Mit gondoltok egy olyan apáról, aki azt mondja a 19 éves, depressziós lányának, hogy csak azért kezelteti, hogy minél előbb eltűnjön a házából, és önálló életet kezdjen, hogy neki tovább egy fillért se kelljen rá költeni?
Részben a szülők is hibásak.
Én világ életemben boldog voltam, meg vidám, de költöztünk, a nevelőanyám pedig úgy bánik velem, hogy fú. Kívülállóknak nem tűnik fel, mert mutatja a jóságot, de itthon... mindenbe beleszól, beleköt, a rosszat keresi, utánam csinál dolgokat (takarítás, pl.), megkérdőjelezi a mondataimat, kiabál... nagyon sz.r. Ha el akarok menni bulizni (max. félévente 1x) látom rajta, h nem tetszik neki, néha nem is köszön. Kb. két szót nem beszélünk, sőt, ha rokonoknál vagyok, mindig leáll nekik jópofizni, nem enged szóhoz jutni. A saját unokanővéremmel nem tudok két szót váltani, mert mindig ott pfázik...
Szal néha a szülő erősen befolyásolja a lehangoltságot, "depressziót". Sebaj, ha elköltözök, már
12 éves koromtól kezeltek kevert szorongásos depresszióval. Nekem az orovs soha nem mondta, h a szüleim miatt van. Persze, abban ludasok voltak, h nem ésszerű nevelést kaptam és, h anyukám depressziója rombolta az én állapotomat is. De én az orvos szájából vádat nem hallottam. Ő gyógyszerrel akart kezelni, amit én 19 évesen abbahagytam és magát az orvost is ott hagytam. Akkor jött egypár nehéz év. Iskolaváltás, több felelősség, amit sokszor nagyon megterhelőnek éreztem. Ekkor már több szakirodalmat is olvastam, h megismerjem a betegségem. Végül pszichoterápia mellett döntöttem. Kaptam egy nagyon aranyos doktornőt és pár hónap alatt hihetetlen változásokon mentem keresztül. Végül külföldre költöztem. Még mindig van egyszer lenn, egyszer fenn, de tudom kezelni a problémáim. Néha nagyon is magam alatt tudok lenni, de idővel összeszedem magam.
A betegségedet csak te magad gyógyíthatod.
Nem értem, hogy ha szerinted a szüleid a ludasak, akkor miért baj, hogy apád l akar küldeni?
És egy pszichológus / pszichiáter elvileg okos ember, de mégsem tudja, hogy mi megy nálatok otthon. Így csakis akkor állapíthatta meg, hogy a szülők is ludasak, ha sokat nyavalyogtál róluk. Innentől kezdve ne mondd, hogy nem okolod őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!