Hogy mondjam meg finoman, hogy nem akarom, hogy jöjjenek?
Most lesz majd a szülinapom egy hét múlva. Van anyukámnak két testvére. A kisebbiknek van két gyereke. A nagyobbik testvérével abszolút semmi bajom, sőt amióta nagynénéméknél megvannak a gyerekek jobban szeretem keresztanyámékat, mint eddig. Keresztanyáméktól mindent megkapok, késve de meg. Nagynénéméktől, meg semmit nem kapok négy éve, mióta a nagyobbik gyerek megszületett, hozzáteszem nekem 27-én lesz a szülinapom, neki meg huszadikán. Egy héttel az enyém előtt. Megmondom őszintén igenis elvárom, hogy legalább annyit mondjanak, hogy boldog szülinapot! Névnapom most volt hatodikán. Pont itt voltak. Én kaptam az ajándékokat anyutól, aputól de ők még arra sem méltattak, hogy "boldog névnapot", vagy valami. Semmit sem kaptam tőlük, de ők meg elvárják, hogyha mi megyünk a gyerekek szülinapjára, akkor igenis halmozzuk el őket ajándékokkal. Ha a x gyereknek van a szülinapja, elvárják, hogy y gyereknek is vegyünk ajándékot. Jó megértem, hogy kicsik, mert imádom őket félreértés ne essék, de egy napot én is megérdemlek! Tavaly idejöttek szülinapomra, mikor nem is hívtam őket, mert tudtam, hogy mi lesz Istenítik őket. Komolyan mondom X-Y gyerek több ajándékot kapott mint én! Na itt voltak sznapomon. Semmi olyat nem kaptam, hogy "boldog szülinapot". Idejöttek. megkajáltak majd elmentek haza. Ez milyen már?! Szerintem a pofátlanság határa. És abszolút nem zavartatták magukat! Nagyon szeretem őket, mert ténylg. De ha ez még nem elég akkor öreganyám is fokozza. Ő hívta meg őket tavaly is. Én mindig vettem legalább valami kisautót a X meg az Y szülinapjára, de tőlük négy éve semmit nem látok! És az, hogy minden hétvégén itt vannak reggeltől- estig. A kisebbik nagyon rossz. A nagyobbik hisztis...
Nem akartam ilyen hosszúra, de... az a kérdésem, hogy hogyan mondjam meg finoman nagynénéméknek, hogy nem szeretném, hogy jöjjenek?? És anyu se, meg apu se. Köriék se nagyon ragaszkodnak hozzá, hogy jöjjenek. Ja hozzáteszem, 20-án Tankcsapda koncert lesz. Keresztanyámmal meg akartam venni a jegyeket, félretett nekem anya 4000 ft. hogy megvegyem. Keresem a pénzt. Sehol. Mama bejelenti: "X gyereknek a szülinapjára vettem ajándékot belőle. Azt hittem anyád azért rakta félre." Komolyan mondom én olyan ideges lettem, hogy elkezdtem bőgni. és így hívd fel keresztanyádat, aki már megvette a jegyét... Szóval...
Hogy mondjam meg, hogy nem szívesen látom itt őket, azon a napon. Tavaly se rólam szólt. X gyerek meglátta a tortámat, odafutott: "bojdog szülinapot X." És elfújta mind a 15 szál gyertyámat... És mindenki őt istenítette... Marha jó volt. Szóval...mégis mit tegyek? Hiába nem hívom meg őket, mama elintézi, hogy jöjjenek..:/ De én nem szeretném.:/ Mit tegyek?
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett..:/
Na de miért jönnek?Ők nem dolgoznak vagy mi?Örökké ráérnek?És mama veletek lakik?
Ha jönni akarnak rendszeresen menjetek el otthonról,nem igaz,hogy ilyen piócák léteznek és nem veszik észre magukat!
Megértelek. Engem se anyám, se apám nem köszöntött fel. Még csak egy boldog szülinapot se bírtak kinyögni..
Szerintem mondd meg őszintén szüleidnek, hogy nem szerednéd, hogy jöjjenek. Hiszen az a Te napod lesz. Mamádtól meg kérdd vissza a pénzt, még ha el is fogytak a jegyek. Anyukád Neked rakta félre, nem másnak.
Háát nagybátyámnak annyi munkahelye volt már, hogy jajj...egyik tanáromnál szokott hétvégenként dolgozni, így minden szombaton itt vannak reggeltől estig.:/ mama sajnos velünk lakik.. annyiszor próbáltunk spórolni egy házra, van egy kis telkünk, ami még apa anyukájáról maradt ránk, de nincs pénz építkezni.:/ meg messze van és nem szívesen hagynám itt a sulit. de ha lenne pénz és tudnánk felhúzni házat nem gondolkodnánk hanem mennénk...
am nagynéném majd elsejétől dolgozik, de akkor ha valamelyik gyerek bete itt lesz nálunk, mert itt fog nagynéném dolgozni a szomszéd faluba..:/ szóóval...törnek előre mi felénk.:/
Hát én nem szeretnék ilyen családban élni. Te jó isten mi lehet ott. Én azt tenném a helyedben, ha jönnek megvárod míg mindenki bejön stb. köszönsz, majd ha nem köszöntenek fel vagy a gyerekek előtérbe kerülnek és az ő ünneplésük folyik, akkor fogod magad pénztárca, telefon, kulcs és mész sétálsz egyet a városban vagy falu nem tudom hol laksz. majd egy-két óra múlva visszamész. Ha nem változik a helyzet akkor nem normálisak a nagynénédék, mert nem fogták fel a helyzetet és onnantól kezdve nem érdemes az idődet se rájuk pazarolni. Ha megkérdezik miért is csináltad, akkor elmondod mit is gondolsz meg miért tetted. Nálunk egyszer volt ilyen 14 éve. Összeveszett apám meg az öccse. 8 évig a család két része egymáshoz sem szólt. Majd megszületett húgom és ők lettek a keresztszülők és valamennyire visszaállt a rend, de most megint bajok lesznek. Tehát van veszélye ennek a kis akciónak. És nagymamád meg miért nem lakik a nagynénikédéknél, ha már annyira gyakran látni akarja őket.
18/N
Én a heledben nem bújnék el az ajándékokkal: Amikor valkaitől megkapom gyorsan kibontanám úgy, ohgy nagynénémék lásk meg a gyerekek,hogy húh nekem baromira jó ajándékot kaptam bibi én kaptam!
Hátha észhez tének.
14:36 - én ezt csináltam most hatodikán, mert ugye nem köszöntöttek fel meg stb. de észre se vették magukat.. még a hajam se vették észre, pedig hát középig ért, és levágattam hátul fel lett nyírva és a vállamig se ér le de azt se vették észre.:/
14:53 - mindig azt csináltam. tavaly kaptam barátomtól egy tök jó gyertyatartót. mondanom se kell h a két gyerek elvette, és jól össze is törték...:/ betöltöm a tizennyolcat, spórolok most egy házra, és amint esélyem van menekülök... unokaöcsémnek, aki ugye egy hónappal fiatalabb kiskori játékát két perc alatt tették tönkre... van egy nagy buszom. mert apa buszos.. és van egy nagy sárga buszom. valamelyikük rátaposott és mondanom sem kell, hogy már az se az igazi.:/
Huh!:// ez engem is nagyon kiidegelne. Nos! Hívd fel őket és mond meg nekik, szépen, lassan a bántalmad és utána tedd hozzá"Nem akarom hogy megsértődjetek, de idén nem szeretnémhogy részt vegyetek a születésnapomon, mert az én szülinapom és a gyerekek (X és Y)mindig úgy csinálnak mintha az ő születésnapuk lenne pedig ez az én napom és ez nekem rosszul esik. Sőt! Tudom hogy nem vagyok 7 éves de az ajándékokis jól estek volna az elmúlt évekbe...
Remélem segítettem. :) bocas a helyesírási hibákért.<3puszii
Köszi mindenkinek a válaszokat! Ma pont beszéltem nagynénémmel, aki kérdezte, hogy megyünk-e a X gyerek sznapjára. Mondom mama biztosan.
Mama gondolom legszívesebben oda költözne, de nagyon pici a házuk és a kisszoba már a gyerekek szobája, és a mama max a kutyával aludhatna...
Mi meg nem megyünk a kisgyerek szülinapjára, megmondom őszintén nem is bánom... inkább elmegyünk Tamásiba vagy Pápára fürdeni azt kész! Kereszt szüleim se mennek...mi akkor miért mennénk..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!