Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj az, ha nem akarunk...

Miért baj az, ha nem akarunk TV-t?

Figyelt kérdés

Pár éve elegem lett az egyre pocsékabb műsorból, és arról álmodtam, ha külön élek majd, nekem nem lesz TV-m. Megismertem a férjem, aki épp így gondolkodott, így mikor összeköltöztünk, nem volt TV-nk. Persze sokan "sajnáltak" minket, és egyszer beállítottak a rokonok egy régi TV-vel, hogy szeretettel adják, nekünk, szegényeknek, akiknek nem telik rá, holott hangsúlyoztuk, hogy direkt nincs!!! Elfogadtuk, porfogónak, és idővel továbbadtuk olyanoknak, akiknek tényleg kellett, és nem telik rá. Azóta is felcsendül innen-onnan, hogy -szegények, miért nincs?- és nem értik meg, van, aki lükének néz ez miatt, ufónak tart, és azzal jönnek, hogy ha lesz baba, majd muszáj lesz TV-t vennünk, mert a baba igényelni fogja. Internetünk van, már beszereztem pár mese DVD-t is, amit a gyerek nézhet, de TV-t tényleg nem szeretnénk venni.

Ti hogy vagytok ezzel? Van TV-tek? Akinek nincs, miért nincs? Akinek van, és nem jó véleménnyel van arról, aki nem szeretne, azt is szívesen hallgatom (mert meg szeretném tudni, miért tartanak UFO-nak.

Köszi a válaszokat.

2011. aug. 2. 20:56
1 2 3 4 5
 31/47 Sörensen ***** válasza:
Nem tudsz mit tenni, le kell sz@rni a sajnálkozó rokonokat. Én se akartam tv-t az albimba, de aztán nekem is "ajándékoztak" egyet. Havonta-kéthavonta megnézek egy fél focimeccset, amúgy be sincs dugva, csak porfogó.
2011. aug. 2. 22:08
 32/47 anonim ***** válasza:
Nagyon örültem, mikor olvastam a kérdésed. Fiatal pár vagyunk, nálunk sincs tv. Gépen megnézzük (reklám nélkül, kényelmesen) azokat a filmeket, sorozatokat, amiket értékesnek, jónak tartunk. Nincs készülék és előfizetés sem. Minek? Manapság már minden beszerezhető, és nem kell az egyre romló színvonalat néznünk, vagy feleslegesen számlákat fizetni utána. Örülök, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akik így gondolkodnak! Ha UFO-nak néznek? :))) Szerintem ne zavarjon! Vannak más UFO-k is :)
2011. aug. 2. 22:13
 33/47 A kérdező kommentje:

Bocsi, el kellett mennem vacsi és az utáni eltakarítás miatt :)

Köszi mindenkinek, bármit is írt, legalább hozzászólt.

Volt, aki mondta, hogy inkább én olvassak mesét, tényleg, elfelejtettem írni, hogy az lesz többségben, a DVD csak akkor, ha nincs erőm olvasni, rengeteg mesekönyvünk van.

Híradót nézek, neten. (Van, hogy megbánom, mert csak elszomorodok).

Volt, aki írta a mai meséket, és igazat adok, hogy a DORA mese tényleg jó, egy rokonnál már nagy a gyerek, ők nézik, és mikor ott aludtunk, én is láttam, tényleg tanulságos mese :)

Tényleg köszi mindenkinek, hasznos válaszok voltak, akármit is írt az illető, nem pontoztam le, hisz a véleményét írta, amire kértem.

2011. aug. 2. 22:43
 34/47 anonim ***** válasza:

Aki szerint szükségszerű egy gyerek életében a tv, annak ajánlom ezt a cikket: [link]

Nekünk sincs tévénk, mégis boldog az egész család.

2011. aug. 2. 23:08
 35/47 anonim ***** válasza:
Én is így gondolkodok ahogyan ti, igaz nekünk van TV-nk de nincs bekötve semmiféle kábel TV vagy digitális csatorna. Csak azért van hogy ne mindig a számítógépen kelljen DVD-zni ha éppen olyan hangulatban vagyunk. Ennek az az előnye hogy azt nézünk meg amit akarunk akkor amikor akarjuk és akkor szüneteltetjük amikor azt jónak látjuk. A TV-be csak a valóság showoktül meg az egyéb idióta műsoroktól kapok idegbajt. Sorozatokat meg egyéb filmeket netről szedjük ami érdekelne. Aztán ennyi.
2011. aug. 2. 23:12
 36/47 anonim ***** válasza:

Ha nektek így jó, mit érdekel mások véleménye?

Én viszont azt gondolom, hogy igenis jól jön a TV. Megszoktam, hogy fél 7kor megy a híradó, később egy-egy sorozat. Számomra sokkal macerásabb lenne sz.gépen nézni. Nem beszélve arról, hogy kényelmesebb a kanapén feküdni és úgy nézni valamit, mintha leülök az asztal elé és bámulom a monitort. Laptopom is van, de annak meg túl kicsi a képernyője a TV-hez képest. Gyereket pedig nem is engednék a közelébe, mert 4x annyiba került, mint egy átlagos TV.

Az pedig egy dolog, hogy sokszor tényleg rossz műsorokat adnak, de hétvégén sok mese van, néha leadnak egy-egy érdekesebb filmet is.

2011. aug. 2. 23:20
 37/47 anonim ***** válasza:
Nekünk van tv-nk de 90 %-ban nagy monitornak használjuk. Rá van kötve a laptopra HDMI-vel és így nézünk filmeket, sorozatokat. Emellett van 3-4 olyan csatorna, amin nekünk tetsző dolgok mennek és ha hazaérünk ezt a pár csatornát átfutjuk, ha épp sehol semmi akkor jön a laptop tv :)
2011. aug. 3. 07:53
 38/47 anonim ***** válasza:

mióta külön élek, kb 4 éve, nincs tv-m. egy ideig furcsa volt, de aztán átálltam a laptopos filmnézésre (mivel csak így tudok elaludni, ha van valami zaj, anélkül nyomaszó)

egyáltalán nem bánom, nem is érdekelnek a műsorok, rádiót szoktam hallgatni utazás közben, ha valami olyan fontos dolog történik, azt akkor is megtudom, ha nem akarom, mert az emberek beszélnek róla.

egyáltalán nem érzem azt, h kimaradok valamiből. ha gyerekünk lesz, akkor sem lesz tv-nk, max mesedvd, vagy felolvasás a mesekönyvből.

néha tőlem is megkérdik, h hogy bírok így élni? mondom, elég könnyen, nem hiányzik. :)

2011. aug. 3. 09:51
 39/47 anonim ***** válasza:
Van tv-nk, mert mi imádjuk főleg a sportműsorokat nézni a férjemmel, de ettől függetlenül nem tartalak ufo-nak, mindenki maga dönti el, hogy hogyan szeretne élni!
2011. aug. 3. 10:27
 40/47 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen igazatok van, nekem sem lesz TV-m az tuti. 18 éves vagyok, de alig alig nézek TV-t, ha valaki itt ül a gépnél én meg nem tudok, mit csinálni akkor is inkább valami zenecsatornára kapcsolok és azt nézem. Meg max. ha valami jó film megy azt megnézem de amúgy nagyon ritka.
2011. aug. 3. 11:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!