Belga öröklési jog. Mit tehetek? Édesanyám 84 -ban édesapám halála után ment férjez Belgiumba, sajnos idén Júniusban elhunyt és most a férje zaklat, hogy írjak alá egy lemondó nyilatkozatot.
Mert itthon is kapott nyugdíjat és kint is és az itthoni nyugdíját velem közös bankszámlára utalták és csak ha nyaralni jött akkor felvettem és odaadtam neki persze erről semmien papírom nincs , és mindig az én aláírásom szerepel a felvételi papírokon. Van e ennek valami jelentősége?
Tehát most az ő olvasatában 15 éve használom édesanyám nyugdíját és ezért mondjak el a nekem járó egyéb örökségről. Kérdésem az lenne egyáltalán jogilag milyen örökség illet meg, ingatlan a férj nevén és házasság előtt lett építve, gondolom van bankszámla kiürítve …
Szóval van e bármi értelme pereskedni egy nem létező pénzért vagy van valami esélyem ilyen helyzetben?
Tudom hogy kiürítették a számlát , a férj a saját számlájára utalta a rajta lévő összeget .
Az ingatlan elvileg a férj hozott tulajdona más vagyonról nem tudok és igazából fel sem merült hogy bármiért kapálóznom kellene.
Édesanyámat tisztessége kiápoltam , és nekem ez így volt jó,a családi örökségemet 25 éve megkaptam, csak a lemondás ténye zaklat miért kellene lemondanom ha nincs miről és egyébként hol tudom meg nulla francia nyelvtudással hogy mi van , legalább a jogszabályokat ismerném :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!