Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a párod, az...

Mit tennél, ha a párod, az elhunyt szerelme nevét akarná adni a leendő babátoknak?

Figyelt kérdés
Menyasszony és vőlegény voltak,a legnagyobb szerelemben, mikor a lány váratlanul meghalt
2009. ápr. 15. 16:08
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
53%
Én max. második névnek engedném meg. Szerintem ez nem arról szól, hogy féltékeny lenne az elhunytra. Sokkal inkább arról, hogy az Ő kettejük gyerekének miért is kellene egy halott, volt menyasszony nevét viselnie. A férj e nélkül is emlékezhet a menyasszonyára, de a kérdezőnek miért kellene minden alkalommal emlékeznie, ha a gyerekére néz vagy a nevén szólítja. Ez más mint amikor halott nagyszülő után nevezik el a gyermeket tiszteletadásból és szeretetből. Gondolom akkor a kérdező sem érezné rosszul magát miatta.
2009. ápr. 15. 16:40
 12/56 anonim ***** válasza:
38%
LE VAGYOK DÖBBENVE az ellenzők kificamodott mentalitásán!!!! Ezzel el is árultam, hogy semmi kivetni valót nem találok benne. A névválasztás úgyis is közös döntés eredménye kell. Akkor is lehet pró és kontra, még akkor is, ha nem emlékeztet senkire. Katalin nevű feleségem szülei korán elváltak, és az édesapjával sokáig nem volt kapcsolata. Már felnőtt volt, amikor megtudta, hogy az édesapja újra nősült, és volt egy ugyanolyan nevű lánya, amit annak édsanyja adott, az asszony, aki megszenvedett érte. Ő vagy boldugult emlékű anyósom tiltakozhattak volna? Nem. Annak a hölgynek ugyanis egyben biztosan eltér a nacionáléja: az édesanyja neve más!!!
2009. ápr. 15. 16:50
 13/56 anonim ***** válasza:
44%

Hűűh, nagyon megoszlanak a vélemények, első pillanatban még én is állást foglaltam volna egyik oldalon, aztán elolvasva a kommenteket átbillentem a másik oldalra... Végül én is tanácstalan vagyok.

Talán tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha a gyermeknek két neve lenne, egy, amit te választasz (esetleg közösen) és az a név, amit az édesapja szeretne adni neki.

Mert így belegondolva, tényleg rossz lehet, hogy akárhányszor ránézel, vagy a nevén szólítod, eszedbe jut egy másik ember, aki nem csak h nem is él, de talán nem is ismerted...

viszont a párodnak meg lehet, hogy nem feltétlenül azért tetszik ez a név, mert a volt menyasszonyát is így hívták...

Nagy dilemma...

Szerintem a 2 név a megoldás. Mert ebben nem tudok állást foglalni. Egyrészről elfogadnám, másrészről tiltakoznék...

2009. ápr. 15. 17:00
 14/56 anonim válasza:
83%
Ne engedd meg! A párod és a volt menyasszonya élete nem a tiéd. Miért kellene Neked a saját gyermekedet, akit te hozol a világra úgy nevezni, mint az elhunyt menyasszonyt! Miért kellene neked minden egyes alkalommal, amikor a kicsidet a nevén szólítod azzal szembesülni, hogy a pároddal végülis a sors kegyetlen fintora miatt vagytok csak együtt? Ezt beszéljétek meg, a párodnak pedig több tapintatosságot kívánok!
2009. ápr. 15. 17:02
 15/56 anonim ***** válasza:
79%

Hát ez nagyon morbid,és sértő megalázó rád nézve.

Ha nem tudta magát túltenni a szerelme elvesztésén,akkor minek kezdett új kapcsolatba?Pláne minek mentetek addig,hogy babát vállaljatok?Talán még időre lett volna szüksége nem?Nem élhetsz valakinek az árnyékában,nem lehetsz pótlék valaki más helyett akit Ő szeretett.Aztán majd azt várja legyél Te vagy a baba olyan mint Ő volt.

Én nem élnék így együtt senkivel,a gyerekemet pláne nem engedném felhasználni.Beszélgess el vele mit akar,ebbe semmiképpen ne egyezz bele.

2009. ápr. 15. 17:14
 16/56 anonim ***** válasza:
29%
Ennyi tiszteletlen és önző embert... ti hogy dolgoznátok fel, ha meghalna mellőletek az, akivel tervezitek a közös jövőt? Nem megcsal, nem elhagy, MEGHAL, KAMPEC... Majd ha átéltek ilyet, most még könnyen beszéltek...
2009. ápr. 15. 17:18
 17/56 anonim ***** válasza:
81%
semmiképp se add neki azt a nevet. nagyon rossz döntés lenne pszichikailag.
2009. ápr. 15. 17:31
 18/56 anonim válasza:
91%
Az utolsó hozzászólónak nincs igaza. A kedves kérdező nem lehet pótlék, így éppen a párja a tiszteletlen azzal, hogy nem tudja a múltat feldolgozni, nem kellene másra is ezt ráerőltetni. Talán inkább időt kellett volna adnia magának, feldolgozni a volt menyasszonya elvesztését és nem kezdeni addig bele egy búfelejtő kapcsolatba.
2009. ápr. 15. 17:32
 19/56 anonim ***** válasza:
91%

Sziasztok! Nagyon nehéz kérdés. Nem vagyok pszichológus (bár hallgattam pszichológia órákat, tanárszakos lévén), de van egy erős megérzésem: lehet, hogy a férjnek bűntudata van. Gondoljatok bele: ő most mással tervezi azt az életet, amit egykor XY-nal tervezett. Annyira szerette azt a lányt, hogy örök hűséget fogadott volna neki, ám a lány önhibáján kívül "lépett ki" a kapcsolatból, és bár nyilvánvaló, hogy nem fájhat neki az, hogy a vőlegénye új társat választott, de a férfit ettől még gyötörheti mélyen bűntudat azért, mert nem maradt hű a lányhoz/a lány emlékéhez. És lehet, hogy ezzel a "gesztussal" akarja oldani a bűntudatát és jelezni a volt szerelmének, hogy soha nem fogja őt elfelejteni.

Szóval, a férfi érzéseit is meg lehet érteni.

De a kérdezőnek is nehéz lehet most, bárhogy dönt is: ha nem adja be a derekát, ő a szívtelen, ha beadja, egész életében tüske maradhat benne emiatt. Sztem is vmiféle kompromisszumos megoldást kéne találni... Az tényleg túlzás, hogy a régi menyasszony nevén kelljen szólítanod a gyereket. :(

Remélem, megoldódik vhogy ez a szomorú helyzet!

2009. ápr. 15. 17:43
 20/56 anonim ***** válasza:
33%
nem tudom..de azt hiszem belemennék..
2009. ápr. 15. 17:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!