Elvált férjnek gyereke felé mik a jogai, mik a kötelességei?
Egy elvált férjnek , ha APA, vannak kötelességei. Ha megteheti, részt vesz a gyereke nevelésében. Nem csak a láthatásra redukálja a kapcsolattartást.
Azt olvasom ki az írásodból, hogy zavar, ha a párod netán besegít a gyermeke nevelésébe.
A kiskorúval nem egy háztartásban élő szülő (akinek a szülői felügyeleti joga szünetel) jogai:
• a kapcsolattartás joga
• a gyermeket érintő lényeges kérdésekben való döntés joga: a gyermek névviselése, lakhelyének és a nevelési-oktatási intézmény megválasztásának joga
A kiskorúval nem egy háztartásban élő szülő kötelezettségei:
• a gyermek tartása – akár saját tartásának rovására is
• a nevelési-gondozási feladatok egy részének ellátása
OFF
Az a gyerek már meg van, az új család meg nem kötelező, hogy legyen. Apa úgy döntött hogy kell neki az is - hát oldja meg.
Kedves 18.06. válaszoló,
A törvényt remekül bemásoltad, az offra viszont reagálnék. Szeretném tudni, hogy akkor nekem mégis mit kéne tennem, ha az új család nem kötelező, és ha mégis lennék olyan galád oldjam meg. 18 évesen ismertem meg egy gyönyörű, kedves lányt, egymásba szerettünk, járni kezdtünk, majd 5 év múlva úgy döntött gyereket akar és ha már gyereket persze házasságot is, mivel tudtam, hogy így boldoggá teszem elvettem, közben dolgoztam keményen, hogy egy kis házat vehessünk és a gyermekünknek ne egy lakótelepen kelljen felnőni, megszületett a gyönyörű kislányom mikor 30 voltam, dolgoztam tovább, szabadidőm minden percét a családommal töltöttem, majd a azt vettem észre, hogy egyre többet vagyok egyedül a lányommal a feleségem meg istentudja hol van, aztán mikor lebukott, közölte, hogy beleszeretett egy tőle 7 évvel fiatalabb gyerekbe és ő most elhagy, könyörögtem, hogy gondolja át, de nem értekelte, jött a válás, a gyerekem 2 hetente láthatom ha az anyja kegyeskedik odaadni... Nemrég megismertem egy remek nőt, de neki még nincs gyereke és én is csak 34 vagyok, akkor én már nem is szerethetek... és nekem már soha nem lehet igazi családom???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!