Mit tennél, ha a párod, az elhunyt szerelme nevét akarná adni a leendő babátoknak?
hm. Most muszaj megirnom amit gondolok...ha valaki vesztett mar el hozza kozelallo embert akkor tudja az mekkora fajdalommal jar.
Egyreszt itelhetjuk morbidnak, pszichikailag helyesnek vagy sem, jonak v rossznak...szerintem itt nincsen olyan hogy felelotlen vagy rossz dontes. Mindegyik mellett ugyanugy tudnek ervelni, hogy miert nem, vagy epp hogy miert igen...
ez utobbi mellett ervelnek egy kicsit. Ha voltatok szerelmesek (nem kicsit, hanem ugy igazan!!!) akkor bele sem akarnatok gondolni az elvesztesere, a halalrol nem is beszelve. nem szetmentek haraggal, vagy a csaj otthagyta, vagy a csaj elkoltozott, vagy etc etc. Nem, itt a lany meghalt, aki a menyasszony volt...es ha belegondolok talan ennyi tiszteletet (vagy nemtudom hogy fogalmazhatnam meg jobban) megadnek neki, szeretetbol...ugyh valoszinuleg belemennek.
Neked, kedves kerdezo azt tudom tanacsolni, hogy fontold meg, es ha ugy erzed maximalisan nem tudsz belenyugodni, elfogadni a parod kereset, akkor inkabb mas legyen a baba neve.
Udv
Mivel annyian emlegetik az elvesztett szeretteket...Nekem a nagymamám volt a legnagyobb kincs az életemben-felnevelt,mert anyámnak nem kellettem.Gyönyőrű szép neve van(volt),két lányom is született a halála után,mése kapta egyik sem a nevét(se másodiknak,harmadiknak)Ő egy volt,megismételhetetlen.
Azonkívül nem szerettem volna a lányaimnak se okozni gondot vele(hányszor hallom,ha mondják hogy xy,aztán visszakérdeznek,hogy melyik)
Persze lehet hogy csodabogár vagyok,mert abba se egyeztem bele,hogy a gyerekeim szülők/nagyszülők(mi)neveinket kapják...talán,ha kaptam volna egy repülőjegyet izraelbe.
Nem engednem, hogy a volt baratno nevet kapja meg a mi kisbabank. Komolyan mondom ez meg viccnek is rossz!
Gondold el, minden egyes pillanatban a volt baratno jutna eszetekbe mindegyikotoknek a baba neverol!
Az jutott eszembe, hogy a baratod vegye fel a volt baratnojenek a vezeteknevet. Elvegre elmult 18 eves, es a nevet megvaltoztathatja. Vesd fel neki ezt a lehetoseget! Akkor mindig a lanyra gondolhat csak.
Vigyen minden nap 2-szer viragot a temetobe a lanynak, es gyujtson gyertyat is.
Szerintem meg ha ennyire nem tudta még feldolgozni a gyászt,akkor még nem kellett volna új kapcsolatba kezdenie.Miért nem maradt még kicsit egyedül,hogy megeméssze a történteket?Gyászolja ameddig úgy gondolja,hogy el tudja már engedni,ezt tiszteletben kell tartania természetesen mindenkinek,de azt már nem kell tudomásul venni,hogy beköltözteti ezt a jelen kapcsolatába is.Te szüld meg azt a gyereket,aki a volt szerelme nevét viseli,hogy rá emlékezhessen még így is????Na ez nagyon morbid kérés a részéről.Én nem akarnék egy szellemmel együtt élni,a helyettesítője egy pótlék lenni.Szerintem meg ez az önzés a párod részéről,hogy ezt Te fogadd el.
Mindenkit érnek veszteségek tragédiák az életében előbb utóbb,de ezt fel kell tudni dolgozni,túl kell jutni rajt.Szörnyű érzés lehetett neki én ezt elismerem,de a kérése azt bizonyítja,hogy benned is Őt keresi,és nem is akarja elengedni.Forduljon pszichológushoz ha nem megy neki egyedül,sokat segíthet.Most még tolerálod,de majd évek múlva ha nem tudja magában lezárni,fel fogja őrölni a kapcsolatotokat.Járjon ki hozzá néha a temetőbe,nem azt mondom,hogy felejtse el,de a Ti közös életetekben nincs keresni valója a volt szerelemnek.
Férfi szemmel: Remélem nem! Csak ezeknek az enyémmel ellenkező izlésűeknek a szemében.
Áruld el végre, milyen Keresztnévről van szó?
Anasztázia, Eufrozina, Klotild vagy Csenge(lle)?
Ha ne adj' Isten Mária vagy Erzsébet.. Majdnem mindenkit Máriának és Erzsébetnek hívnak!
6 évig volt egyedül a halála után. Igazából fel sem merült bennem, hogy még nem tudta elengedni, erről szó sincs, ezt biztosan tudom. Nincsenek a lányra emlékeztető dolgok sehol, nem szokta emlegetni, hallottak napján megy a temetőbe és ennyi. Semmi gondolatáról tettéről nem érzem, hogy nem tudta még elengedni. Először három évvel ezelőtt akart elvenni, akkor még valahogy úgy gondoltam, hogy talán mintha Tamara még itt lenne...Már nem érzem ezt régóta.
Ja igen, Tamarának hívták...
Szia!:( Biztosan megdöbbenék!Jaj,szegényke én igazán sajnállak....a párod egyértelműen morbid kívánsággal állt elő.
A válaszadók nagy része nem foglalkozna ezzel-nyílván nem voltak ilyen helyzetben...hozzáteszem,én sem...de mégis...Ez nem egészséges.Na jó,igazából sokfélék vagyunk és valószínűleg Te is érzékenyebb típusú ember vagy,ezért is foglalkozol a kérdéssel.
Remélem azért kompromisszumra juttok és nem sérül senki.Kíváncsi vagyok,hogy végül mire jutottatok.Üdv,3 hós picibaba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!