Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a jó isten van a szülőkkel?...

Mi a jó isten van a szülőkkel?! Tényleg ennyien bántalmazzák a gyereküket?

Figyelt kérdés

Engem is vertek anno,de 15 évesen meg is léptem...Nem gondoltam,hogy ennyi hasonló eset van...

18L

2011. aug. 11. 00:09
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
nem arról beszélek,mikor kap egy seggrepacsit az ötéves,mert belenyúlt a konnektorba...hanem az indok nélküli,kivételező,tizen-huszonéves verő szülőkről...mint ahogy én is jártam.
2011. aug. 11. 01:14
 12/31 anonim ***** válasza:
90%

Nem szent írás a wikipedia, de talán érdemes elolvasni:"A családon belüli erőszak gyakorisága [szerkesztés]

A családon belüli erőszak még mai modern társadalmunkban is tabunak számít, mind az erőszak alkalmazója, mind annak elszenvedője igyekszik eltitkolni az erőszak létét. A külső környezet sem segíti a családon belüli erőszak feltárását, a társadalom nagy része úgy tekint a jelenségre mint valamely családi problémára, mely nem rá tartozik.

A családon belüli erőszakos esetek száma országonként eltérő képet mutat, ám az összehasonlítást nehezíti az a körülmény, hogy a megtörtént erőszakos esetek csupán töredéke jut a hatóságok tudomására. Az Egyesült Államokban és Nagy Britanniában úgy becsülik, hogy 3 családon belüli erőszakos esetbeől csupán 1 jut el a hatósági-állami szakaszba. Más államokban még ennél is rosszabb az arány, a feljelentési hajlandóság igen alacsony, a hatóság-rendőrség gyakran maga is elutasító szemléletű ezekben az ügyekben. Az amerikai CDC intézet szerint a családon belüli erőszakos esetek kb. 32 millió olyan amerikai állampolgárt érintenek évente, akik egészségügyi problémákat is elszenvednek az erőszak következményeképpen. Ez az amerikai lakosság 10%-a."

forrás: [link]

Magyarországon is óriási problémát jelent a téma, és képtelenek kezelni.

Engem zavar ha valaki elbagatelizálja a családon belüli erőszakot. Ami ráadásul társadalmi osztálytól függetlenűl mindenhol jelen van. A bántalmzókra és az érintett családtagokra jellemző, hogy a bántalmazás mértékét alulbecsülik. A bántalmazás valójában rend szerint nem is fizikailag sem mint lelkileg veszélyes. Egy többé kevésbé idevágó példa: Alkalmam volt számtalan háborús túlélővel beszélni. Az esetek döntő többségében a lelki sérülések voltak jellemzőek. Amik akár egy életen át megmaradtak. Beszéltem bántalmazott valamint alig bántalmazott felnőtekkel is. Majdnem mindig nem a fizikai sérülést emlegették (ha volt egyáltalán).

egy pszichikailag sérűlt ember, pedig se a társadalomnak se a családjának nem az igazi. Arról nem is beszélve, ezek a lelki sérülések többnyire örökitődnek, mert a bántalmazott gyermek késöbb szűlőként agresszorrá szokott válni.

"Az UNICEF a gyermekbántalmazások gyakoriságát és súlyosságát tekintve a világ legveszélyesebb helyei között tartja számon hazánkat. 1986-1990 között a 0-14 éves gyerekek 5,7%-a volt súlyosan veszélyeztetett, elhanyagolt, bántalmazott Magyarországon"

forrás: [link]

Tehát minden huszadik ember. Százezrek. S ezek csak a súlyos esetek... Feltételezem, azóta az életszínvonal romlása miatt nem, hogy csökkent de még nőt a súlyos esetek aránya.

Bővebb információért érdemes elolvasni ezt az oldalt: [link]

2011. aug. 11. 01:55
 13/31 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

"Előtted szóló vagyok. Ne haragudj, de ezzel nem teljesen értek egyet, mert szerintem azért még nem kell megütni egy gyereket, mert valamit nem csinál jól, vagy rosszat tesz. El is lehet magyarázni neki szépen a dolgokat, persze egy idő után már tényleg megérdemli."

Nemnemnem. Nem arra gondoltam, hogy ha pl. leejt egy poharat, vagy kicsit nyűgös, hanem ha komoly dologban hazudik például.

2011. aug. 11. 02:17
 14/31 anonim ***** válasza:

Utolsónak.

Szia! Én nem értettem veled egyet. Így már tiszta a dolog. Szóval relatíve te sem vagy híve a verésnek, de te is belátod, hogy van olyan amikor megérdemli a gyerek.

2011. aug. 11. 02:59
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

"...A gyereket igenis verni kell. Nem az arcát, hanem az alfelét. Párat kap, amit mellesleg fél óra múlva el is felejt, és kész, többet nem csinál rosszat...."

Basszus ezt nem gondolhatod komolyan, hogy kap párat, akkor "többet nem csinál rosszat". :)

Ha ez ilyen jól működnek akkor egyszer minden gyereket meg kellene verni és onnantól csak jó gyerekek lennének, amíg fel nem nőnek. :-)

Az az igazság, ha nagyon ritkán kap valaki akkor talán adott esetre használ, de ha gyakran akkor akár közönyt is válthat ki, mint abban az esetben ami a 11 éves fiúnál történt. Ugye ott az apa azon húzta fel magát az állandóan vert gyereknél, hogy amikor ütni kezdte, akkor nem sírt és nem menekült csak csendben tűrte, hogy agyonverik. :(

2011. aug. 11. 04:29
 16/31 anonim ***** válasza:
Manapság nagy divat váláskor a másik felet azzal sározni, hogy veri a gyereket. Ez jó érv a bíróságon meg a pszichológusnál, de sajnos a gyerekeben is felelevenít rossz emlékeket. Lehet, hogy az apa egyszer az életen adott két pofont a gyereknek, amit az anya rendszeresen emleget és úgy állítja be, hogy az apa veri gyereket, amitől egy idő után magában a gyerekben is kialakul egy kép, hogy az apa rendszeresen verte őt. Ez nagyon ártalmas, de hasznos módszer válófélben lévő szülőknél.
2011. aug. 11. 06:59
 17/31 anonim ***** válasza:
52%

Érdekes mi éppen benne vagyunk a kőkemény dackorszakban, mégsem jut eszünkbe megütni a gyermekünket. És láss csodát, így is elérjük sok türelemmel, amit szeretnénk. Nálunk a popsira csapás sem jöhet szóba.

Párom gyerekkora azzal telt, hogy a szülei ütötték, verték. Pedig értelmiségi család, akikből lényegesen többet nézne ki az ember. De sajnos vannak ilyen embernek nem nevezhető lények.

Amit a híradóban hallani, arra meg annyit, hogy az ilyeneket szép sorban fellógatnám! Ezek nem emberek, mocskos férgek!!!

2011. aug. 11. 07:09
 18/31 anonim ***** válasza:

Szerintem egyéntől függ.Illetve akit vertek előfordulhat, hogy ő is verni fogja a gyerekét,mert ő annó úgy tanulta h. így kell fegyelmezni.

Engem pl. nem ütöttek meg soha, de pl. nővérem adott 1-2 pofont ha rosszat csináltam, illetve ő is úgy neveli a gyerekét h. rossz akkor vagy a szájára vagy a kezére ráüt.(sajnos)

Én sose ütném meg a gyerekem, bár a párommal szoktun habiból verekedni,de egy gyerket nem ütnék meg, bár ő azt mondja h. ha negyon rossz a gyerek akkor ő adna 1-2 atyai pofont.De remélem erre nem kerül majd sor,mert én nem tűrőm ha egy gyengébbet megütnek.

2011. aug. 11. 07:53
 19/31 anonim ***** válasza:
Hogyha csak az itteni kérdésekből, meg a híradóból indulsz ki, akkor kicsit fals adatot kapsz, ugyanis akit NEM vernek a szülei, az nem fog sem kérdést kiírni, sem a híradóba nem fog belezokogni.
2011. aug. 11. 08:26
 20/31 anonim ***** válasza:

1.Általánossá vált az agresszív hangulat. Sokan idegesek, sokan részegesek, csalódottak, lepusztultak, elvesztették életük értelmét, stb. Valakit muszáj verni. Legtöbbször a gyerek alkalmas erre.

2. A mai szülők, sőt már a nagyszülők is a dolgozó anyák gyermekei. A dolgozó anyáknak sosem volt kellő idejük a gyerekre, a munkahely miatti teljesítménykényszer frusztrálta őket. Idegesen szoptatták, loholva vitték a bölcsődébe őket, ha az a rohadt kölyök ezt nem volt képes megérteni, elpüfölték őket, ordítozás, ráncigálás közepette. Így nőttek fel a mai szülők. Na most akkkor mit lehetne várni tőlük?

3. A verés régi örökség. Csak régen nem annyira a saját gyerekeket verték, hanem az asszonyt megcsalás esetén, a lovat, ha nem húztott jól, a jobbágyot a deresen, meg a gályarabokat stb. Mára ez a sok fájó emlék a gyerekek verésévé egyszerűsödött.

2011. aug. 11. 08:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!