Anyukák! Ti éreztétek ezt valaha?
Nagyon szeretem a gyerekeket, és régóta vágyom már sajátra. A baráti társaságban már van, ahol kettő is van.
A férjem etéren talán picit későnérő típus, ha azt annak lehet nevezni, hogy előbb minden anyagi feltételt meg akart teremteni. Így most saját lakásba születne a pici, nem albérletbe, stb.
Végül a férjem felhozta pár hete a témát, és közölte, készen áll, elkezdhetnék vitamint szedni.
Pár napja csak ekörül jár a gondolatom, és teljesen elbizonytalanodtam. Valóban készen állok rá? Akarni biztos akarok, de nem tudom, jó anya leszek-e. Néha kissé türelmetlen vagyok, és rengeteg hobbim van. Szeretek esténként kocogni járni, tornázni. Imádom az irodalmi esteket, színházat stb. De ha lesz egy babám erről mind le kell majd mondanom.
Ezzel együtt rengeteg teendő is majd a nyakamba fog szakadni. A férjem háziasnak mondható, ha kérem, összeporszívózik, kitereget, de ha nem szólok neki, semmit se csinál. És szeret sokáig aludni hétvégente.
Honnan tudom egyáltalán hogy jó anya leszek? És a férjem jó apa lesz? Mert az biztos, hogy anyagi téren már mindent előteremtett a még meg se fogant gyerekünknek, de majd más téren is számíthatok rá? Hajlandó lesz-e hajnalban felkelni, ha én már felkelni sem tudok a fáradtságtól? Átveszi-e picit a gyereket, ha már idegileg kileszek, ha szeretnék 10 percig ülni a fürdőkádban, vagy egy filmet megnézni?
Nektek voltak anno ilyen kérdéseitek?
szerintem, ha már minden előkészített (vagyis nem albiba születne, stb.), abból már látszik, hogy felelősségteljes:)
és ha házias is, akkor, ha látja, hogy már hulla vagy, mondanod sem kell majd neki, és segíteni fog:)
az, hogy felmerültek benned ezek a kérdések, egyértelműen azt mutatja, hogy jó anya leszel:)
hajrá, és sok boldogságot!
Ezt mind tőlünk kérdezed?
A te férjed nem? Te ismered nem?
Azért mentél hozzá mert anno úgy gondoltad ő a nagy Ő
Akkor talán mégsem ő ha ilyen kérdéseid vannak felőle?
A Puding próbája az evés. :)
Minden szülő jelölt átesik szerintem ezen a dolgon. És az külön pozitívum, hogy "biztos" anyagi háttérrel rendelkeztek. (ugye a mai világban...) Tehát ha mindketten szeretnétek gyereket, és átgondoltátok, akkor szerintem vágjatok bele! Biztos nehéz lesz, főleg az eslő évek, de szerintem nem lesz nagy probléma. Jó szülők lesztek. :)
Ha nem tudod, hogy 100%-ig biztos vagy-e benne, hogy akarsz, akkor várj még vele. Ez nem egy olyan dolog amit vissza lehet adni v ilyesmi.
De attól ne fél, hogy rossz szülők lesztek. A programokról meg nem kell lemondani, legfeljebb csökkenteni az első hónapokban. A férjed látod segít, még ha csak akkor is amikro mondod, de megteszi és ez nagy dolog, majd irányitod te.
De ezek kis apróságok, kifogások. Hülyeség ilyen miatt aggódni ha mindketten akarjátok, akarnátok. A szülőség egy új szerep, amibe akkor tudsz beletanulni, akkor tudod meg hogy mi lesz ha már benne vagy. Amíg ilyeneken agyalsz szerintem hagyd a dolgot.
Szerinted más gyerekek szülei nem fekszenek egy órát a kádban, vagy nem járnak színházba, vagy nem pofozzák fel néha igazságtalanul a gyereket? Dehogynem.
Nem is értem, honnan veszed, hogy a gyerekes anyák talán nem fürödnek, vagy nem járnak tornázni?!
És miért kellene a kisbaba mellett folyton ott állnia valakinek? ("átveszi-e a férjem" Nem átveszi, hanem végre játszhat vele tíz percet, ha hazajött. Vagy együtt nézik a meccset. Vagy a férjed olvas, a gyerek eljátszik magában a kiságyban, te meg habfürdőt veszel, vagy futni mégy.
A legjobb különben délig ágyban maradni vasárnap, a kicsik közénk másznak a pónival , és ágyból nézzük a rajzfilmeket, miközben hüléeségeket eszünk.
Ha egy tökéletes istenség nevelne fel egy gyereket, abból szörnyszülött válna szerintem.
Nem kell a gyereknek 24 órában kézben lenni. Egy kisbaba 24 órából 18-at átalszik különben
Szerintem borzasztóan túlkomplikálod a dolgot. Akarod azt a gyereket, megvannak a feltételek is, akkor miért ne szülnél? Most komolyan biztosítékot akarsz afelől, hogy a férjed hibátlanul fog viselkedni minden élethelyzetben, semmiről sem kell majd lemondanod a gyerek miatt, sose leszel türelmetlen, mindig mintaanya módjára oldasz majd meg minden helyzetet? Kicsit próbálj meg kevesebbet gondolkodni.
Le kell majd mondanod erről-arról, de nem fogod áldozatnak érezni, mert az ember a gyerekéért ennél sokkal különb dolgokat is gondolkodás nélkül megtesz. Amiről már nehezedre esne lemondani, arról meg nem is szabad, meg kell találni a módját, hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon.
Szerintem a nők többsége ölni tudja egy olyan férjért, akit csak kérni kell és bármiben segít, ráadásul leveszi a válladról a családalapítás anyagi terheit.
Kicsit próbáld már meg a dolog jó oldalát nézni. Van egy pompás férjed, anyagi feltételek is adottak, élekorotok is megfelelő a gyerekvállaláshoz és nem utolsó sorban egészségesek vagytok. Most komolyan, mit is akarsz még??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!