Mit tennél, ha a párod, az elhunyt szerelme nevét akarná adni a leendő babátoknak?
Most újra a szemem elé került ez a kérdés, és átolvasgattam megint a válaszokat... Aztán én is újra átgondoltam...
Eddig nem tudtam én sem, melyik oldalra álljak, kompromisszumos megoldást kerestem, de most már azt hiszem, megszületett bennem a döntés.
Ugyanis nem kellett beleképzelnem magam a te helyzetedbe, hiszen átvitt értelemben hasonló helyzetben vagyok, mint a párod.
Ugyanis volt egy legjobb barátom. Már mielőtt őt megismertem, azelőtt is a kedvenc férfinevem volt a neve. Tavaly nyáron meghalt, lehetett rá számítani, de engem mégis váratlanul ért... Viszont a neve még mindig a kedvenc férfinevem. És tucatnyi ilyen nevű embert ismerek, mégsincs bennem semmi negatív érzés a név kapcsán.
És nem feltétlen az őelőtte való tiszteletből, de komolyan gondolom, hogy a gyermekemnek, ha születni fog, ezt a nevet szeretném adni.
Igaz, ő csak a legjobb barátom volt, nem a kedvesem, vagy vőlegényem, de nem azért szeretném az ő nevét adni a majdani gyermekemnek, mert rá akarok emlékezni, hanem mert a név maga a kedvenc nevem.
De ha a párom ellenkezne, nekem nagyon nem tetszene. Hiszen nem lenne oka féltékenykedésre, és nem a halott barátomra akarnék ezzel emlékezni...
Szóval elgondolkodtam egy kicsit, és erre jutottam...
Azt hiszem, végső soron megengedném.
A válasz megírásának időpontja: 04-16 12:56
Akkor az mennyivel volna jobb? Fölveszi a vezetéknevét, és lesz Kovács Gábor helyett Szabó Gábor? És a Kérdező meg Kovács Gábor helyett Szabó Gáborhoz megy feleségül, és akárhányszor le kell írnia a férje nevét (még akkor is, ha ő maga nem veszi föl, és nem lesz belőle Szabó Gáborné), mindig jusson eszébe, hogy így hívták a régi menyasszonyt? Ezt te sem gondolhatod komolyan...
A Kérdező pedig még nem feleség, és nem is kismama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!