Hogyan mondjam a rokonoknak ne jöjjenek majd a babát az elején látogatni? (ne sértődően de én csak a babával párommal és az az érzésem hulla fáradt leszek) és ha eröltetik hogy csak 5 percre mennénk be?
Én dec. 16-án szültem, és már előre megmondtam, hogy az első 6 hétben (Karácsony és a szülinapom ide vagy oda) csak a szüleink és a testvéreink (1-1 plusz a házastársaik) jöhetnek.
Egy nagynéni volt, aki közölte hogy az túl sok, de meg sem hallottam.
És én is vettem antibakt. foly. szappant, tavaszig mindenkit beparancsoltam a fürdőszobába, hogy használja.
A fiam már 21 hónapos, de ma is simán rászólok bárkire (legyen az akár anyósom), hogy vegye le a cipőjét és mosson kezet, mielőtt összeborulnak a kicsivel.
Azért anyukád és ha jóban vagytok anyósod nagy segítség, nekem az első heteben főztek és vasaltak, ami megfizethetetlen volt.....
én vagyok akkor a túl laza anya :)
én örültem, hogy jönnek a rokonok, segítettek, míg szoptattam befogtam őket mosogatni vagy port törölgetni :)
3 hetes volt karácsonykor a fiam, akkor körbejártuk a családot, nagymamáméknál 18an voltunk :)
beteget nem engedtem be, más meg jöhetett 1-1 órára ha akart :)
én mindkét szülés után 3 héttel éreztem azt, hogy képes vagyok vendéglátásra.
Addig idegesített, ha jöttek a mamák, mert nem akartam azért naponta takarítani, rendet rakni, mikor egész éjjel nem aludtunk.
És akkor ráadásul jöttek, fogdosták (ez főleg anyóséknál idegesített), megmondta a "frankókat" (hogy neveljem, de nagy a hasam, nem kell csend a babának-ő ordít,én sem tök csendet akartam), szóval képzelheted hova kívántam.
A kórházban ugyanezt csinálta. Sürgetett szoptatásnál, hogy itt van, menjünk ki (nálunk nem jöhettek be-szerencsére-, uh a másodiknál megmondtam, mikor megszületik bejöhetnek, utána nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!