogy nem jól reagálnának a szüleid és segíteni nem tudnának neki csak büntetni (amitől csak rosszabb lesz!), akkor nekik semmiképpen nem szólj.

gondolom nem járkál a nővéred terjesztői adagokkal az utcán, szóval a rendőrséget teljesen felesleges kihívnod rá, max azt tudod ezzel nagyobb bajba sodorni, aki hozza neki a cuccot, de ezzel a nővéred problémája nem oldódik meg.

2011. aug. 21. 14:08
 17/52 A kérdező kommentje:

17 éves, nem tudom miért olyan fontos.

Hát most ezen lehetne veszekedni mi számít értelmes felnőttnek, nem hiszem hogy drogos,alkoholista fiatalokból értelmes felnőtt lesz. Vagyis nem úgy tapasztaltam...

Szóval most már tényleg nem tudom mit kéne csinálnom.

2011. aug. 21. 14:17
 18/52 anonim ***** válasza:
helló a rendőrök ha beviszik akár fogyasztás miatt már ott feldobják neki az elvonó lehetőségét . Ha nem akarsz szólni a szüleidnek ,a rendőröknek akkor szerinted mit tudsz csinálni egy szenvedély beteggel? itt vagy fogod és elviszed elvonóra ,vagy elviteted! nincs más megoldás hiába is álmodozol másról!
2011. aug. 21. 15:53
 19/52 anonim ***** válasza:
51%
minden drogos az anyatejjel kezdte, tiltsuk be az anyatejet!!! vagy minden alkoholista egy pohár borral/sörrel kezdi! tiltsuk be!! ezek pont ugyanekkora baromságok, mit az h minden füvesből heroinista lesz, mert nem lesz.
2011. aug. 21. 15:56
 20/52 anonim ***** válasza:
42%
én kb. 10 évig mindennap füveztem. manapság csak ritkábban mert nincs kedvem. családom van, és gazdag vagyok. sokkal gazdagabb mint az ismerős alkoholisták :)
2011. aug. 21. 15:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!