Mit gondoltok egy olyan apáról, aki azt mondja a 19 éves, depressziós lányának, hogy csak azért kezelteti, hogy minél előbb eltűnjön a házából, és önálló életet kezdjen, hogy neki tovább egy fillért se kelljen rá költeni?
Kedves 8.49!
A korábban reaktív depresszió néven osztályozott állapotot ma a depresszív tünetekkel megjelenő alkalmazkodási zavarok között tartjuk számon. Itt a tüneteket a kiváltó életesemények, traumák, katasztrófák, gyász determinálják.
Kiváltó életesemények ,traumák lehetnek a szülői visszajelzések folyamatos ,negatív kritikák!De gondolom Te is szakmabéli vagy és ezt Te is tudtad:)
ne sajnáltasd magad hanem állj a lábadra!!!! felnőtt ember vagy
azért mondom mert tudom miről beszélsz
pont én is 17-19 éves voltam mikor ez volt
gyűlöltem mindenkit, utáltam élni, egész nap sírtam
nem leltem semmiben örömömet
értek engem is nagyon rossz dolgok.... sok
aztán egyszer csak azt mondtam hogy stop
senki sem ismer rám egy éve
boldog vagyok! magamnak köszönhetem!! csak magamnak
nyugtatókat letettem, nem dohányzom, barátaim pedig rám sem ismernek, hogy mi történt
éeltvidám vagyok
mint aki újraszületett
minden agyban dúl el szóval szedd szépen össze magadat és ne siránkozz azon hogy mi nincs, mi nem olyan amilyet szeretnél
gondolkozz el
21L
Azt, hogy egy önző és érzéketlen barom, akinek nem véletlenül lett depressziós a lánya - pl. az apai szeretet és törődés, a figyelem hiánya miatt.
Csernust nem szabad ide keverni! Csernus drogosokkal, nagyon gyenge, függő személyiségű betegekkel dolgozik, akikkel ÍGY KELL beszélni!
De nem minden depressziós gyenge. Nem biokémiai folyamat miatt alakul ki a depresszió, hanem fordítva: az már csak a depresszió következménye. Éppen ezért nem lehet a depressziót csak gyógyszerrel kezelni.
Én azt tenném, kicsi lány, hogy amilyen gyorsan csak lehet, elhúznék otthonról és igyekeznék felépíteni a saját életemet. A dokit tartsd meg, de az a legjobb, ha a kezelés alatt már apádtól jó távol vagy. Hiába kezel ugyan is a doki, ha apád folyton rád hajigálja a saját maga eltagadott lelki szemetét - azaz azt, ami téged megbetegít. (Pl. a saját anyagyűlöletét, amit rád vetít.)
Fizesse szépen a költségeidet, de jó távol legyen tőled. A pénzt utalni is lehet, számlán. Látni viszont nem kell mellé apádat és nem kell benyelni sem a feszkót tőle. Akkor sosem fogsz talpra állni.
11.29: ha ez az eset áll fenn, hogy nem tud elmenni otthonról, akkor bizony fogösszeszorítva is, de ki kell tartani otthon a diplomáig.
Esetleg elmehetsz, kedves kérdező egy Ifjúsági pszichiáterhez, aki az egyetemi éveid alatt segít. Azt a TB-d állja, ingyenes, és egy szokaember biztos támasz lehet apád ellen és az egyetem befejezéséhez szükséges "apai oldalt" tudja tartani - azaz az önbizalmad helyreállítani vagy növelni.
Anyád hol van? Nem ő szítja véletlenül a háttérből ezt a hatalmas feszkót? Mert számtalan olyan nő van, aki nem bírja elviselni, hogy a lánya okosabb, mint ő és más utat választ, mint ő. És sz--rt kavar, uszítja a férjét a gyerekre, aki "még a végén okosabb lesz nála is".
Anyagyűlölet, ez biztos? Miből jöttél rá?
A te kedves válaszodat is köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!