Mit gondolsz erről az életvitelről?
Kiváló szövegértelmezési képességeim ellenére, nem értem mi a probléma. Komolyan elhitted egy percig is, hogy esetleg baj van azzal, ahogyan élsz?
Cipőimmel én is hasonlóképp teszek, de ebben nem látok semmi furcsát. Mégis, mit kellene tennem? Nem deszkás- vagy sportcipőt hordok, hanem bőrcipőt. Azzal pedig törődni kell, hogy megfelelő állapotban maradjon.
Mindenesetre engem azért is mindig "kicikiztek", mert szeretek elegánsan megjelenni, illetve elég precíz vagyok.
Múltkor pl. azért néztek furcsán az emberek, mert volt nálam egy irattartó mappa és abból vettem elő a kis dolgaimat. Úgy néztek rám, mint valami "marslakóra" amikor kifejtettem, hogy ez miért fontos. (Hogy néz az ki, ha fontos dokumentumot ezerfelé hajtogatva - a hajtás mentén olvashatatlanná kopva - adok át? A mappa szükségessége egyértelmű.)
Egyidősek vagyunk, de nekem érdekes módon hasonló korúak a barátaim. Persze ők sokkal érettebbek és komolyabbak nem csak korabeli társaiknál, de az emberek többségénél is.
Azonban életem régebbi szakaszaiban rám is az volt a jellemző, hogy az idősebb (és érettebb gondolkodású) személyek társaságát kerestem.
Társaim nem hiszik el, hogy nem érdekelnek olyan műsorok, mint pl. a való világ és nagy részt csak dokumentumfilmeket és ismeretterjesztő műsorokat nézek. Az a dühítő, hogy el sem tudják képzelni, hogy ilyen létezik.
Véleményem szerint rendben van, ahogyan élsz. Ha fogalmazhatok így, a kérdésed számomra a megfontoltság konzekvens szigetének illúzióját keltette a káosz óceánjában. Számomra elviselhetőbbé teszi a dolgokat az, hogy tudom nem csak én különbözöm ennyire...
Egyébként barátaid, ismerőseid fel tudnak hozni bármi érdemlegeset is az életviteled ellen? Elő tudnak állni ésszerű érvekkel is vagy csupán csak kritizálnak? Mert amíg nem, addig felesleges időt pazarolnod a témára.
21L
Sznobriadó! Attól, hogy valaki nem piál, még nem lesz jobb ember, főleg nem annyira, hogy ilyen flegmán beszélhessen, mint te, kedves előző... Sőt, az írásod alapján ritka nagy suttyónak tűnsz.
Kérdező: úgy élsz, ahogy jólesik, nem?
Még annyit: addig oké, hogy élsz valahogyan, ahogy szeretsz élni... De azt ugye nem gondolod, hogy azért te bármennyire is különb vagy, mert bekened a cipődet valami sz@rral?
Az élet nem ebből áll, főleg, hogy csak 60-70 évig tart és ebből neked már eltelt 21...
Szia!
Nem is tudom,nekem még az elején tetszett is,de amikor rátértél erre a magamban szivarozgatok és megiszom ezt-azt dolgokra,ott kicsit nekem sok lett...ne haragudj meg,tudom,hogy ez most rosszul fog esni,de én érzek egy kis egoizmus feelinget ebben az egészben.Ok,felraktad a kérdést,normális vagy-e?De neked így jó,kicsit mintha feljebb valónak is képzelnéd magad.Tényleg nem bántásként mondom,és lehet nincs is igazam.Az,hogy normális-e?Mindenki éljen úgy,ahogy neki jól esik.Nekem pl az sem normális,amit a korunkbeliek csinálnak,hogy elmennek szórakozni és minden hétvégén mással...pedig a nagy részük ezt teszi.Ha neked úgy jó,ahogy leírtad,akkor ez van,most felesleges változtatni azért,hogy másoknak tetsszen,akkor meg te nem fogod magad jól érezni a bőrödben.Viszont arra ügyelj,hogy ne zárkózz el másoktól,legyenek barátaid meg idővel normális párkapcsolatod.A pénzt meg nem kell elverni,de kuporgatni sem,azért van,hogy az ember jól érezze magát belőle(főleg fiatalon)
vadkapitalista leszel
ki kell téged irtani
"meg minek járok az egyetemi könyvtárba, az teljesen unalmas de szerintem ez egyáltalán nem így van."
Én jártam egyetemi könyvtárba eleget, te volt kapcsolatom is sok.
Nem vaxoltam a cipőmet, nem a világ urának készültem.
a szivart pedig nem szerettem, mert nekem túl erős.
Nézd, addig nincs ezzel az életvitellel semmi baj, amíg nem megy más kárára, amíg nincs pl. családod /gondolom mostanában nem tervezel/.
Egyfajta igényességet látok benned, ami sajnos sok emberben nincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!