Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apa nem akar leszokni a...

Apa nem akar leszokni a cigiről, a hasznos hatásaira hivatkozva?

Figyelt kérdés

Régóta le akarom Aput szoktatni a cigiről, de eddig sosem sikerűlt, úgyhogy most jól neki gyűrkőztem és komoly ész érvekkel fegyverkeztem fel, erre Ő rákontrázott !

Kiderűlt, hogy a dohányzás nem is annyira káros, mivel egyrészt jelentősen csökkenti az étvágyat, így az elhízás ellen védelmet nyújt, ami a mai stresszes világban nem kis dolog. Másrészt az idegrendszert jól karban tartja, mivel antidepresszív és figyelemöszpontosító hatásai is kiválóak !

Nem utolsó sorban a gyógyíthatatlan Arzheim-kórtól is megvéd. Egyébként is rákot csak legfeljebb akkor okozhat, ha évtizedekig kitartóan élünk vele, mivel megfigyelték, hogy 20-30-as éveikben rászokottakban nem szignifikáns a rák kialakulásának a kockázata. Egyébként ma már nagyon sok mindentől kapni rákot. Még jobban ki vannak téve a belvárosi szmogot szívó lakók vagy akik ott dolgoznak a sok kadmium és egyéb sokkal veszélyesebb anyagnak kitéve, mint a dohányos. Mit lépjek erre ?

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. aug. 12. 16:18
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Mutasd meg neki a válaszokat, vagy olvasd fel neki mindet.
2011. szept. 14. 11:22
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Szegény nagyapámnak is kellett volna valaki,aki jobb belátásra bírta volna őt,csaj sajnos erre senki sem volt képes,és tanult is belőle,amit nagyon bánok.

Asztmás volt,és annak ellenére hogy fulladt,szívta azt a sz@rt,aztán érszűkület lett,és levágták 1996-ban az egyik lábát,továbbra is szívta,és nem is olyan sokat napi másfél,max 2 doboz cigit,majd levágták a másik lábát is.

Apád is jó úton halad a fájdalmas,és gyötrelmes halálhoz,az előttem szólónak igaza van,mutasd meg apádnak a válaszokat.Amúgy nem tudom hogy mennyire veszed ezt komolyan,hisz hosszú ideje be se léptél,kérdezgeted h jaj most hogy kéne meggyőzni apudat,én apámat sikeresen le tudtam szoktatni,bár nagyon nehéz volt,de nem adtam fel,mert tudtam hogy a dohányzás elkerülhetetlen következményeitől mentem meg,és ez motivált engem.

2011. szept. 14. 15:00
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Az meg hülyeség amúgy hogy az ő dolga,meg hogy nem lehet beleszólni.

Én addig jártam apám nyakára,míg sikerült elérnem hogy csökkentse az elszívott cigaretta mennyiségét,aztán még jobban piszkáltam,idegesítettem hogy hagyja abba az egészet.

Nem pusziltam meg,arra hivatkozva hogy milyen büdös a lehelete,meg szóvá tettem hogy az ingei is olyan sárgák,és büdösek,amikor rágyújtott mondogattam hogy "na még egy szög a koporsóba",vagy ha valami csokit ettem akkor direkt előtte majszoltam,kérni akart persze,én meg erre mondtam neki hogy ez 200ft-volt,te 600ft-ot költesz cigire apu,akkor szépen tedd el a pénzt,és vegyél csokit,mert bizony 3 is kijönne belőle!!Eleinte bunkónak éreztem magam,de aztán rájöttem hogy nem vagyok az,mert érte teszem nem másért.

2011. szept. 14. 15:09
 24/35 A kérdező kommentje:

végül feladtam, a hasznos tulajdonságaiból sokkal több van, mint a lehetséges károsakból és csak azért mert picit büdi még nem fogom leszoktatni.

Igaza van apumnak és legalább nem kap időskori elbutulást sem :)

2011. szept. 21. 07:46
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Szóval szerinted több a hasznos tulajdonsága a dohányzásnak?

Nah?

Hogy változott meg ilyen hirtelen a véleményed?

Azért mert picit büdi?Tehát a többi kellemetlen mellékhatásról nem is olvastál?Meg hogy egyeseknek az apjuk a lábát is elveszítette?Mi a f@sznak kelett akkor kérdést írnod,ha végül lesz@arod azokat miket írtak?

Istenem annyira sötét vagy ehhez!

Rengeteg kérdésre válaszoltam már,és ki tudom szűrni a kamu kérdéseket!Bár hogy mi értelme van ennek,azt nem tudom.

2011. szept. 21. 11:00
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira sok hasznos tulajdonsága van,akkor menjél állj be

te is apád mellé,és szívjatok el naponta egy raklap cigit.

2011. szept. 21. 11:03
 27/35 anonim ***** válasza:
2011. szept. 21. 11:19
 28/35 anonim ***** válasza:
Lehet hogy időskorit nem kap semmiből de majd ezeket megkapja középkorban, de ő tudja. Persze sokan szinte semmi bajjal kihúzzák 70-80 éves korukig tehát nem kell rögtön beszarni :)
2011. szept. 21. 11:42
 29/35 anonim ***** válasza:
Szerintem ő a dohányos,és azt próbálja fitogtatni hogy mennyire nem káros a dohányzás,mert amúgy meg fake a kérdés.
2011. szept. 21. 11:54
 30/35 anonim ***** válasza:

A megfigyelések, a tudományos kísérletek sora, s a mindezeket összegző világirodalmi adatok alapján biztonsággal állítható, hogy a dohányzás káros az egészségre.

Nem kétséges, hogy egyes légzőszervi, szív- és érrendszeri betegségek előidézésében és fenntartásában a dohányzásnak döntő szerepe van.

Nem vitatható a dohányzás rákkeltő és emésztőrendszeri káros hatása, valamint a várandóság alatti cigarettázás veszélyessége.

A megfigyelések, a különböző felmérések a passzív dohányzás* egészségkárosító hatását is igazolták.

Bizonyított, hogy a dohányzás a szervezet anyagcsere-folyamatait, a vitamin és ásványi-anyag háztartást, a hormonok és enzimek működését, valamint a gyógyszerek hatékonyságát is befolyásolja.

Na erre mit lépsz?

Még most is több a pozítív hatása?

Bár minek töröm magam,hisz úgyis fake!

2011. szept. 21. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!