Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a párod, az...

Mit tennél, ha a párod, az elhunyt szerelme nevét akarná adni a leendő babátoknak?

Figyelt kérdés
Menyasszony és vőlegény voltak,a legnagyobb szerelemben, mikor a lány váratlanul meghalt
2009. ápr. 15. 16:08
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
92%
Hát nem igazán tetszene ötlet...
2009. ápr. 15. 16:09
 2/56 anonim ***** válasza:
42%
Engem nem zavarna. Biztos valamilyen szinten szereti ma is, hiszen nem szétmentek, hanem a lány meghalt. Konkurenciát nem látnék benne, tisztelném a páromat, hogy hűséges az érzelmeihez.
2009. ápr. 15. 16:10
 3/56 anonim ***** válasza:
45%
Én is úgy gondolom, ahogy második válaszoló. Ő nem konkurenciád, csak valaki, aki nagyon fontos volt a párodnak, akit tisztelt és szeretné valahogy az emlékeiben megőrizni. Én ebben semmi rosszat nem látok, de megértem, ha téged zavar. Ez esetben beszélj a pároddal, mert egy név örökre szól.
2009. ápr. 15. 16:12
 4/56 anonim ***** válasza:
92%

Nem egyeznek bele.

Sajnalom, hogy ez tortent a paroddal, de ez azert durva rad nezve is - kesobbiekben a gyermeketekre is.

En elmondanam szepen nyugisan, hogy megerted az erzelmeit es tiszteled a volt menyasszony emleket, de ez mar a TI eletetek es te csakis olyan nevet szeretnel adni a babukanak, ami mindkettotoknek megfelel. Te NEM szeretned az ex neven szolitani a sajat gyermekedet.

2009. ápr. 15. 16:13
 5/56 anonim ***** válasza:
41%

Első válaszoló vagyok. elolvasva a többi kommentet,eszembe jutott még az h tényleg szép dolog h így akara párod megemlékezni egy személyről akit szeretett,és ha nem is tetszik az ötlet akkor pL. két nevet adnák a gyerekemnek Pl X(vezetéknév) Y (keresztnév,ezt használná,így hívnátok ti is) Z(a párod elhunyt mennyaszonyának a neve)

nagy duzzogva sztem egy ilyen kompromisszumra hajlandó lennék,ha a páromnak ez ennyire fontos lenne

2009. ápr. 15. 16:18
 6/56 anonim ***** válasza:
42%
Lehet 2 keresztnevet is adni a babának, ez is egy kompromisszum lehetőség, ha nagyon zavar valamiért.
2009. ápr. 15. 16:19
 7/56 anonim ***** válasza:
90%
Így vagy úgy, de a korábbi kapcsolatnak vége lett. De ennek anélkül is meg lehet adni a tiszteletet, hogy az elhunyt nevét kapná a gyerek. Én se örülnék neki a helyedben, a múlt lezárult, és a jelenben te vagy a párja, és a névválasztásnál olyan név kell, amihez nincs semmi emléke a másiknak, se exek se semmi más. Semleges nevet kell választani, de ha ő nagyon ragaszkodik a névhez akkor vagy nem zárta még le a dolgot magában(és akkor minek neki másik kapcsolat, gyerek???????), vagy csak szimplán tapintatlan.
2009. ápr. 15. 16:21
 8/56 anonim ***** válasza:
44%

valahol megértem a kérdező párjáz,hiszen,menyasszony és vőlegény voltak,a legnagyobb szerelemben, mikor a lány váratlanul meghalt...

Durva. Én se tudnám rendesen feldolgozni... Ezt a kérdezőnek el kell fogadnia h volt elötte vki aki fontos volt a párjának és önhibájukon kívül lett vége a kapcsolatban. De most jelen van,és vele van,de attól még fontos marad neki az a lány,

2009. ápr. 15. 16:25
 9/56 anonim ***** válasza:
39%
16:13: az elhunyt hölgy nélkül valószínű, hogy a kérdező és a párja nem lennének együtt ma. Nem tudom, hogy ezen mit kell duzzogni. Egy halottra féltékeny lennél, aki semmit sem ártott neked?
2009. ápr. 15. 16:28
 10/56 anonim ***** válasza:
33%
Ha láttátok a Pearl Harbour című filmet, akkor ott is hasonló szitu alakult ki a film végére. A 2 srác jó barátok voltak, egyiknek volt egy menyasszonya, aki a másikkal egymásba gabalyodtak, végül a nagy szerelem meghalt egy bevetésben, a lány visszatért a vőlegényéhez, született egy kisfiuk, aki az elhunyt nevét kapta. Tudom, ez egy film, de ott is a halál vetett véget a nagy szerelemnek, és az elhunyt emléke tovább élt a kicsiben, mert az elhunyt fontos volt.
2009. ápr. 15. 16:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!