Hogy dolgoznátok fel?
Sziasztok!
Anyukámnál (37) epilepsziát diagnosztizáltak.Elvesztette az állását,ami koránt sem a legrosszabb. Nyolc gyógyszert szed,és napi rohamai vannak.Nem tudunk nyaralni sem elmenni (nem hibáztatom,természetesen nem),sehova. Kicsit úgy érzem,hogy ele együt tén is elvesztettem a fél életem,mert sajnos nem nagyon tudunk már elmenni sehova. régen szoktunk együtt menni kozmetikába,vagy csak sétálni és beszélgetni,de ennek már vége. A faluban is mindig Ő a téma,hogy mikor,hol jöttrá a roham. A boltunkból szószerint kitiltották,holott a pszichológus azt mondta,hogy engedjük kimozdulni,mert depressziós lesz.Azzal a kifogással nem enegdik be,hogy "elijeszti a vevőket"... Nagyon nehéz nekem,de eddig soha senkinek nem mondtam,tartom magam. Ti hogy viselnétek ezt? Előre is köszönöm!
16l
A boltosotok elég tahó, de az ilyeneken ne is húzd fel magad, mindenki megkapja az élettől a maga keresztjét, ő sem lesz kivétel.
Neked és a családodnak pedig nagyon sok kitartást kívánok!
Nekem a legjobb barátnőmnél diagnosztizálták úgy 2 éve az epilepsziát. 4 gyógyszert kell szednie (bár valamelyikből naponta 3-at), de kb. 5 nap után teljesen elmúltak a rohamai. Azóta talán kétszer (egyszer velem) volt.
Őt jobban megviselte mint a családját. Nem mert sehova se menni, mindig lehúzta a redőnyét a szobában és egész nap csak bent volt, ha hívtam nem vette fel a telefont. Mindig a szüleivel kellett beszélnem, hogy tudjak róla valamit. Hónapokig csinálta ezt.
Aztán megelégeltem. Elmentem hozzá, bementem a szobájába és elkezdtem vele üvöltözni. Egy ideig hallgatott, majd a nyakamba ugrott, és azt mondta: köszöni szépen, végre leordította valaki a fejét, hogy végre valaki nem csak sajnálni ment oda és nézni a nyomorát.
Azóta nagyon jól kezeljük. Egyszer, amikor velem volt akkor lett rohama. Nagyon megijedtem, de megtanítottak arra, hogy hogyan kezeljem, így semmi baj sem történt.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!