Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg finoman,...

Hogy mondjam meg finoman, hogy nem akarom, hogy jöjjenek?

Figyelt kérdés

Most lesz majd a szülinapom egy hét múlva. Van anyukámnak két testvére. A kisebbiknek van két gyereke. A nagyobbik testvérével abszolút semmi bajom, sőt amióta nagynénéméknél megvannak a gyerekek jobban szeretem keresztanyámékat, mint eddig. Keresztanyáméktól mindent megkapok, késve de meg. Nagynénéméktől, meg semmit nem kapok négy éve, mióta a nagyobbik gyerek megszületett, hozzáteszem nekem 27-én lesz a szülinapom, neki meg huszadikán. Egy héttel az enyém előtt. Megmondom őszintén igenis elvárom, hogy legalább annyit mondjanak, hogy boldog szülinapot! Névnapom most volt hatodikán. Pont itt voltak. Én kaptam az ajándékokat anyutól, aputól de ők még arra sem méltattak, hogy "boldog névnapot", vagy valami. Semmit sem kaptam tőlük, de ők meg elvárják, hogyha mi megyünk a gyerekek szülinapjára, akkor igenis halmozzuk el őket ajándékokkal. Ha a x gyereknek van a szülinapja, elvárják, hogy y gyereknek is vegyünk ajándékot. Jó megértem, hogy kicsik, mert imádom őket félreértés ne essék, de egy napot én is megérdemlek! Tavaly idejöttek szülinapomra, mikor nem is hívtam őket, mert tudtam, hogy mi lesz Istenítik őket. Komolyan mondom X-Y gyerek több ajándékot kapott mint én! Na itt voltak sznapomon. Semmi olyat nem kaptam, hogy "boldog szülinapot". Idejöttek. megkajáltak majd elmentek haza. Ez milyen már?! Szerintem a pofátlanság határa. És abszolút nem zavartatták magukat! Nagyon szeretem őket, mert ténylg. De ha ez még nem elég akkor öreganyám is fokozza. Ő hívta meg őket tavaly is. Én mindig vettem legalább valami kisautót a X meg az Y szülinapjára, de tőlük négy éve semmit nem látok! És az, hogy minden hétvégén itt vannak reggeltől- estig. A kisebbik nagyon rossz. A nagyobbik hisztis...

Nem akartam ilyen hosszúra, de... az a kérdésem, hogy hogyan mondjam meg finoman nagynénéméknek, hogy nem szeretném, hogy jöjjenek?? És anyu se, meg apu se. Köriék se nagyon ragaszkodnak hozzá, hogy jöjjenek. Ja hozzáteszem, 20-án Tankcsapda koncert lesz. Keresztanyámmal meg akartam venni a jegyeket, félretett nekem anya 4000 ft. hogy megvegyem. Keresem a pénzt. Sehol. Mama bejelenti: "X gyereknek a szülinapjára vettem ajándékot belőle. Azt hittem anyád azért rakta félre." Komolyan mondom én olyan ideges lettem, hogy elkezdtem bőgni. és így hívd fel keresztanyádat, aki már megvette a jegyét... Szóval...

Hogy mondjam meg, hogy nem szívesen látom itt őket, azon a napon. Tavaly se rólam szólt. X gyerek meglátta a tortámat, odafutott: "bojdog szülinapot X." És elfújta mind a 15 szál gyertyámat... És mindenki őt istenítette... Marha jó volt. Szóval...mégis mit tegyek? Hiába nem hívom meg őket, mama elintézi, hogy jöjjenek..:/ De én nem szeretném.:/ Mit tegyek?

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett..:/

2011. aug. 16. 11:47
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
12:23..hallod cserélj velem! te abszolút nem érted h mi van itt nálunk!! Én minden programomat lemondtam állandóan h elmenjek hozzájuk. 3 éve készülünk a koncertre keresztanyummal, de sose jutottunk még ki!! úgyhogy valamilyen szinten egem is meglehetne érteni...
2011. aug. 16. 12:26
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

Mikor ebédre vártok és megkérdezik,mire várunk,természetesen és könnyedén azt mondod:arra,hogy mindenki felköszöntsön és utána ehetünk.

Én jól beégetném és nem érdekelne,ha megsértődik.A saját lelkivilágod az elsőbbrendű,nem az övék!

2011. aug. 16. 12:30
 23/47 anonim ***** válasza:

Lehet hogy így leírva hisztinek jön le, de szerintem igazad van. 16 évesen még ezek szarul tudnak esni. Nálunk is van hasonló helyzet de én 24 vagyok és megtanultam hogy kár ezzel foglalkoznom.. Van épp elég ami miatt idegesíthetem magam.

Én megmondanám ezt a szüleidnek. És ha kell odaállnék a nénikém elé és közölném finoman, de érthetően, hogy nincs ezzel probléma, akkor nem kell egymást felköszönteni. neked ez szarul esik. És így ne várja el hogy Te felköszöntsd az ő családját. Ennyire egyszerű. Vagy odaállsz anyud elé és megmondod, hogy ne hívja meg őket.

A koncertre elvett pénzt is mondanám anyudnak, vagy épp mamádnak kéne szólni, hogy akkor azt szépen adja vissza neked, mert az a tiéd volt.

2011. aug. 16. 12:46
 24/47 anonim ***** válasza:
Hát én megértelek, és szerintem egyértelmű, hogy a Te szülinapodnak nem a gyerekekről kell szólnia. Az én családomban is van egy csomó kicsi, de ha valakinek, felnőttnek, vagy nagyobb gyereknek szülinapja van, akkor igenis ő az ünnepelt, és az a nap róla szól. Attól még foglalkozva van a kicsikkel is, de nem kell szerintem sem mindig nekik lenni a középpontban. Szerencsére ez nálunk sose volt szokás. Esetleg próbáld a nagynénédékkel megbeszélni, hogy ez rosszul esik neked. Ha még csak szóban sem köszöntenek fel az meg bunkóság. Én a keresztanyámtól évek óta nem kapok semmit se névnapra, se most a 20. szülinapomra, az én anyám pedig ugyanúgy adott ajándékot az ő gyerekének. De én nem is várom el az ajándékot, írásban felköszöntött, nekem ennyi is elég.
2011. aug. 16. 13:06
 25/47 A kérdező kommentje:
Én se várom el, de keresztanyáméknak is van egy nálam öt héttel fiatalabb gyerekük. keresztanyumék se élnek olyan húúú de jól, mi se, de nagynénémék meg igen..és értitek köriék akik szintén szarul állnak tudnak rám azért kétezer forintot költeni, mindig írnak nekem. de ők semmi. ballagásom is a kicsikről szólt...:/ komolyan rosszul vagyok ha jönnek, pedig én nagyon szeretem az unokaöcséimet. 16 év van köztünk nagynénémmel. kajak mintha a testvérem, vagy a második anyám volt.:/ de minden megváltozott és visszaszeretném kapni őket.:/ és ez nem hiszti, nem féltékenység csak szomorúság.://
2011. aug. 16. 13:29
 26/47 A kérdező kommentje:
Ja és anya se akarja hívni őket. mama hívja őket állandóan..:/
2011. aug. 16. 13:30
 27/47 anonim ***** válasza:

És ha 16 éves? Én 26 évesen is a falra másznék!

A mamádnak mondd meg, hogy a pénzt akkor legyen kedves visszaadni neked, mert az neked lett félretéve, és már meg kellene venni a jegyet. Máskor meg ha talál valahol félretett pénzt, előbb kérdezzen, meg ha nem az övé, akkor ne költse el.

És az a szöveg, hogy sokba kerül 2 gyerek, oké, de nem annyiba, hogy évente 1-2-szer nem tudnának venni egy cserepes virágot, vagy 1 doboz bonbont, az max 1000 Ft. Egyébként meg sehova sem megyek úgy enni, vagy vendégségbe, hogy legalább 1 bonbont vagy/és 1 üveg bort nem vinnék.

Ami meg a szülinapodat illeti, gondolom, szombaton vagy vasárnap tartjátok. Tartsátok előbb, az előző hétévégén. Anyukádékkal meg lehet beszélni, ha ők sem akarják, hogy jöjjenek, a mama meg ráér akkor megtudni, mikor előveszitek a tortá. Ha a nagynénédék kérdezik, meg annyi, hogy megtartottátok már.

2011. aug. 16. 13:37
 28/47 A kérdező kommentje:
Igen ez mind szép és jó, de most szombaton a X gyereknek a sznapja lesz...és az övét aznap kell megülni mert kiborítja a kölyök a bilit...tavaly tőlem kapott egy kamiont. két hónapig spóroltam h megvegyem neki...nem mentem ugye a koncertre se, nem mentem bnőmmel moziba sehova és kiborította a bilit mert ő pirosat akart és én feketét vettem. vasárnap meg nem jó, mert mindenki dolgozik.:/ csak 27-én vagy 28-án tudjuk megtartani. és ha én lezsírozom anyuékkal h ne jöjjenek akkor is. mama hívja majd őket.:/ de am igen mi is mindig viszünk valamit, de mondom két hónapig spóroltam mert a X gyerek kamiont akart...:/ és nem volt olcsó, mert nem kicsi kamion volt.:/
2011. aug. 16. 13:41
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy itt az összes válaszoló frusztrált csóró kisgyerekes anya, vagy mi... tudom, most fognak jönni a lepontozások (egyébként nem a kismamákkal van a bajom, csak azokkal, akik az itt leírt összes dologra azt válaszolják, hogy kicsi gyerek, nem szabad neki szólni, még nem tudja, meg a kicsi gyerek mindent megérdemel, biztos nem marad a kérdetőre pénz, fogadja el... én úgy vagyok vele, hogy mondjuk el lehet várni családok között, ha az egyik család ELVÁRJA, hogy ajándékot vegyenek nekik, akkor nekik is illene viszonozni meg stb.)... ezért nem nevelődnek meg rendesen a mai gyerekek... mondom ezt 22 évesen)... de azért gondoljatok bele... nem azzal van itt a baj, hogy a kérdező hisztis, hanem azzal, hogy apukáján meg anyukáján az összes rokon lesz.rja a fejét, hogy ő mit szeretne... pedig attól, hogy a többi gyerek kicsi, attól még mondjuk nem az Ő szülinapján kellene a törpöket ünnepeltetni, és nem a számára félretett pénzből kellene a mamának ajándékot venni a két kicsinek, amikor valószínűleg tudták a koncertes dolgot.

Én a helyedben azt csinálnám, hogy mindent, amit ide leírtál, gondolj még egyszer át a fejedben, és hiszti, kiabálás és stb. nélkül mondd el a szüleidnek még egyszer és a nagymamádnak is. Hogy szeretnéd, ha a szülinapod rólad szólna, ha nem mki mással törődnének, csak veled nem, és hogy olyanokat nem szeretnél meghívni a szülinapodra, akik csak a saját istenítésük miatt mennek oda, esznek és neked semmit, még egy jó szót sem adnak. Ha itt nem érsz el célt, akkor sztem megmondhatod az ominózus családnak is. Na, akkor az lesz, hogy megsértődnek, és nem mennek el. Gondolom, ha apukád-anyukád is veled ért egyet, ahogy látom az írásodból, akkor nem fognak nagyon kiakadni, ha egy ideig fújnak rád. A koncerttel kapcsolatban pedig, ha eddig nem sikerült elintézni... kérj kölcsön vkitől, aztán majd add vissza... nehogy semmi örömöd ne legyen a szülinapid környékén...

2011. aug. 16. 13:41
 30/47 A kérdező kommentje:

Igen csak a jegyek elfogytak...:/ szóval...ugrott minden...

Am nem vagyok hisztis...csak kiborultam elég rendesen. Ha már tudjuk, hogy jönnek mindig elmegyünk itthonról.. annyira elegünk van már. kétnaponta reggel héttől, este 8-fél 9-ig itt vannak. öcsém én már anno fél nyolckor fürödtem és legkésőbb kilenckor aludtam...

2011. aug. 16. 13:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!