Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan apáról, aki azt mondja a 19 éves, depressziós lányának, hogy csak azért kezelteti, hogy minél előbb eltűnjön a házából, és önálló életet kezdjen, hogy neki tovább egy fillért se kelljen rá költeni?

Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 08:08
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező.Elhiszem hogy voltak/vannak gondjait,problémáid de az életben van nehézségek,nem csak neked mindenkinek.Ha ez segít én is átéltem már ezt,én is voltam depis,de ne nem mentem sehová,nem szedtem semmit,én oldottam meg a problémámat.Tanácsot adhat bárki,meghallgathat bárki,még fizethetsz is érte pszichológusnak ,pszichiáternek,tabit is írhatnak fel,de a gondjaidat csak te tudod megoldani ha akarod.Ez így csak rosszabb lesz.én csak tanácsot tudok adni.Írtad hogy egyetemre jársz..de nem szeresztsz abba a suliba járni és nincs kereseted.Először is,még ne hagyd ott a sulit,keress munkát,aki akar talál,van diákmunka is,tudom hogy kemény suli melett melózni,én is melóztam iskola mellett,de néhány hónapot 5-6 hónapot csak kibírsz..,addig keress barátokat akár iskolában.Nos ha ez megvan találtál munkát,akkor elkezdhetsz félretenni,és néhány hónap után elköltözni albibe akár többen is lehet sokan keresnek lakótársakat hogy ne kelljen sokat fizetni.Próbáld meg,neked kell kezedbe venni az írányítást.Írtad hogy nincs szakmád.Elég sok mindenkinek nics és mégis tudnak dolgozni.Valahol el kell kezdeni.mert jövedelem nélkül valóban nem fogsz tudni meggyógyulni ha továbbra is ottmaradsz.
2011. aug. 11. 14:15
 52/54 anonim ***** válasza:
56%

A depresszió meg a depi nem ugyanaz. Az utóbbi nem betegség, csak levertség amire imádják az emberek ráhúzni a depresszió szót bár köze nincs hozzá. A depresszió egy betegség, amit kezelni kell, ez nem abból áll hogy pár hétig le vagy törve és szar az élet és öngyi akar lenni az ember. A depressziót ha nem kezelik halálos kimenetele lehet. Az ember agyában nincs minden rendben, nulla motiváció van benne. Elképzeli az ember, hogy na most felkelek, iszok egy kávét és lezuhanyozom és indul a nap. De nem teszi meg. Nincs ami kimozdítsa az ágyból, valami hiányzik. Az agy nem működik megfelelően. Ezt igenis kezelni kell méghozzá megfelelően.

Ne keverjük a mai világ hülyeségeit egy igazi betegséggel.

2011. aug. 11. 16:17
 53/54 anonim ***** válasza:
0%
16:17 utolsónak.Honnan tudod hogy én nem voltam az?A depi szót rövídítettem hogy ne kelljen sokat írni.Depressziós voltam,de rajtam nem segített senki..nekem is kellett volna járnom pszichológushoz,de még oda sem volt kedvem elmenni..ez az időszakom kb.6-7 hónapot tartott és túljutottam rajta,segítség nélkül,időbe telt.Mint írtam mindenkinek megvannak a bajai,az enyém is akkortájt nagy volt de tudtam változtatni,lehet vitatkozni de ha nem áll a lábára a kérdező akkor mi lesz?Más nem tudja a problémáit megoldani,enyhíteni tudnak rajta,de megoldani ő tudja,amíg nem késő.
2011. aug. 11. 18:59
 54/54 anonim válasza:

26-os válaszoló, azt nem jól mondod. Az poszttraumatikus stressz szindróma.

Nos, kérdezö, jobb már? :) Remélem minden rendben.

2014. ápr. 28. 15:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!