Hogyan mondjam a rokonoknak ne jöjjenek majd a babát az elején látogatni? (ne sértődően de én csak a babával párommal és az az érzésem hulla fáradt leszek) és ha eröltetik hogy csak 5 percre mennénk be?
Én egy kis időre mindig hagytam, hogy jöjjenek. És bár tényleg fáradt voltam, és mikor már nem akartam, hogy ott legyenek, akkor mondtam, hogy "nagyon fáradt vagyok, megkérdhetlek, hogy magamra hagyjatok?". Ha meg tényleg egyáltalán nem akarod, hogy menjenek, akkor "az első napokban/hetekben szeretnénk hármasban lenni a picivel, úgyhogy légy szíves ne gyertek, de majd hívlak, ha jöhettek" vagy valami hasonló.
"aztán valami bacit összeszed az elején mert 3hónapos korig nem alakul ki az immunrendszere"
Ha nem az influenza- vagy valami más járvány, akkor nem kell ennyire túlparázni. Mielőtt bemegy az illető, mosson kezet, ne hajoljon túl közel a babához, ne puszilgassa és kész. De ha normális, akkor ezt nem kell neki mondani, hanem automatikusan így csinálja...
Szia, szerintem már most "hintsd el" hogy mit szeretnél...
Nálunk is ez volt, sőt! Mikor mi hazaérkeztünk a kórházból, a saját szüleimet kértem meg, hogy ne jöjjenek majd csak másnap mert mi most lettünk egy új család és szeretnénk hármasban lenni! Anyukám meg is sértődött mert szerinte az első fürdetés joga a mamáé...
Most pár nap és jön a kistesó...szintén megkértem őket. Talán most nem sértődik meg. Egyébként nálunk a "kézmosásból" volt probléma ugyan én nem vagyok egy steril anyuka de azt elvárom mindenkitől, hogy mielőtt a kezébe fogja az újszülöttet clarasept-tel fertőtlenítse a kezét! Lifttel jönnek millió ember nyomja a gombokat, a buszon a fogantyút, apukám láncbagós iszonyú büdi a keze...és hadd ne soroljam. Ez nem tetszett mindenkinek de megkértem őket fogadják el ez az én kérésem nem olyan nagy áldozat ugye kezetmosni??!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!