Jól tettem, hogy így 5 év után elmondtam?
Általános iskolás koromban fogdosott a mostohaapám és akkor még elhallgattam, mert féltem a következményektől, de ma nagyon összevesztem anyával és kijött belőlem. Most valahogy megkönnyebbültem, mert eddig senkinek se mondtam el.. Anya nem tudja, hogy mi lesz a vége és most nem tudja mit csináljon, mostohaapám még dolgozik és azt mondta, ha hazajön ma mindenképp meg kell kérdeznie, de 100%, hogy lefogja tagadni, ebben biztos vagyok, de mondtam anyának, hogy én ilyenben sose hazudnék neki.. különben is mért vágnám magam alatt a fát? A másik, hogy van egy hugom, akivel lehet ugyan ezt meg fogja tenni.. ha már velem is.. most vagyok 20 éves..
Az egész következménye a dolognak nagyon elszomorít, lehet el kell költöznünk vagyis anya elválik, de én már nem tudom mi lesz, ha letagadja, akkor úgyis én leszek elővéve..
Jól tetted, mert tudod, jobb később mint soha!:)
Komolyra fordítva, úgy lesz ahogy azt előttem is írták, nagy veszekedés és botrány lesz belőle, de tényleg állj ki magadért, és ezzel a hugodat is úgymond megmentheted...A döntés innentől édesanyukád kezében van.Te tényleg nem tehetsz többet, mint hogy kiállsz magadért!
Kitartás!!
Igen, jól tetted azt, hogy elmondtad. Ez a lehető legjobb, amit tehettél. Nem neked kell emiatt rosszul érezned magadat, hanem mostohaapádnak - nem te tettél rosszat, hanem ő, ezt ne felejtsd el!
De légy erős, és tarts ki az igazad mellett, mert anyuddal szemben te TUDOD, hogy EZ AZ IGAZSÁG. Lehet, hogy rádsütik, hogy hazudsz, lehet, hogy megvádolnak azzal, hogy a családot szét akarod robbbantani, de tarts ki!
És soha ne hibáztasd magadat amiatt, hogy mik lesznek a következmények. Itt a mostohaapádnak kellene vállalnia a felelőséget, mert ő hibázott. Ez nem önzőség, hanem a saját magad védelme! Lehet, hogy rosszul esik, de sokkal rosszabb következményei lettek volna, ha magadban tartod! Légy erős!
Sajnálom ami veled történt! Tudom miről beszélsz.. :( Annyi különbséggel, hogy nekem a keresztapám volt ilyen. Féltem hozzájuk menni, mindig leste, hogy ne legyen ott a keresztanyu, nyár volt egy szál fürdőgatyában volt, onnan könnyen elővette a mocsok!! Undorító dög! Én még nem voltam 10 éves sem, azt sem tudtam mi az, és miért csinálja. Senkinek sem mertem elmondani, csak a férjemnek felnőtt fejjel.
Anyukád helyében én is otthagynám, nem kételkednék a lányom szavában az biztos.
vagyis ha anya neki hisz akkor költözök el..
bocsánat, de már gondolkodni se tudok normálisan és azért írom ide ki, mert eddig még senkinek se mondtam el és nem is fogom, mert tudjuk milyenek az emberek
Ha mégsem neked lesz igazad, és minden marad így, akkor beszélgess el a húgoddal. Titokban. Mondd el ezeket neki és ígértesd meg vele, hogy ha vele is ezt teszi, akkor szóljon azonnal. Ezenkívül, meg hogy árgus szemekkel figyeled nem tudsz mit tenni.
Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!