Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki elvaltak, mennyi ido utan...

Aki elvaltak, mennyi ido utan hazasodtak es eltek azelott egyutt?

Figyelt kérdés

Mi volt a fo ok, hogy elvaltak?

Koszonom a valaszokat!

2009. ápr. 10. 10:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Anno... 3 év udvarlás és 10 hónap együttélés után mentem férjhez. Válóók: nem tudtam, hogy kihez megyek!

Én adtam be a válást. Esküvő napjáig dolgozott, részt vett a családi életben. Esküvő napján már nem volt munkahelye. Ezt követően csak rimánkodásra, majd később fenyegetésre volt hajlandó dolgozni menni. Ha otthon volt, akkor cipőstől a szobában feküdt, lába a dohányzóasztalon, sör a kezében. Este sokszor "elfelejtett " zuhanyozni.... na még sorolhatnám. Én meg fiatal voltam (22 éves) és rimánkodtam, fenyegettem, könyörögtem... szóval minden bevetettem. A mai eszemmel úgy vágtam volna ki, mint a macskát sz...ni.

Négy év után elváltam. Oknak elhidegülést írtam be a bírósági beadványba.

Nem teregettem ki a dolgokat.

Azóta ő újranősült és ketten járnak csapzott, zsíros hajjal vásárolni az új asszonnyal. Ha nekik jó...

Én is férhez mentem, féléves együttjárás és 3 havi együttlakás után! És csodálatos. Figyelmes, rendszerető, nagyon férfias, igényes. Van egy kisfiunk, akit imád.

Nem a házasságot "megelőző" idő számít, hanem a nyitott szem. Oda kell figyelni, mert úgy jár az ember lánya mint én: elveszteget az életéből pár évet, ha nem nézi meg jól, mit tesz.

2009. ápr. 10. 11:31
 2/10 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszod!

Ha valaki meg megirna a tapasztalatait, annak nagyon orulnek :D

2009. ápr. 10. 13:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy vettem le azért kérdezed, hogy megtud kb. mennyi idő kell hozzá, hogy jól megismerd a párodat, nehogy vállás legyen a vége. Nekünk tavaj nyáron volt az esküvőnk, boldogok vagyunk azóta is!:) Az pedig a két féltől függ, hogy kinél hogyan alakul a dolog. A lényeg, hogy mindent meg tudjatok beszélni közösen, még azt is amit cikinek érzel egy ellenkező neművel megbeszélni.
2009. ápr. 10. 15:55
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Sajnos sokszor egy elet is keves megismerni a masikat,DE egy jo tanacs!:Nezd/figyeld meg a parod csaladjat es abbol megtudod milyen most es/vagy milyen lesz kesobb a parod!Nagyon keves embernek adatik meg jo parvalasztas,altalaban mellefogunk!Sok sikert neked!
2009. ápr. 10. 16:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

megismerkedésünk után kb egy fél év múlva összeköltöztünk, négy év múlva mentem férjhez hozzá, és hamarosan válni fogunk. (A történetünk 12 évvel ezelőtt kezdődött) Nincs recept hidd el. Ha megtaláltad az Igazit, tök mindegy, hogy másnap, vagy két év múlva költöztök össze.

A válás fő oka? Márcsak nekem fontos a házasságunk, ő meg megy jobbra megy balra, kever, kavar..éli az életét.

2009. ápr. 11. 09:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Húsz évesen mentem férjhez. Igazi szerelem volt. Egy baj volt csak: férjem nem volt se férjnek, se apának való /bohém zenész!/. Három év múlva külföldre ment dolgozni, ott is maradt. Magamra maradtam a lányommal. Nála maradhattam volna, de a leírt okok miatt nem láttam értelmét. Nem is tudom, miért húztam hét évig a házasságot. Akkor beadtam a válást. Ezt kilenc évi egyedüllét követte, majd inkább sajnálatból mentem hozzá a másodikhoz. Első nap el akartam válni tőle, mégis 24 évet éltünk együtt... Elváltam, majd három év múlva megtaláltam azt az embert, akihez fél év után feleségül mentem. Hatodik éve élünk egy kitűnő házasságban. Ilyen életet álmodtam maganak, de erre negyvenegy évet kellett várnom!
2009. júl. 20. 20:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 19 évesen mentem férjhez, 4 évi ismeretség, és együttjárás után. Aztán napra pontosan 20 év házasság jött, ami az utolsó félév kivételével rendezett, szeretetteljes és boldog volt. Majd jött egy akkor fele annyi idős lány és az én férjem már vált is. Ő azóta a lánytól is elvált. Én két év egyedüllét után, immár 16 éve élek egy igazán kellemes, kiegyensúlyozott boldog kapcsolatban. Nem mentem férjhez másodszor és nem is akarok. Úgy látom, hogy ha mind két félnek egyformán lóg a feje felett, hogy őt bármikor el lehet hagyni, mindenki jobban igyekszik a másik kedvére tenni, s több toleranciával fogadja a másik kevésbé jó napjait.
2009. júl. 20. 23:39
 8/10 anonim ***** válasza:

A szüleim példáját tudom neked leírni, de tanulságos.

4 év udvarlás volt, anya volt 14 mikor megismerkedtek, 18 mikor összeházasodtak (apa 23), és 10 évig voltak házasok, eskövő előtt nem éltek együtt. A válásnak több oka is volt, sokáig éltek a nagyszüleimmel egy házban, akik mindenbe beleszóltak. Aztán mikor végre 8 év után elköltöztünk, már nagyon kivoltak készülve és még akkor is jöttek a szülők, hogy mit hogy kell az új háztartásban.Senki nem merte megmondani a szülőknek, hogy lekéne állni és inkább egymást marták. Még 2 évig együtt voltak az új házban, de akkor már nem sikerült javítani a dolgokon, aztán apának lett valakije, anya rájött, szép lassan neki is lett és utána elváltak. Kb 10 év múlva volt anya új esküvője. Az 3 év együtt élés után. Apa pedig 10 éve él együtt az élettrsávan, de nem akarnek esküvőt. Remélem valami hasznosat találsz majd a válaszomban. Üdv. 22/l.

2009. júl. 21. 13:43
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szepen koszonom, hogy megosztottatok velem a tapaszalatokat!

Ha meg van valakinek mondandoja, szivesen fogadom. :)

2009. júl. 21. 18:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! Tiniként jöttünk össze 14 és 16 évesen, 11 év "járás" után összeházasodtunk, de külföldi munkavállalás és tartózkodási engedély miatt, de már akkor sem kellett volna, majd még abban az évben 10 hónappal később hazajöttem, és szakitottunk. Rákövetkező évben beadtam a válókeresetet, és el is váltunk, 26 éves voltam, ő 28 ekkor. A fő ok, ami miatt szakitottunk, nem is maga az elválás, hogy ahogy kamaszként felnőttünk egymás mellett, egyre nagyobb szakadék lett közöttünk felfogásban, tervekben, és én rájöttem, hogy alapvetően nagyon frusztrált vagyok mellette, gyakran akaratán kivül lelki terrorizált, nem illettünk össze, nem is nagyon volt közös témánk, hobbink! Egy idő után ezekre szép lassan ráébredtem, de kb 3 év kellett, hogy rászánjam magam a végére. Ő nem értette meg sosem, mi bajom volt.
2009. júl. 21. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!