Hogyan van ez? A gyerekek, fiatal felnőttek (18-20 év) jó részének anyja egy idióta, idegbeteg, bolond?
ez azért van, mert 18 évesen már nem normális dolog együtt lekni a szülőkkel/nagyszülőkkel, de az emberek 90%a anyagilag mégsem engedheti meg magának hogy elköltözzön...(köztük én is)
21/L
ui.: és nem bolond az anyám, csak már szabadulnák..
Én imádom a szüleimet, de néha vitázunk, pedig mi nagyon közel állunk egymáshoz a szülőkkel. Ez nem azt jelenti, hogy bárki is bolond lenne.
18/L
Gondolom az én kérdésem ihletett (anyám egy idióta, gyűlölöm).
Az én anyám tényleg idióta, de ezt úgysem fogja olyan ember megérteni, aki nincs ilyen helyzetben. Mert ugye a legtöbb embernek az anyuka a szent és sérthetetlen és maga a jóság.
Az én anyám megkeserítette az életemet és az egész családét, mindenki elmenekült tőle. A férje, a barátnői, rokonai, a testvérem és én is ezt tenném, ha anyagilag megtehetném. Nem egyszer meg is vert minket elég durván, ezt ma már nem meri megtenni, de lelkileg-idegileg kikészíti az embert.
Nem gondolom, hogy velem van a probléma, mivel a családom többi tagjait nagyon is tisztelem, édesapámhoz is szívesen költöznék, de ez nem megoldható, mert külföldön él. Ennek ellenére folyamatosan tartom vele a kapcsolatot és imádom.
Én inkább azt a kérdést tenném fel, hogy nem lehet, hogy néha tényleg a szülő a hibás? Mert ezen az oldalon mindenkit leszólnak, aki rosszat mer szólni az anyjára.
Minden elfajult helyzetben mind a 2 fél hibás.Legyen az gyerek,felnőt...A felnőttnek kellene,hogy jobb helyzetfelismerő,problémamegoldó képessége,tapasztalata,türelme...stb legyen.Csakhogy a gyerekek ezt néha minden határt túllépve kihasználják!
Természetesen vannak olyan szülők is,akikből minden tolerancia és egyéb hiányzik.Hogy igazságos választ lehessen adni erre a felvetésre,ismerni kellene a feleket,a körülményeket,az adott szituációt,a résztvevők jellemét,tulajdonságait...stb.Tehát ne ítélkezzen senki látatlanul! Minden szülő jót akar a gyermekének! Amelyik nem,az valóban beteg! A gyerek tiszta lappal indul az életbe!A szülőn,a nevelőkön,a környezeten, ( na és a géneken is) múlik,ki milyen helyzetet,hogyan kezel!
100szónak is 1 a vége: hibátlan ember nincsen!sem gyerek,sem felnőtt!El kell fogadnunk egymást olyannak,amilyenek vagyunk!A varázsszó:Tolerancia,türelem és szeretet!!!Mindkét oldalról!!!DE!!Főleg a szülőéről!Elvégre ő a minta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!