Mit tegyek? Kihez forduljak?
Sziasztok! Először is szeretném megköszönni, hogy elolvastátok a kérdésemet! Elég hosszú lesz a többi, de kérlek, ha tudjátok, olvassátok végig, mert fontos lenne.
25éves lány vagyok. Az az igazság, hogy nagy dilemmám van. Pár éve meghalt az Anyukám és főleg azóta leromlott az állapotom. Az orvosok sem tudják, mi a bajom, de valami pszichogén pszichózisom van, kiskorom óta halucinálok, nem vagyok skizofrén, ezt már többször letesztelték, de kiskoromban nagyon ritkán volt halucinálásom, aztán sok évre jobban lettem, Anyukám rákos lett és én meg depressziós, amiből kigyógyultam. Közben a neten megismerkedtem a vőlegényemmel. Féléve voltunk együtt, amikor meghalt Anyukám. Mi lassan 4,5évesek leszünk, Anyukám 4 éve, szept.4-én halt meg. Sajnos azonban ez a pszichózisom egyre erősebb lett, egyre többet halucináltam, de most vagyok a legrosszabbul, júl.eleje óta 1-3napoonta halucinálok, sokszor az egész éjszakát áthalucinálom, és a legrosszabb, hogy mostmár nemcsak hallok, látok ijesztő dolgokat, hanem mostmár kínoznak is, csikiznek, amit alig birok ki. Rettegek az elalvástól, mert ezek a halucinálások hipnagóg halucinálások, tehát félálomban jelentkeznek, ébren vagyok igazából, nézelődök is, de az agyam még kicsit mégis alszik, és a legrosszabb, hogy nem tudok mozogni sem, csak a szememet tudom mozgatni és levegőt venni, mást nem, beszélni sem. Így ha halucinálok teljesen ki vagyok szolgáltatva a rosszullétnek. Segítséget se tudok kérni, előjele sincs a halucinálásnak, hogy szólhassak előre, hogy baj lesz. Nagy baj, hogy már vagy 3 éve kezelnek egy klinikán, de semmilyen terápia, semmilyen gyógyszer nem segít, egyre rosszabbul vagyok és egyre gyakrabban. Jelenleg már nem a klinikára járok, mert ott évek óta nem tudtak meggyógyítani. Az ország legjobb orvosához járok, eddig 3-szor voltam nála, de legutóbb olyat mondott, hogy nem tudja, hogy segítsen nekem, és hogy ha nem tud rajtam segíteni, nem szép tőlem pénzt elkérnie. Tehát nagyjából lemondott rólam. Azt is mondta, hogy nagy kihívás vagyok neki. Mondta azt is, hogy rajtam gyógyszer nem fog segíteni, hiszen eddig már vagy egy tucat gyógyszert kipróbáltam, hiába, ez a professzor azt mondta, hogy talán a hipnózis segítene rajtam, de nem biztos ebben sem. Ja, és persze dolgozni sem tudok...
A konkrét kérdésem az lenne, hogy szerintetek mit tegyek? Lehet ezekszerint, hogy soha nem fogok megggógyulni és arra gondoltam, hogy lehet, szakitanom kéne a vőlegényemmel, aki nekem a családomon kívül a világot és a boldogságot jelenti, de nem szúrhatom el az ő életét is, Ő pár év múlva családot szeretne, de ez velem nem lesz megvalósítható, talán. Bele fogok halni, ha nem láthatom majd és akkor is ha mással fogom látni, de nem tehetem tönkre az Ő életét is. Mit tegyek? Nagyon félek....
Az örökségből elvileg egyszer lesz több pénzem és arra gondoltam, hogy ki kéne mennem külfödre, hátha ott magasabb szintű az orvostudomány és hátha tudnak rajtam segíteni. Ez volna az utolsó mentsváram, nem tudom, mit tehetnék még...Vagy kihez forduljak és melyik országban egyáltalán?
Mégegyszer köszönöm, hogy elolvastátok!
Szia :)
Elsősorban fogadd őszinte részvétem Édesanyád miatt.Másodszor pedig,az én véleményem szerint,jót tenne Neked a környezet változás,és szerintem,mint mondtad,menj ki külföldre.Az olvasottak alapján,a párod nagyon szeret Téged,biztos vagyok benne hogy melletted áll,és szerintem akkor tennéd tönkre az életét,és a sajátodét is,ha szinte az egyetlen embert aki a kezedet fogja a szakadék szélén,elküldöd.Üljetek le,és mond meg Neki hogy szerinted az lenne a legjobb,ha megpróbálnátok kimenni külföldre.Új barátokat keresni,új munkahelyet,új légteret ahol kikapcsolódtok a szabadidőtökben.Nem vagyok orvos,de szerintem ezt meg kellene próbálnod/próbálnotok!
Nagyon sok szerencsét kívánok Nektek a továbbiakban! :) :)
Szerintem hülyeség szakítanod a pároddal, hogy ha szereted. Önzőség, akkor akkor mi lenne veled? Van más rokon, aki odafigyelne rád? Nem biztos, hogy ez az ő érdeke. Ezt a döntést hagy meg neki. Maximum ülj le vele beszélgetni erről.
Külföld jó ötlet, hamár az itthoni legjobb sem tud segíteni. amúgy rendes tőle, hogy ilyeneket mond. De ha ő ide eljutott karrierben, akkor kell lennie kapcsolatainak, ő szerintem biztosan tud valakit ajánlani.
Kedves 20:33as: sokat olvastam az alvási paralízisről, de a professzor szerint ez nem az, mert pl. már fizikai tünetek is vannak. De köszönöm, amúgy majd szeptemberben megyek ideggyógyászatra, hogy biztosan megnézzék, ez nem-e alvási paralízis.
20:34: Neked is köszönöm! Próbálok utánanézni, hogy kezeltek-e már ilyen esetet valahol, de a prof. biztos nem kezelt ezekszerint.
Bárki másban kárt tudsz ilyenkor tenni? mert a leírásod alapján nekem nem úgy tűnik, úgyhogy nem értem miért is ne lehetne neked rendes családod...
A kérdésedre a válaszom, próbálj akupunktúrára járni. Nekem használ, igaz hogy más típusú betegségem van, de 3 éve folyamatosan járok, és nagyon sokat segít. gyógyszerek csak ideiglenesen voltak jók, de mindig visszajött az alapbajom, ezzel meg egész jól elvagyok. Drága, de megéri. Mindenképpen kínai pasihoz menj, ha rászánod magad.
32/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!