Mit tennél, ha a párod, az elhunyt szerelme nevét akarná adni a leendő babátoknak?
Hűűh, nagyon megoszlanak a vélemények, első pillanatban még én is állást foglaltam volna egyik oldalon, aztán elolvasva a kommenteket átbillentem a másik oldalra... Végül én is tanácstalan vagyok.
Talán tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha a gyermeknek két neve lenne, egy, amit te választasz (esetleg közösen) és az a név, amit az édesapja szeretne adni neki.
Mert így belegondolva, tényleg rossz lehet, hogy akárhányszor ránézel, vagy a nevén szólítod, eszedbe jut egy másik ember, aki nem csak h nem is él, de talán nem is ismerted...
viszont a párodnak meg lehet, hogy nem feltétlenül azért tetszik ez a név, mert a volt menyasszonyát is így hívták...
Nagy dilemma...
Szerintem a 2 név a megoldás. Mert ebben nem tudok állást foglalni. Egyrészről elfogadnám, másrészről tiltakoznék...
Hát ez nagyon morbid,és sértő megalázó rád nézve.
Ha nem tudta magát túltenni a szerelme elvesztésén,akkor minek kezdett új kapcsolatba?Pláne minek mentetek addig,hogy babát vállaljatok?Talán még időre lett volna szüksége nem?Nem élhetsz valakinek az árnyékában,nem lehetsz pótlék valaki más helyett akit Ő szeretett.Aztán majd azt várja legyél Te vagy a baba olyan mint Ő volt.
Én nem élnék így együtt senkivel,a gyerekemet pláne nem engedném felhasználni.Beszélgess el vele mit akar,ebbe semmiképpen ne egyezz bele.
Sziasztok! Nagyon nehéz kérdés. Nem vagyok pszichológus (bár hallgattam pszichológia órákat, tanárszakos lévén), de van egy erős megérzésem: lehet, hogy a férjnek bűntudata van. Gondoljatok bele: ő most mással tervezi azt az életet, amit egykor XY-nal tervezett. Annyira szerette azt a lányt, hogy örök hűséget fogadott volna neki, ám a lány önhibáján kívül "lépett ki" a kapcsolatból, és bár nyilvánvaló, hogy nem fájhat neki az, hogy a vőlegénye új társat választott, de a férfit ettől még gyötörheti mélyen bűntudat azért, mert nem maradt hű a lányhoz/a lány emlékéhez. És lehet, hogy ezzel a "gesztussal" akarja oldani a bűntudatát és jelezni a volt szerelmének, hogy soha nem fogja őt elfelejteni.
Szóval, a férfi érzéseit is meg lehet érteni.
De a kérdezőnek is nehéz lehet most, bárhogy dönt is: ha nem adja be a derekát, ő a szívtelen, ha beadja, egész életében tüske maradhat benne emiatt. Sztem is vmiféle kompromisszumos megoldást kéne találni... Az tényleg túlzás, hogy a régi menyasszony nevén kelljen szólítanod a gyereket. :(
Remélem, megoldódik vhogy ez a szomorú helyzet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!