Mit tennél, ha a párod, az elhunyt szerelme nevét akarná adni a leendő babátoknak?
JAJ, EGY GONDOLAT lemaradt. És persze a gyereket is.
(30 éves, de el sem tudnám képzelni, hogy ne Ádám legyen!)
Szia. Az èn párom is elhunyt, pedig már az esküvöt terveztük. Ez egy nagyon nehéz dolog annak, akivel ilyen nem történt. Csak annyit tudok neked segíteni,hogy elmondom mit jelent ez nekünk, akik itt maradtunk. A szerelmed, ha már nem is él mindig a szerelmed marad, de ez semmilyen okot nem ad a féltékenységre. èn azóta már boldog párkapcsolatban élek egy másikkal.
A párodnak viszont meg kellene értenie, hogy neked ez esetleg fáj, vagy bántó lehet, ha a gyermeketek az elhunyt szerelme nevét viselné. Én elmondanám neki, hogy neked ez kellemetlen, és pszichikailag megterhelö. ès ha a gyermek egyszer megkérdezi honnan van a neve? Szerintem ez ijesztö egy kisgyereknek, hogy egy elhunyt ember nevét viseli. ès biztos vagyok benne, hogy párod szerelme sem akarná így. Beszéljetek róla öszintén!
Azt hiszem, majdnem egyedül maradtam , ezzel a véleményemmel, de én nem ellenezném.
Sőt azt gondolnám , hogy ez az ember annyira tud szeretni, hogy még a halál sem igazán akadályozza benne.
Ezért mivel szegény menyasszonya semmiben nem tud ártani a mi kapcsolatunknak, én beleegyeznék, feltéve ha nagyon nem tetszik a név.
Úgy gondolom engedd meg. Nem azért akarja a párod ezt a nevet, hogy rivalizáljatok, hogy "második" legyél, vagy mert még mindíg elhunyt kedvesébe lenne szerelmes. Egyszerűen számára ez egy szép név. Mégpedig azért mert valaki olyan viselte, akit nagyon szeretett. Ez nem zárja ki azt, hogy most Téged szeret, most Veled akar boldog lenni, és Tőled szeretne gyereket. Hiszen Te írtad, hogy soha nem emlegeti, nem hasonlít össze vele, hogy "nem él köztetek" a lány. Az elhunyt emléke fakul idővel, már csak annyi marad, hogy volt egy boldogság. De az a volt boldogság nem fogja befolyásolni a jelen boldogságát. Mindenképpen üljetek le és beszéljétek meg. Szerintem, ha neked is tetszik a név, szereted a párodat és ő is szeret Téged, egy kedves gesztus lenne vele szemben, ha megengeded, hogy lányodat Tamara névre kereszteljétek el. Szoktuk mondani "akit Te szeretsz én is szeretem". Az a lány biztosan nagyon kedves, szeretetre méltó volt. Nem riválisod, hiszen nincs miért. Ha a párod azt mondja legyen Meryl, mert Meryl Streep-nek jó feneke van, bizonyára ellenkeznél. De ha azt mondaná, legyen Meryl, mert Meryl Streep csodálatos, kedves, fantasztikus, akkor mit mondanál ?
Mindkét gyermekünknek úgy választottunk nevet, hogy azok a nevek kiestek, akiről kellemetlen ismerősök jutottak eszünkbe, és maradtak azok amelyekről vagy szép emlékeink, vagy kedves ismerőseink jutottak eszünkbe. Ez szerintem teljesen normális dolog.
Mivel lehetőség van a 2 keresztnév választásra, pofon egyszerű a dolog.Majd ha eljön a névválasztás ideje akkor válasszatok egy nevet közösen, ez lesz az első neve, aztán a második neve lehet a volt szerelemé.
Bár szerintem felesleges ilyen dolgokon elmélkedni mikor még bármit hozhat az élet.Lehet hogy csak fiatok születne,de szakíthattok is a jövőben.Valamint a párod még nincs felkészülve teljesen egy komoly, hosszútávú kapcsolatra.Még mindig gyászol,vagy még mindig bűntudata van.Amúgy neki volt valami köze a lány halálához?
Úgy értem talán autóbaleset történt ahol a párod volt a sofőr, esetleg tehetett volna valamit a lányért halála elött, de nem tette meg...ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!