Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan apáról, aki azt mondja a 19 éves, depressziós lányának, hogy csak azért kezelteti, hogy minél előbb eltűnjön a házából, és önálló életet kezdjen, hogy neki tovább egy fillért se kelljen rá költeni?

Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 08:08
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
79%
Nézd! Mindegy, milyen a suli,lehet nem szereted,de legalább arra használd, hogy barátkozz, és ismerkedj! Ha esetleg megismernél egy pasit, tudnátok közös jövőt tervezni!
2011. aug. 10. 10:24
 42/54 anonim ***** válasza:
67%

Kedves 8.49!

A korábban reaktív depresszió néven osztályozott állapotot ma a depresszív tünetekkel megjelenő alkalmazkodási zavarok között tartjuk számon. Itt a tüneteket a kiváltó életesemények, traumák, katasztrófák, gyász determinálják.

Kiváltó életesemények ,traumák lehetnek a szülői visszajelzések folyamatos ,negatív kritikák!De gondolom Te is szakmabéli vagy és ezt Te is tudtad:)

2011. aug. 10. 11:04
 43/54 anonim ***** válasza:
33%
Na megjött az okoskodó szaki (előző), de egy értelmes válasza se volt a kérdésre!
2011. aug. 10. 11:14
 44/54 anonim ***** válasza:
86%
A kommentben benne van a válasz!A gyengébbe/ek kedvéért a szülő kiválthat depressziót ,ténylegesen.A probléma megoldása abban rejlik,hogy a megbillent önértékelést kell helyrehozni!Ennek több formája lehetséges a szokásos depresszív tünetek kezelése gyógyszeresen.Ez csak a probléma felületei megoldása hiszen a kiváltó ok megmarad.a második lehetőség pszchoterápia.Ez sokkal eredményesebb hiszen a probléma okát és megoldását hivatott megkeresni ,illetve megtalálni.A harmadik megoldás leszakadni a zsarnok szülőről,ami ez esetben nagyon nehéz hiszen a kedves kérdező még tanul és nincs megfelelő anyagi háttere.Amit egy egész életen át romboltak a szülők azt egy tablettával vagy egy itt adott okos válasszal nem lehet megoldani!!!!Mellesleg a sok "okos" és bántó válasz sokkal hasznosabb?!Nézd végig kedves utolsó hányan támadtak rá a kérdezőre?Ez biztos segített!Én azt tanácsolom a kérdezőnek keressen egy pszichológust(nem pszichiátert!)bármelyik kerületben ingyenesen elérhető!Vagy esetleg írj nekem privit és megpróbálok Neked segíteni!
2011. aug. 10. 11:29
 45/54 anonim ***** válasza:
31%

ne sajnáltasd magad hanem állj a lábadra!!!! felnőtt ember vagy

azért mondom mert tudom miről beszélsz

pont én is 17-19 éves voltam mikor ez volt

gyűlöltem mindenkit, utáltam élni, egész nap sírtam

nem leltem semmiben örömömet

értek engem is nagyon rossz dolgok.... sok

aztán egyszer csak azt mondtam hogy stop

senki sem ismer rám egy éve

boldog vagyok! magamnak köszönhetem!! csak magamnak

nyugtatókat letettem, nem dohányzom, barátaim pedig rám sem ismernek, hogy mi történt

éeltvidám vagyok

mint aki újraszületett

minden agyban dúl el szóval szedd szépen össze magadat és ne siránkozz azon hogy mi nincs, mi nem olyan amilyet szeretnél

gondolkozz el

21L

2011. aug. 10. 12:43
 46/54 anonim ***** válasza:
Megvan a probléma gyökere.
2011. aug. 10. 13:23
 47/54 A kérdező kommentje:
Ne azon vitatkozzatok, hogy milyen depresszióm van, mintha nem lenne mindegy... Az utolsó néhány, kedves választ nagyon köszönöm, aranyosak vagytok. :)
2011. aug. 10. 13:46
 48/54 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy egy önző és érzéketlen barom, akinek nem véletlenül lett depressziós a lánya - pl. az apai szeretet és törődés, a figyelem hiánya miatt.

Csernust nem szabad ide keverni! Csernus drogosokkal, nagyon gyenge, függő személyiségű betegekkel dolgozik, akikkel ÍGY KELL beszélni!

De nem minden depressziós gyenge. Nem biokémiai folyamat miatt alakul ki a depresszió, hanem fordítva: az már csak a depresszió következménye. Éppen ezért nem lehet a depressziót csak gyógyszerrel kezelni.

Én azt tenném, kicsi lány, hogy amilyen gyorsan csak lehet, elhúznék otthonról és igyekeznék felépíteni a saját életemet. A dokit tartsd meg, de az a legjobb, ha a kezelés alatt már apádtól jó távol vagy. Hiába kezel ugyan is a doki, ha apád folyton rád hajigálja a saját maga eltagadott lelki szemetét - azaz azt, ami téged megbetegít. (Pl. a saját anyagyűlöletét, amit rád vetít.)

Fizesse szépen a költségeidet, de jó távol legyen tőled. A pénzt utalni is lehet, számlán. Látni viszont nem kell mellé apádat és nem kell benyelni sem a feszkót tőle. Akkor sosem fogsz talpra állni.

2011. aug. 10. 14:32
 49/54 anonim ***** válasza:
100%

11.29: ha ez az eset áll fenn, hogy nem tud elmenni otthonról, akkor bizony fogösszeszorítva is, de ki kell tartani otthon a diplomáig.

Esetleg elmehetsz, kedves kérdező egy Ifjúsági pszichiáterhez, aki az egyetemi éveid alatt segít. Azt a TB-d állja, ingyenes, és egy szokaember biztos támasz lehet apád ellen és az egyetem befejezéséhez szükséges "apai oldalt" tudja tartani - azaz az önbizalmad helyreállítani vagy növelni.

Anyád hol van? Nem ő szítja véletlenül a háttérből ezt a hatalmas feszkót? Mert számtalan olyan nő van, aki nem bírja elviselni, hogy a lánya okosabb, mint ő és más utat választ, mint ő. És sz--rt kavar, uszítja a férjét a gyerekre, aki "még a végén okosabb lesz nála is".

2011. aug. 10. 14:40
 50/54 A kérdező kommentje:

Anyagyűlölet, ez biztos? Miből jöttél rá?

A te kedves válaszodat is köszönöm. :)

2011. aug. 10. 14:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!