Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan apáról, aki azt mondja a 19 éves, depressziós lányának, hogy csak azért kezelteti, hogy minél előbb eltűnjön a házából, és önálló életet kezdjen, hogy neki tovább egy fillért se kelljen rá költeni?

Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 08:08
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
86%

Részben a szülők is hibásak.

Én világ életemben boldog voltam, meg vidám, de költöztünk, a nevelőanyám pedig úgy bánik velem, hogy fú. Kívülállóknak nem tűnik fel, mert mutatja a jóságot, de itthon... mindenbe beleszól, beleköt, a rosszat keresi, utánam csinál dolgokat (takarítás, pl.), megkérdőjelezi a mondataimat, kiabál... nagyon sz.r. Ha el akarok menni bulizni (max. félévente 1x) látom rajta, h nem tetszik neki, néha nem is köszön. Kb. két szót nem beszélünk, sőt, ha rokonoknál vagyok, mindig leáll nekik jópofizni, nem enged szóhoz jutni. A saját unokanővéremmel nem tudok két szót váltani, mert mindig ott pfázik...

Szal néha a szülő erősen befolyásolja a lehangoltságot, "depressziót". Sebaj, ha elköltözök, már

2011. aug. 10. 08:40
 22/54 anonim ***** válasza:
100%

12 éves koromtól kezeltek kevert szorongásos depresszióval. Nekem az orovs soha nem mondta, h a szüleim miatt van. Persze, abban ludasok voltak, h nem ésszerű nevelést kaptam és, h anyukám depressziója rombolta az én állapotomat is. De én az orvos szájából vádat nem hallottam. Ő gyógyszerrel akart kezelni, amit én 19 évesen abbahagytam és magát az orvost is ott hagytam. Akkor jött egypár nehéz év. Iskolaváltás, több felelősség, amit sokszor nagyon megterhelőnek éreztem. Ekkor már több szakirodalmat is olvastam, h megismerjem a betegségem. Végül pszichoterápia mellett döntöttem. Kaptam egy nagyon aranyos doktornőt és pár hónap alatt hihetetlen változásokon mentem keresztül. Végül külföldre költöztem. Még mindig van egyszer lenn, egyszer fenn, de tudom kezelni a problémáim. Néha nagyon is magam alatt tudok lenni, de idővel összeszedem magam.

A betegségedet csak te magad gyógyíthatod.

2011. aug. 10. 08:42
 23/54 anonim ***** válasza:
15%

Nem értem, hogy ha szerinted a szüleid a ludasak, akkor miért baj, hogy apád l akar küldeni?

És egy pszichológus / pszichiáter elvileg okos ember, de mégsem tudja, hogy mi megy nálatok otthon. Így csakis akkor állapíthatta meg, hogy a szülők is ludasak, ha sokat nyavalyogtál róluk. Innentől kezdve ne mondd, hogy nem okolod őket!

2011. aug. 10. 08:43
 24/54 anonim ***** válasza:
100%
Van a depressziónak egy fajtája amit REAKTÍV DEPRESSZIÓNAK hívnak.Ezt bizony kiválthatja a környezeti és családi tényező.Ez esetben bizony a szülői felelősség is megkérdőjelezhető!!!!
2011. aug. 10. 08:43
 25/54 A kérdező kommentje:
Nem panaszkodtam agyba-főbe a dokinak, szimplán a feltett kérdéseire válaszoltam. Mért estek így nekem? Akkor elmesélek pár dolgot, hogy belelássatok az életünkbe. A szüleim által rám kényszerített egyetemre járok, hiába könyörgök, hogy hadd iratkozhassak át, nem engedik. Állandóan, a nap 24 órájában ellenőriznek, hogy mit csinálok. Apám kiskorom óta rajtam vezeti le a feszültségét, ha rossz napja van, a semmiért leordibálja a fejem, néha meg is csap. Mindig leparazitáz, hogy elszívom az életenergiáját meg rám költi az összes pénzét, pedig pénzt alig kérek tőlük, csak annyit, amennyi a sulira kell, nem kérek se ruhákat, se édességet, se ékszereket, semmit. A házimunkában kiveszem a részem, anyámnak minden nap segítek valamit, porszívózok, mosogatok, rakodok, befizetem a számlákat, amit ad, apám szerint ez egy nagy 0. A lehutóbb azt mondta rám, hogy egy nagy rakás szar vagyok. A jegyek miatt állandóan csesztet, hogy miért nem kapok magasabb osztályzatot, hogy végre dicsekedhessen is velem...
2011. aug. 10. 08:45
 26/54 anonim ***** válasza:
35%
A reaktív depresszió az egy nagy sokkhatás után kialakuló depresszió pl. a katonáknak szokott ilyen lenni, vagy ha vkinek az orra előtt mészárolják le a családját ilyesmi :P
2011. aug. 10. 08:49
 27/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szüleid ráderőltetnek dolgokat, akkor miért nem fogod magad, mész el dolgozni és költözöl el? Felnőtt ember vagy, állj ki magadért!
2011. aug. 10. 08:50
 28/54 anonim ***** válasza:
77%
Hm ez érdekes, az is baj, ha nem hagy a saját lábadra állni, meg az is, ha hagy?
2011. aug. 10. 08:51
 29/54 anonim ***** válasza:
100%
kedves kérdező talán lehet ezzel kellett volna kezdeni..amit utoljára írtál.ha ez ahelyzet akkor már ne haragudj 19 éves vagy,munkát keresni,akár barátokkal egy kisebb albérletbe költözni vagy baráthoz barátnőhöz költözni,amíg nem találsz valamit.Ez nem fog megváltozni..csak rosszabb lesz.Ha nem szeretsz azon az egyetemen tanulni akkor mielőbb lépj,és a legjobb tényleg ha költözöl.Akart kérdése az egész.
2011. aug. 10. 08:51
 30/54 anonim ***** válasza:
79%
Figyelj! Ne foglalkozz vele, foglalkozz Anyukáddal, vele beszélgess, mondd el neki a problémád! Vagy Ő is ilyen? Elmondtad a szüleidnek is, hogy azt mondta a doki, hogy ők is bőven hibásak? Apád mit szekál, ha így is gáz van veled? Alkoholista?
2011. aug. 10. 08:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!